Cyonerix Cyonerix komentáře u knih

☰ menu

Kořist Kořist Darcy Coates

Perfektní kniha. Napínavá od začátku až do konce, atmosféra Ashloughského lesa byla naprosto pohlcující.

09.12.2022 5 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Moje první kniha od Liane Moriarty, kterou jsem přečetla. Jsem velká fanynka Zoufalých manželek, takže se zřejmě dalo předpokládat, že budu knihou nadšená. Líbilo se mi, že se příběh podobně jako například u Dívky ve vlaku točí okolo více postav. Postupné odhalování různých polopravd a tajemství dodalo čtení zajímavý šmrnc a člověk se mohl jen stěží od knihy odtrhnout. Díky poutavému příběhu jsem měla velká očekávání od závěru. Bohužel musím říct, že jsem byla velice zklamaná. Konec mi připadal strašně nudný a suchý. Po celou dobu příběhu děj velice příjemně gradoval a díky prolínání časových rovin výpovědí čtenář popustil uzdu fantazii a očekával šokující a tragický konec. Mé hodnocení ovšem tento malý detail nijak neovlivní, dávám plný počet hvězdiček za čtivý a vtipný příběh. :)

05.04.2017 5 z 5


Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Další příběh Eriky Fosterové a já nemohu jinak, než zatleskat. Byla jsem zvědavá, zda bude kniha stejně čtivá a napínavá jako první díl Dívka v ledu. Má očekávání kniha splnila a já se opět těším na další případy Eriky a jejího týmu.

Byla jsem velice překvapená, když jsem se dočetla poměrně brzy, kdo je naším Nočním lovcem a čekala jsem, jak se bude příběh vyvíjet dále. Zdali bude napínavý i přesto, že ono odhalení přišlo po pár kapitolách. Líbilo se mi, že se příběh skládá i z pohledu samotného vraha. Do knihy to vneslo zajímavé vzrušení. Člověk na jednu stranu věděl o každém pokroku a směru vyšetřování a na druhou stranu detailně znal myšlenkové pochody člověka, který měl veškeré vraždy na svědomí. Tento díl byl osvěžující v tom smyslu, že se jednalo o tutéž partu vyšetřovatelů, avšak přeci byl celý příběh psán úplně jiným stylem.

Rozhodně doporučuji, dávám plný počet.

P.S. Robert Bryndza je jedním z mála spisovatelů, který udržuje zpětnou vazbu se svými čtenáři. Přesně tak, jak píše ve svém epilogu. :)

22.03.2017 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Dívku ve vlaku jsem doslova hltala stránku po stránce. Z počátku jsem se trochu ztrácela v prolínání časových rovin, jelikož jsem datům nevěnovala přílišnou pozornost, ale i přesto jsem se v příběhu perfektně orientovala. Dívka ve vlaku je napínavý příběh, ve kterém mě zaujaly všechny postavy. Pro všechny fanoušky doporučuji i filmové zpracování. Dávám plný počet bodů, z mého pohledu nejlepší kniha, kterou jsem kdy četla. :)

15.03.2017 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Nejlepší kniha, kterou jsem za poslední dobu četla. Napínavá, čtivá, plná zvratů. Nebyla jediná část v knize, která by byla zdlouhavá, nebo by snad nudila. Škoda, že je možné dát jen 5 hvězdiček, dle mého názoru by si knížka zasloužila nějakou speciální intergalaktickou hvězdu. :D
Už mám předobjednaný další díl. Přeji vám všem příjemné počtení!

15.02.2017 5 z 5