Dobrodružství pavouka Čendy
Pavouk Čenda série
1. díl >
Autorská kniha brněnského ilustrátora a výtvarníka. Knížka vypráví o pavoučkovi Čendovi a dřevěné kukačce, kteří spolu žijí ve starém opuštěném domě, a o tom, co se stane, když do domu vnikne zloděj, a když ještě později jim začnou dům bourat. Druhé vydání.
Komentáře knihy Dobrodružství pavouka Čendy
Tak mi dnes přišly čtyři knížky o pavoučkovi Čendovi a jsem přesvědčená o tom, že udělají velkou radost mé vnučce. Samozřejmě jsem neodolala a pustila se do čtení, pěkně od prvního dílu. Pavouček bydlící ve starém domě v hodinách kukačkách , kde se narodil a je poměrně spokojený, do doby, kdy se starý opuštěný dům na kraji města začal bourat. Krásný příběh o přátelství a vzájemné podpoře pavoučka a kukačky. Dřevěná kukačka uvěří pavoučkovi, že umí létat a společně se dostanou do vytouženého lesa. Text opět doprovázejí kouzelné ilustrace.
Ty ilustrace jsou prostě srdcovka, ale i příběh je krásný, četla jsem s dětmi školkového věku opakovaně.
Knížka čtená dětem. Dobrodružství pavouka Čendy je třetí autorovou knihou, kterou jsme četli. Překvapil mě její miniaturní formát. Knížečka obsahuje hezké ilustrace a přečtení nám zkrátilo čas v čekárně u lékařky. Je to příběh o malém pavoučkovi a dřevěné kukačce, která Čendovi plaší mouchy, protože společně obývají hodiny v pokoji pod střechou v jednom starém opuštěném domě. Příběh o pomoci druhému a o tom, že i něco zlé může být k něčemu dobré. Líbilo se mi jak byla graficky odlišena některá slova podle jejich významu. Uvidíme ještě jestli si přečteme i pokračování.
Chytlavá knížka pro nejmenší, která u čtenářů a někdy i zatím pouze posluchačů vynutí několikanásobné opakování...
Krásné čtení pro začínající čtenáře. Nebojte se po knize sáhnout i když nemáte rádi pavouky, po této knize je budete zbožňovat
Pokud chcete ukázat dětem krásu knih, vzít do rukou jakoukoli knihu od Pavla Čecha je skvělou volbou.
Jeho příběhy mají krásnou duši, nádherné ilustrace a zajímavý příběh.
Pavouk Čenda je výborný pro svou přátelskost, patřičné napětí rozechvívající dětskou dušičku i následující šťastný konec.
Pro malé čtenáře (i nečtenáře) skvělá kniha
Knížka plná fantazie, nápadů a kouzelné atmosféry. Ilustrace nádherné jako vždy, příběh milý, vtipný a s nadhledem. Krásné čtení pro děti i pro dospělé, kteří si rádi uchovávají dětské oči.
2,5letá dcera si Čendu moc oblíbila. Naštěstí máme doma všechny díly, tak jsme mohli celé dobrodružství přečíst bez delších čekání.
Bála jsem se, aby z toho neměla divoké sny, ale Čendova dobrodružství a Ňomura jsou teď častým scénářem i fiktivních her, kdy plyšáci nebo legáčci loví Ňomuru nebo utíkají před mravenci.
O existenci Čendy už nějakou dobu vím, a přiznám se, že naposledy v Galerii Topičův salon mě svrběly prsty, ale limitovala peněženka. Takže jsem si celou sérii vypůjčila v knihovně a za odpoledne přečetla. Musím tedy říct, že to malé kapesní vydání není pro mě, i když je skladné, protože ve velkém formátu vyniknou všechny detaily, patrné např. na ilustraci starého opuštěného domu s pohledem do jeho jednotlivých pokojů.
Samotný příběh je poměrně stručný a při prvním čtení mě moc neuchvátil. Dala jsem ale šanci dětskému čtenáři a přiměla nejstaršího, aby mi knížku přečetl nahlas při snídani. (Muhehehe, hned jsme procvičili hlasité čtení, aniž by si toho byl vědom.) Tomu se Čenda líbil a já napodruhé musela ocenit poetiku příběhu s dřevěnou kukačkou a pavoučkem – čtenářem. Jen konec mi stejně jako napoprvé přišel poměrně utnutý.
O knížce jsem se dozvěděla od syna, který o ní mluvil, protože jí četli ve školce. Byl z ní nadšený, takže mu hned první dva díly nadělil Ježíšek. Moc rádi o pavoučkovi Čendovi čteme a jsme zvědaví jak to s ním bude dál!
Příběhy pavoučka Čendy máme moc rádi. Přečetli jsme již všechny díly a čekáme na další.
Jak propojit tajemství starého domu, pavoučka, dobrodružství (Tarzan, nebo zloděj...) a osvobození "uvězněné" kukačky. :) Navíc je v knize spousta drobných detailů – červotoči, světlo od světlušky, vymazlené ilustrace i s citoslovci a očividně původně 3D prvky... Už teď se s malým čtenářem těšíme na další Čendova dobrodružství...
Krásný příběh a k tomu ilustrace Pavla Čecha, co víc si přát. Ježíšek nadělil pod stromeček všechny díly (na přání maminky) a od té doby čteme převážně jen "Čendu". Náš tříleťák ho miluje a nutně potřebuje slyšet celou knihu najednou. Předpokládám, že série nebyla myšlena pro takové prcky, ale první díl určitě tahle věková kategorie zvládne. Zloděj a demolice domu není žádná "hrůza", která by je děsila ze spaní:-)
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Pavel Čech také napsal(a)
| 2014 | Dobrodružství pavouka Čendy |
| 2011 | Dědečkové |
| 2012 | O zahradě |
| 2012 | Velké dobrodružství Pepíka Střechy |
| 2016 | A |

94 %
Dobrodružství pavouka Čendy
Nádherné ilustrace, miloučký příběh a navzdory mé fobii z pavouků mi vůbec nevadí, kdo je hlavní hrdina. :D Ale je pravda, že tohle je typ knihy, které sluší větší formát (v jakém jsem četla navazující díly).