Bombas Bombas komentáře u knih

☰ menu

Společenství čarodějů Společenství čarodějů Trudi Canavan

Takové milé vyplnění mezery mezi jinými knihami. Chvíli jsem tápal, co číst dál a tak jsem úplně náhodou sáhl po této knize. Hezky čtivé, docela i svižné a bez míst, které by mě vyloženě štvaly. Ano, hledání mohlo být kratší, ale ani tak nebylo otravné. Také mě těší, že problém se záporákem se nenatáhl do celé série, jak bývá zvykem. Uvidíme, jak se podaří Sonee jako novicce.

29.08.2018 4 z 5


Dvakrát sedm pohádek Dvakrát sedm pohádek František Hrubín

Ach ta nostalgie. Dobře si pamatuji, jak jsem tuto knihu dostal při nástupu do první třídy a to už je řada let.
Původní kniha se kdoví kde ztratila, ale jakmile se mi narodila dcera, pořídil jsem nový výtisk a nyní jí čtu pravidelně. Ty básně jsou skvělé a nesmrtelné :)

18.01.2018 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Opět skvělá. Nížiny nebyly tolik záživné, ale k příběhu patří a čtenář se tam dozví několik zásadních informací. S návratem do Duvalského pohoří napětí opět stoupá a příběh graduje. Ilan je občas na svůj až moc inteligentní a velice rychle reaguje. Navíc mně osobně trochu vadí, že stále natahuje své odhalení. Pořád jsem čekal, kdy se konečně kapitánovi ukáže... Každopádně kniha skvělá, dlouho po přečtení mi ještě šrotovala v hlavě a stejně jako většina tady se těším na další díl(y).

28.12.2017 5 z 5


Trnový princ Trnový princ Mark Lawrence

Kniha je dobrá, čtivá, místy i vtipná. Já osobně mám ale jeden velký problém, který vše dost sráží. I když je někdy akce hodně zajímavá, tak když si vybavím věk hlavního hrdiny, nutí mě to k úsměvu, protože je pro mě nepředstavitelné, že by takový mladík zvládl vše, co je v knize popsáno. Posunout jeho věk o několik let navíc, posunul bych určitě i hodnocení.

17.12.2017 3 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Už dlouho dobu mám v sobě zakořeněny dva předsudky:
1) Nečíst české fantasy (jednoduše jsem si myslel, že na to Češi nemají)
2) Nečíst fantasy od ženské autorky (také jsem si myslel, že na to ženy nemají a když jsem se konečně odhodlal, sáhl jsem zrovna po Skleněném trůnu, což byla červená knihovna převlečená za fantasy)

A proč to všechno píšu? Protože Naslouchač zbořil všechny tyhle mé předsukdy. Úžasná kniha, originální příběh, časové zasazení. Nádherně čtivé a akční, knihu jsem fakt hltal. Hlavní hrdinka mi sedla, děj se stále nabaluje a stále se objevují nové záhady. Jen tak dál, paní Stehlíková...

17.12.2017 5 z 5


Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Komentáře moc nepíšu, ale tady musím. Skvělá kniha, která mě pohltila a nešlo jí jen tak odložit. Kniha mě nutila si některé hry/filmy/songy dohledávat na youtube. Dost songů jsem ale taky znal, takže jsem si je rovnou pobrujoval a dodávalo to tak knize skvělou atmosféru. Nejspíše si jí dám časem ještě jednou a podrobím jí hlubšímu rozboru :)

19.08.2017 5 z 5


Kořeny zla Kořeny zla Markus Heitz

souhlasím s lanusinkou. Všichni se našli, nikdo neumřel, dokonce se na závěr oživují i mrtví... Přesto se vyplatilo si počkat a celou sérii dočíst. Rozhodně stála za to a myslím, že Heitz patří ke špičce tohoto žánru.

16.04.2014 4 z 5


Elfové I Elfové I Bernhard Hennen

Ač jsem elfomilec, tak pro mě bohužel celkem nuda. Dvě hvězdy především za žánr....

Příběh mi přišel takový rozháraný, neuspořádaný, mělký - bohužel. Dalším dílům asi ani nedám šanci...

17.02.2014 2 z 5


Strach moudrého muže Strach moudrého muže Patrick Rothfuss

Skvělé pokračování. Opět čtivé, nápadité, dech beroucí. Člověk tu knížku nedokáže odložit, dokud nemá dočteno. Sice mi do příběhu úplně nepasovala pasáž s žoldnérama v divočině (přišlo mi to jen příběh natahující), ale i tak dávám rozhodně za pět hvězd. Pro mě jedna z nejlepších knižních sérií.

17.02.2014 5 z 5


Jméno větru Jméno větru Patrick Rothfuss

Už hodně dlouho mě nic tak nechytlo. Troufám si říct, že tuhle serii řadím k mým TOP a po dočtení celé serie možná doputuje až na samotný vrchol. Za mě naprosto fascinující a úžasný příběh!

17.02.2014 5 z 5


Válka za bílého dne Válka za bílého dne Peter V. Brett

Původně jsem myslel, že se jedná o trilogii, ale po dočtení je jasné, že musí následovat další díl. Ani ne tak kvůli zpřeráženým Jardirovým kostem, jako spíš o dořešení problému s démony.

Kniha velice čtivá, poutavý příběh, který strhne kde koho a kniha se těžce odkládá. Přesto nedávám úplně plný počet, protože mi vadí pár slovních spojení, která se velice často opakují. Nevím, zdali je to překladem, nebo zdali to autor opravdu takto často opakuje, ale zkuste zavzpomínat, kolikrát si za všechny tři díly někdo odfrkl, případně někdo někoho probodl pohledem jako dvě kopí, nebo dva nože :)

Každopádně serii řadím mezi velice kvalitní a těším se na pokračování...

17.02.2014 4 z 5