Příběhy králíčka Petra

Příběhy králíčka Petra https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/365036/bmid_pribehy-kralicka-petra-rnK-365036.jpg 5 41 9

Veselá dobrodružství králíčků Petra, Hupky, Dupky a Bambulky a jejich bratrance Benjamína potěší nejmenší děti i rodiče, které postavičky znají. Po generace oblíbené příběhy o neposedných králíčcích, lišáku panu Todovi, jezevci Tomy Brokovi, Tomasíně Myšičkové, Babetce Brundibárové a dalších od britské autorky Beatrix Potterové patří dnes již mezi klasiku. Nově vycházejí u příležitosti čerstvě uvedeného filmového zpracování. Kniha je určena dětem od 4 let.... celý text

Přidat komentář

Cinón
31.07.2022 5 z 5

Kniha je určena pro děti 4+. Byla jsem nedočkavá a tak se u nás začalo o 1,5 roku dříve. Kniha syna zaujala příběhy i ilustracemi a zahájila tak maraton s králíčkem Petrem, Benjamínem, Bambulkou a paní Myšičkovou.

Nejoblíbenějším příběhem je u nás Dobrodružství paní Myšičkové, ze které syn pochytil krásnou výbavu do školky:
"Mazej, už ať tě tu nevidím, ty špindíro!" nebo
"Vypadni odtud, slyšíš, ty starej ropušáku!". Třeba mě to naučí respektovat doporučení vydavatele.

annes
23.02.2020 4 z 5

Už se nikdy nekouknu na stopy zvířat jinak než na stopy malých přítel z příběhů. A vysvětlila mi proč mají myšky tak malé otvory do domečků :-) V jednoduchosti je síla, pro malé děti super :-)


Mi--LADA
12.02.2020 5 z 5

Krásná knížka, pěkný příběh i nádherné obrázky. B. Potterová nikdy nezklame, moje rodinka jí prostě miluje! Film nás taky chytl za srdce, nádherné animace do tohoto roztomilého světa patří.

Knižní střípky
18.09.2019 5 z 5

Toto je klasika, která doprovází anglické děti již od počátku 20.století. Tyto kouzelné příběhy o králičí rodině, jejich přátelích a jejich úhlavním nepříteli farmáři panu Gregorovi si musí zamilovat každý. Autorka si je kdysi vydala sama, sama si je i ilustrovala. A určitě ji tehdy ani ve snu nenapadlo, že je budou číst i děti ve 21.století. I já je svým dětem předčítala, když byli malí a včera jsem na toto vydání natrefila v knihovně a z nostalgie si ho půjčila domů a krásné jsem si zavzpomínala....

Verousek
02.07.2019 5 z 5

Nádherný příběh, nádherné ilustrace!

Kerberos
21.10.2018 4 z 5

Četla jsem vnučce a oběma se nám to líbilo.Film je ovšem lepší,dobře natočeno a i dospělí v něm najdou skvělý humor.

JessieEx
27.09.2018 4 z 5

Nové vydání je po grafické stránce opravdu krásně zpracované. Po technické stránce to bohužel trochu pokulhává, po jednom přečtení už se vazba rozpadá, což je obrovská škoda.
I můj roční syn si totiž originální obrázky Beatrix Potterové oblíbil. Knížečka je opravdu skvělá a já jsem zvědavá na filmové zpracování.
Zároveň bych taky chtěla do budoucna porovnat s knížkou Hádej, jak moc tě mám rád!, která teď běží jako seriál na "déčku" a králíčka Petra mi nejen kresbami připomíná...

bibi.r
25.06.2018 4 z 5

Ilustrace i něžný jazyk Beatrix Potter opravdu zbožňuji.

Samira
06.05.2018 5 z 5

Dílo Beatrix v rodině milujeme a velmi mne mrzí, že se jejích knih zatím u nás moc nevydalo. Nejvíce prahnu po jednotlivých příbězích vydaných v drobnějším formátu zvlášť.
Kniha Příběhy králíčka Petra vyšla při uvedení filmu do kin a obsahuje tři příběhy. Dva ty nejklasičtější králičí a příběh paní Bodlinkové.
Film je spíše klasickou moderní variací na Sám doma, i když má i mnoho světlých momentů.
Původní předloha je však jiným šálkem kávy. Kouzelná, nadčasová prostě nedostižná.
Krásné, opravdu doporučuji!