Cinón Cinón komentáře u knih

☰ menu

2. dobrodružství pavouka Čendy 2. dobrodružství pavouka Čendy Pavel Čech

Povedené pokračování pavouka Čendy a opět plné napětí. Čenda zjišťuje,
že les není jen plný much, ale i nebezpečí v podobě mravenců, střevlíků.... Ňomury a někoho ještě horšího. Pozná nové přátele a padající hvězda mu přivede do života "J".

12.03.2023 5 z 5


Dobrodružství pavouka Čendy Dobrodružství pavouka Čendy Pavel Čech

Krásný příběh a k tomu ilustrace Pavla Čecha, co víc si přát. Ježíšek nadělil pod stromeček všechny díly (na přání maminky) a od té doby čteme převážně jen "Čendu". Náš tříleťák ho miluje a nutně potřebuje slyšet celou knihu najednou. Předpokládám, že série nebyla myšlena pro takové prcky, ale první díl určitě tahle věková kategorie zvládne. Zloděj a demolice domu není žádná "hrůza", která by je děsila ze spaní:-)

12.03.2023 5 z 5


Ztratila se Fífa Ztratila se Fífa Daniela Štichová

Pěkný příběh. Nejmenší posluchače zaujmou barevné celostránkové ilustrace. Dospělé a malé čtenáře zase nadchnou malé černobílé ilustrace u textu. U příběhu mě pobavila představa morčete jako mozku celé záchranné operace. Pejsek (ochránce celé skupiny) působí trochu jako trubka, ale do příběhu to pasuje.

31.07.2022 5 z 5


Příběhy králíčka Petra Příběhy králíčka Petra Beatrix Potter

Kniha je určena pro děti 4+. Byla jsem nedočkavá a tak se u nás začalo o 1,5 roku dříve. Kniha syna zaujala příběhy i ilustracemi a zahájila tak maraton s králíčkem Petrem, Benjamínem, Bambulkou a paní Myšičkovou.

Nejoblíbenějším příběhem je u nás Dobrodružství paní Myšičkové, ze které syn pochytil krásnou výbavu do školky:
"Mazej, už ať tě tu nevidím, ty špindíro!" nebo
"Vypadni odtud, slyšíš, ty starej ropušáku!". Třeba mě to naučí respektovat doporučení vydavatele.

31.07.2022 5 z 5


Kniha kouzelných příběhů Kniha kouzelných příběhů Nancy Parent

Pěkné příběhy, u nás doma velmi oblíbené (až moc). Vadí mi pouze občasné rádoby roztomilé komolení slov např. "To chce zahájit vyšetřigrování". Zřejmě to patří k potrhlosti Tygra, ale nehodlám malé dítě mást. Proto u nás zahajujeme pouze nudné vyšetřování.

31.07.2022 4 z 5


O čertovi O čertovi Pavel Čech

Pohádku O čertovi jsem si zamilovala nejen pro originální a něžný příběh, ale i pro nádherné ilustrace. Téhle "kolibří" knížečky se nehodlám vzdát. Co na tom, že jsem ji původně koupila pro syna...

Slibuji, že mu ji v budoucnu občas půjčím (až se naučí číst a jemně zacházet s Florimónem). Do té doby ruce pryč, poslouchat pohádku a sledovat obrázky. :-)

01.05.2022 5 z 5


O klíči O klíči Pavel Čech

Příběh předvídatelný, ale u syna měl úspěch. I dospělému vyvolá úsměv na rtech, prostě vás vrátí do dětství a dávno zapomenutých představ.

01.05.2022 4 z 5


Rytíř, který nechtěl bojovat Rytíř, který nechtěl bojovat Helen Docherty

Pohádka s krásným příběhem a ilustracemi. Verše jsou povedené, osobně nemám s jejich rytmem problém. Koupi této knihy jsem trochu uspěchala, dvouleté dítě ješte neudrží pozornost po celou dobu čtení příběhu. Ilustrace ho v každém případě zaujaly už teď.

09.02.2022 5 z 5


Mladost - radost Mladost - radost J. H. Krchovský (p)

Z poezie jsem do dnešního večera četla pouze Kytici od Erbena (na kterou nedám dopustit). Všechny ostatní pokusy většinou ztroskotaly po přečtení prvních dvou básní. Krchovský je zjevně výjimka. Nemůžu říct, že mě tato sbírka jako celek extra nadchla, ale je pravda, že jsem v ní našla své favority a prostě musela číst dál. A najednou byl konec... Ráda si od autora přečtu něco dalšího.

09.02.2022 3 z 5


Edo! Ty neposedo! Edo! Ty neposedo! Pavla Etrychová

Pro dvouletého syna momentálně nejoblíbenější kniha. Neposuzuji s ohledem na etiketu, to zatím jen naťukáváme (pro inspiraci dobré). Kniha je barevná, veselá, plná "akce". Všechna zvířátka jsou k poznání (kromě stěhováka Ramba, u něj potřebuji nápovědu). Velký prostor pro vyprávění příběhu. A když dítě před tátou odříkalo obsah pár komiksových bublin... ten nevěřícný výraz byl k nezaplacení.

03.02.2022 5 z 5


Rok v lese Rok v lese Emilia Dziubak

Pěkná kniha, ale dvouletého syna zatím moc nezaujala. Dřív se seznámil se sérií Roční období - obrázkové příběhy a ta je přeci jenom barevnější. U některých zvířátek si nejsem sama jistá původem, ale ilustrace jsou líbivé.

03.02.2022 4 z 5


Zima - Obrázkové příběhy Zima - Obrázkové příběhy Rotraut Susanne Berner

Skvělá série knih, syn se pro ni nadchl v roce a půl a nějakých sedm měsíců jí téměř nepustil z ruky. Krásně barevná série se spoustou detailů. Překvapivě tam člověk nacházel stále nové souvislosti. Na ilustraci jsem si chvilku zvykala. Některé postavy působily trochu bezpohlavně a rozdělení na "pan/paní" bylo ze začátku pro syna náročnější. V každém případě je to perfektní kniha na vyprávění a rozšíření dětského slovníku.

03.02.2022 4 z 5