BobyBond BobyBond komentáře u knih

☰ menu

Živý terč Živý terč Tom Clancy

Napínavé a poutavé čtení. Doporučuji všem. Autor skvěle odráží současnou politickou situaci a přidává k ní kapku konspirace.

18.05.2020 4 z 5


Bubiši - Bible karate Bubiši - Bible karate kolektiv autorů

Skvělá kniha a skutečná bible karate. Jako studenta tohoto okinawského umění mě tato kniha velice obohatila. Dočtete se o historii karate, kung-fu i například částečně Juda. Kniha vám také jasně předkládá filosofii, která by měla být a většinou i je základem všech bojových umění. V neposlední řadě se dozvíte i něco o vitálních bodech na lidském těle, léčivých bylinách a jak je použít a samozřejmě pradávných bojových technikách, které jsou platné do současnosti. Ještě jednou tedy vřele doporučuji a myslím si, že je kniha povinnou četbou pro každého studenta a mistra východních bojových umění( nejen karatistů) a také pro každého zápasníka ve všech možných bojových disciplínách od boxu až po MMA. Dílo geniálního bojovníka Patricka McCarthyho jen dokazuje, že mnoho z prastarých technik funguje do dnešních dnů jak v sebeobraně, tak v ringu či kleci. Člověk si v podstatě uvědomí, že největším rozdílem bojových umění nejsou techniky, ale pouze metoda tréninku. Pokud vám nějaké kresby z knihy nebudou jasné, koukněte na Youtube, kde autor knihy předvádí znázorněné techniky v reálném boji a promítá je s videii, jak z MMA, tak i z mnoha ostatních bojových odvětví. Stačí napsat název knihy do vyhledávání. Užijte si tedy pohodové čtení, ať vás provází duch karate a připravte se na spoustu jmen, co se týče japonské a čínské historie :D .

16.04.2020 5 z 5


Tělo jako posilovna Tělo jako posilovna Mark Lauren

Skvělá kniha. Doporučuji všem. Skutečná bible posilování s vlastní vahou

24.03.2020 5 z 5


Dveře do léta Dveře do léta Robert A. Heinlein

Krásně napsaný sci-fi román o lásce, pokroku, pomstě a cestování časem. Doporučuji každému fanouškovi sci-fi. Jedná se o klasiku v tomto žánru. Pro mě osobně je zajímavé pozorovat velice vizionářskou představu budoucnosti odehrávající se v roce 2001 očima současnosti. Kromě knihy doporučuji i skvěle zpracovanou audioknihu z audio vydavatelství Walker a Volf v režii české spisovatelské legendy fantasy a sci-fi Jiřího Walkera Procházky .

14.06.2019 5 z 5


Severská mytologie Severská mytologie Neil Gaiman

Skvělé převyprávění Vikingských legend. Doporučuji zejména pro fanoušky seriálu Vikings nebo Poslední království. Po přečtení tohoto díla ještě více pochopíte mentalitu a morálku této pradávné kultury ze severu.

03.06.2019 5 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Popravdě, neměl jsem dobré očekávání na tuto knihu vzhledem k velké kritice fanoušků a nejsem příznivcem nekonečných pokračování a to navíc po tak slavné sérii , která se dnes mezi mladými fanoušky řadí ke klasice žánru fantasy. Bál jsem se, že to celému vyznění skvěle ukončeného díla J.K. Rowlingové akorát ublíží.
Ale opak se stal pravdou. Sice my ze začátku vadilo časté cestování časem, které za chvíli z HP 8 udělalo takový fantasy Interstellar ( jedna scéna je tu zde velice podobná :D ), ale nakonec si s tím tvůrci poradili velice dobře. Děj byl překvapivý, tempo bylo napínavé a Rowlingová skvěle doplnila některé otevřené linky z původní série. Došlo mi tedy, že kniha je jedinečným dílem příběhu o Harrym Potterovi a jeho přátelích, která tentokrát nevypráví o malém chlapci z přístěnku pod schody, ale líčí nám příběh o vztahu otce se synem, ze kterého se toho můžeme hodně naučit.

21.05.2019 5 z 5


Už hořela, když jsem si do ní lehal Už hořela, když jsem si do ní lehal Robert Fulghum

Jedna z knih, která mi obohatila život. Není pro každého, ale kdo má rád odpočinkové, krátké čtení na zamyšlení, tak tomu knihu doporučuji. Zaujme vás především optimistická atmosféra a filozofie běžného života každého z nás, která je líčena velice barvitě očima autora :) . Celé dílo je vlastně jakýmsi filozofickým rozhovorem s Robertem Fulghumem, ke kterému chybí už jen dobrá, silná káva. :)

16.04.2019 5 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Skvělá kniha k maturitě. Doporučuji všem, zejména těm, kteří si myslí, že válka je jen zábavnou hrou. Tato kniha vám ukáže opak. Ihned se vžijete do hlavní postavy a společně s ní zažíváte celý příběh na vlastní kůži. Dílo je skvělým obrazem tehdejší doby s hlubokým přesahem až do současnosti.

05.04.2019 5 z 5


Pistolník Pistolník Stephen King

Výborně popsaná atmosféra a svět příběhu. Ovšem v ději jsem se trochu ztrácel . I přesto však zkusím druhý díl. Jak čtu u dalších komentářů. Zřejmě se to rozjede až s dalšími pokračováními.

30.08.2017 3 z 5


Vydržet Vydržet Chris Ryan (p)

Zajímavé a napínavé čtení

13.08.2017 5 z 5