danit danit komentáře u knih

☰ menu

Vzhůru do dolů! Vzhůru do dolů! Ondřej Durczak

Škoda, že budova na str. 261 už nestojí ...

25.04.2024 4 z 5


Cháluj líp! Cháluj líp! Těhotnej Kuchař (p)

Neosobní kniha. Když už mám kódy na video, nepotřebuji knihu a naopak. Zůstane video pořád k dispozici??? Škoda papíru (nejen na kódy, které zabírají v podstatě celou stranu, stačil kód jeden) ...

09.11.2023 2 z 5


Jak zvířata jedí Jak zvířata jedí Katarína Macurová

Protože syn se pořád ptal, co jí to a to zvířátko, a v té době mnou vybraná jiná kniha nebyla k dispozici, tak jsem koupila tuto.. Vůbec nás neoslovila. Nepřehledné a mě osobně nezaujaly ani ty ilustrace.

18.02.2023 3 z 5


Okrasné dřeviny Okrasné dřeviny Robert Markley

Stromy, keře a živé ploty. Rostliny. Péče. Řez. Sestřihování. Seznam keřů s opadavými listy, stálezelené listnaté dřeviny, (vždy uvedeno české jméno, vědecké jméno, květy (barva, doba květu), výška, podzimní zbarvení a strana v knize), pěnišníky (rododendrony), růže, jehličnaté keře, jehličnaté stromy, stínomilné dřeviny, půdokryvné rostliny, voňavé rostliny... kdy řezat (přehled) ...

20.03.2018


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Nebyla špatná, četla se dobře, ale čekala jsem asi více. Ale patří mezi ty lepší

16.01.2018 3 z 5


Tvarování dřevin Tvarování dřevin Dorothée Waechter

Jsou zde i jednotlivé dřeviny s popisem, typy pro řez...

26.09.2017 4 z 5


Cvičení v těhotenství a šestinedělí Cvičení v těhotenství a šestinedělí Blanka Beránková

Cviky s obrázky a postupem, jak cvičit, kdy dychat.

26.09.2017 4 z 5


Místo tebe Místo tebe Sofie Sarenbrant

Jde o volné pokračování knihy "36. týden"

22.09.2016


Deník plejboje nad hrobem (84 let) Deník plejboje nad hrobem (84 let) Ron Ellis

Pobavila jsem se mnohem více než u Stoletého staříka...3+

14.08.2016 3 z 5


Háčkování velkým háčkem Háčkování velkým háčkem Dedri Uys

V knize jsou uvedeny zkratky, postupy, vysvětlení, jak na dlouhý či jiný sloupek...až budu vyřazovat staré oblečení a mít čas, ke knize se vrátím :)

04.05.2016 4 z 5


Tajemství tří Tajemství tří Stella Phillips

Taková klasická anglická detektivka, pohodová, oddechová, žádný krvák :).

05.04.2015 4 z 5


Zavolejte sestřičky Zavolejte sestřičky Jennifer Worth

Styl vyprávění slabší, ale dozvíte se hodně o Londýně (Docklands) 50. let z pohledu mladé porodní asistentky. Určitě stojí za přečtení, četla jsem horší autobiografie od nespisovatelů, tato kniha patří mezi ty lepší.

16.12.2014 4 z 5


Cestujeme světadíly Cestujeme světadíly Stanislava Bumbová

Hádanky na světadíly, pěkné básničky, možná jen - informace o renesanci se mi zdály pro prvňáčka či druháka moc složité, ale asi je to jen můj pocit. Celkově příjemná knížka, která nenásilným způsobem přibližuje dětem světadíly a pro ně typická zvířata, příp. potraviny.

14.11.2014 3 z 5


Otevřené manželství Otevřené manželství Tess Stimson

Budu muset oponovat předešlým komentářům. Pro mě je Otevřené manželství nejslabší kniha od autorky, ne sexuální otevřeností (ta mi nevadila, ač jsem ji v knize nečekala :)), ale - jak to říct, ať nevyzradím více z knihy - některými nestálými myšlenkovými pochody Charlie (ano, ne, ano, ne a pořád dokola), ke konci už mě to opravdu štvalo. Konec se dal předpokládat. Ale nic to nemění na tom, že kniha byla opět čtivá, dva večery a byla jsem na poslední stránce:)

06.11.2014 3 z 5


Nezadaná Nezadaná India Desjardins

Milé, vtipné, fajn ilustrace. Každopádně bych komiks viděla spíše pro ženy nad 20, ne pro dívky, ty tu nadsázku tolik neocení, na střední by mě určitě tolik neoslovil... V mnoha obrázcích jsem se taky našla, fajn půlhodinová relaxovka před spaním.

04.11.2014 4 z 5


Krásné zítřky Krásné zítřky Katherine Boo

Události popsané v knize se doopravdy staly a skutečná jsou i všechna jména. Ode dne, kdy autorka v listopadu 2007 vkročila do Annávádí a setkala se s jejich obyvateli, až do března 2011, kdy svou reportáž dokončila, si po celou dobu zaznamenávala zážitky místních obyvatel. Psala si poznámky, pořizovala audio- a videonahrávky a fotografovala. Autorka využila také více než tři tisíce veřejných záznamů, mnohé z nich až po letech neúnavného žádání vládních úřadů. Úřední dokumenty od institucí - zahrnujících bombajskou policii, ministerstvo zdravotnictví, vzdělávací úřady, volební úřady, oddělení městských okrsků, veřejné nemocnice, márnice a soudy - byly pro ni klíčové ve dvou směrech. S podrobnostmi potvrzovaly platnost mnoha aspektů příběhu. Odhalovaly také prostředky, jakými vládní korupce a lhostejnost vymazávají z veřejných záznamů zážitky chudých. (čerpáno z knihy)

05.07.2014 4 z 5


Ještě jsem to já Ještě jsem to já Lisa Genova

S nemocí jsem se setkala jako pečující vnučka a proto mi kniha dlouho ležela na stole a nechtěla jsem se do četby pustit… teď vím, že se mi měla dostat do rukou dávno před tím, než jsme měli možnost nemoc zažít na vlastní kůži…. Vše už asi bylo napsáno, takže jen dodávám - doporučuji! Kniha je zfilmována - Still Alice (podle csfd -2015). Někde jsem narazila, že jde o autobiografii, ale v knize taková zmínka není...

19.05.2014 5 z 5


Marie Antoinetta: Strmý pád Marie Antoinetta: Strmý pád Juliet Grey

Strhující od začátku do konce. Dvě vypravěčky - Marie Antoinetta a sochařka Louison Chabryová - odkrývají to nejlepší a nejhorší z obou světů. MA byla vězněna a tak izolována od událostí, které se děly venku. Vyprávění sochařky tak vytváří celistvější obrázek tehdejší doby. Děj se odehrává od 5. října 1789 (kdy pochodují nespokojené davy směrem na Versailles) do 16. října 1793 (kdy je MA popravena)

14.04.2014 5 z 5


Proradný medvídek Proradný medvídek John J. Lamb

Klasická oddychová detektivka (5. díl volné série) bez krvelačného násilí, přesto nepostrádá napětí, vyšetřování, zvraty a humor. Prokreslení postav uvěřitelné, nic nejde do extrémů, pěkný vztah hlavních představitelů. Trochu mě unavovaly pasáže o medvídcích, ty bych klidně oželela, proto "jen" 3 body.

06.04.2014 3 z 5