Mistr a Markétka: grafický román přehled

Mistr a Markétka: grafický román
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25027/bmid_mistr-a-marketka-komiks-Dw8-25027.png 3 42 42

V grafickém románu Mistr a Markétka, pořízeném podle Bulgakovovy předlohy, sledujeme systematické řádění ďábla Wolanda a jeho suity v Moskvě dvacátých a třicátých let. V chaotickém víru událostí se ocitají zejména dva lidé: Mistr, zlomený kritikou svého románu o Pilátu Pontském, a Markétka, s níž má ďábel vlastní plány. Bulgakovův román, který mohl ve své vlasti vyjít až po pětadvaceti letech, líčí fantastické události s makabrózním humorem, který se neztrácí ani v jeho komiksové adaptaci. Přeloženo z anglické adaptace ruského originálu.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art

The Master and Margarita: A Graphic Novel, 2007

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mistr a Markétka: grafický román. Přihlašte se a napište ho.

michalvacek
12.04.2025 3 z 5

Kresba se mi líbila, ale děj mi přišel dost zmatený.

666Jitka
26.03.2024 4 z 5

Tento počin by se měl prodávat jako příloha ke knize, protože podle mého názoru se v komiksu nelze zorientovat, pokud člověk nečetl tento skvostný Bulgakův román. Čtenář, který tuto originální předlohu nečetl, se lehce ztratí a příběh o dvou časových rovinách mu asi ani nedává smysl. Mistr a Markétka patří k mým nejoblíbenějším knihám a četla jsem jí několikrát, dokonce i sbírám různá vydání tohoto díla, a proto jsem ráda, že je má knihovna bohatší o toto grafické zpracování, které mi nepřijde tak špatné, jak jej zde dost lidí hodnotí - jak jsem však řekla, byl by to pěkný bonus ke knize jako takové.

tomexx
09.01.2022 1 z 5

Totální cirkus. Je z toho cítit kafkovský styl, ale celé to nedává absolutně žádný smysl. Předpokládám, že originál je na úplně jiné úrovni.

Kniha Mistr a Markétka: grafický román v seznamech

v Mé knihovně13x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

Autorovy knížky

2009  56%Mistr a Markétka: grafický román