DanV. DanV. komentáře u knih

☰ menu

Trojspolek Trojspolek Milan Hlavačka

Trojspolek se nečte zrovna snadno, je to ale dáno obrovským kvantem informací a ničím jiným. Kniha je napsána dobře a na dané zamotané téma i dost přehledně. Potřebujete-li něco vědět o rakouské, německé či italské politice z konce 19. a počátku 20. století, je to přesně to ono.

02.03.2015 5 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Tak za sebe bych napsal asi tohle- velmi se mi líbilo, jak je kniha napsána, troufnu si tvrdit, že je to i dobrým překladem (snad se mi to nezdá jen kvůli tomu, že jsem nedávno potkal několik fakt špatných); každá postava je jiná a pozná se to už jen podle toho, jak se vyjadřuje; Cormoran Strike je sympaťák a Robin jakbysmet; co se mi zde zdálo málo vypíchnuto jako klad je to, jak je zde malými zmínkami popisován současný Londýn. Řekl bych, že jeho atmosféra i barvitost je téměř dokonale vylíčena. Knihu jsem přečetl během pár dní a teď se těším na Hedvábníka ;)

02.03.2015


Mistr a Markétka: grafický román Mistr a Markétka: grafický román Andrzej Klimowski

Nedávno jsem četl knihu a pak si půjčil v knihovně komix... No, musím říct, že na to, jak jsou jeho autoři popsáni jakožto úspěšní umělci, se mi grafická stránka vůbec nelíbí, působí na mne dost amatérsky (což, zdá se mi, je asi záměr). Podání příběhu je příšerně zmatené, chybí spousta a spousta detailů a naprosto se ztratil krásný jazyk knížky. Kdo nečetl, tak bude pravděpodobně úplně ztracen a hlavně si udělá úplně jinou představu o knize, než by pravděpodobně měl. Br.

15.11.2014 1 z 5


Jedenadvacet polibků Jedenadvacet polibků Roald Dahl

Což o to, skvěle napsané, černý humor perfektní a je ho dost (což je jedině dobře), ale to vědomí, že každá povídka skončí nějak zlomyslně mi už po chvíli vadilo; na druhou stranu si někteří sviňáci nepřijemný konec zasloužili, ne že ne.

01.12.2013 4 z 5


Pád titánů Pád titánů Ken Follett

Zatím se mi to z knížek od Folletta líbilo nejvíc, i když mi tam vadily ty samé věci, co v jeho jiných dílech... Ale zase- čtivé to je, navíc se to odehrává v pro mě zajímavé době.

23.09.2013 3 z 5


Pilíře země Pilíře země Ken Follett

Nevím, jak vás ostatní, ale mě kolem poloviny knížky začalo skoro všechno neskutečně vytáčet. Pět postav ovlivňuje veškeré dění v jižní Anglii, neustále se pro velkou dramatičnost potkávají a dělají si naschvály, navíc ze všech těch lidí, co tam byli, mi byli sympatičtí pouze dva nejmenovaní pánové, zato ostatní byli protivní až na půdu. Nebýt toho, že jsem se to rozhodl za každou cenu dočíst, asi bych s tím praštil. Na druhou stranu musím uznat, že je to pekelně čtivé a moc mě zajímalo, jakže to vlastně všechno skončí. Co na tom také po tom všem vidím jako pozitivum je ten fakt, že jsem se takto dostal ke stejnojmennému seriálu, ve kterém mi jako herec učaroval Matthew MacFayden, díky čemuž jsem zase viděl výborný Ripper Street. Takže asi tak.
Znovu to už číst určitě nebudu.

23.09.2013 2 z 5