Dennee_b Dennee_b komentáře u knih

☰ menu

P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Pro mě byla kniha jedna velká inspirace:) Líbí se mi Ánin styl života, její humor, její názory. Podle mě je to kniha, kterou stojí za to si přečíst, když se rozhodujete nad nějakou obrovskou změnou, jako třeba odcestovat pryč s ruksakem na zádech, odstěhovat se do ciziny nebo od rodičů do malého krcálku. Jak někdo psal, není dobré ji číst naráz. Kapitoly se začnou trochu opakovat, ale i tak se z nich nevytrácí energie, která do nich byla vložena:) Rozhodně si knihu přečtu, až si opět nebudu jistá, jestli vypadnout do zahraničí není moc velká unáhlenost:))
P.S. Milujte život!

28.02.2016 4 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Věřím, že tato kniha dokáže být pro mnohé poselstvím. Dokáže inspirovat a posunout vpřed ke svým cílům. Já však nejsem velkým zastáncem nadpřirozených sil, a tak jsem knihu musela brát s rezervou. Myslím si, že kdybych knihu četla třeba ve třiceti, vzala bych si z ní mnohem více a na základě zkušeností bych mohla z knihy těžit jinak a vidět se v různých situacích. V osmnácti letech se skoro nulovými zkušenostmi je to však jinak. Až mě život naučí, možná uvěřím, že se vesmír dokáže spojit v můj prospěch, ale to uvidíme až časem.:)
PS. O této knize se říká, že je obdobná jako Malý princ. Za mě je Malý princ několik příček nad Alchymistem, ale možná jen proto, že prince si můžu dosadit do každodenního dění, zato Alchymista poukazuje na celou cestu životem a dobrodružstvím.

28.02.2016 4 z 5


Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Přečteno za jeden a půl dne. Nejde se odtrhnout. Příběh je zajímavý, moc mě baví, jak si autorka hraje se jmény:) Colleen je prostě bohyně na oddychovou četbu:)

08.11.2015 4 z 5


Ztracená naděje Ztracená naděje Colleen Hoover

V této knize se prostě zamilujete do hlavního hrdiny i kdyby jste nechtěly (ženy:D). I první díl se povedl. Knihy o stejném ději, jen z dvou pohledů. Netuším jak to autorka mohla napsat tak, aby se to hltalo jedna báseň a nic se nudně neopakovalo. Nečekaný děj, prostě super!:)

05.01.2015 5 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Kniha je neskutečně propracovaná. Doteď mě udivuje, jak autora napadlo propojit tolik věcí. Bohužel mi kniha připadá dost podobná předcházejícím knihám. Margo byla taková rázná a zapálená do věcí jako Aljaška v Hledání Aljašky. Quentin byl do ní zamilovaný a byl svým způsobem submisivní aby si ji získal. V Aljašce se Váleček taky snažil získat Aljaščino srdce a tak byl ochotný podstoupit jakoukoliv pitomost. Ale jinak se to četlo dobře:) Prostě Green;) A za ty zápletky opravdu palec nahoru (y)

05.01.2015


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Knihu mám ráda, vyvolala u mne neskutečné emoce a nabrala spád, který jsem nečekala. I přes to si však myslím, že je tato kniha přeceňována. Osobně mě kniha Hledání Aljašky od Greena zaujala více. Hvězdy jsou už od začátku svým způsobem smutné, proto si je lidé oblíbí a už se nesoustředí na ostatní věci. Vidí hlavně to, že jak Hazel tak Augustus mají těžký život a tak s nimi soucítí. Ale jak jsem řekla, i já ji mám ráda a myslím, že se k ní ještě jednou vrátím:)

05.01.2015