Blaník8 Blaník8 komentáře u knih

Obálka knihy Znamení / Steve a já / Krasojezdkyně / Zatvrzelci Znamení / Steve a já / Krasojezdkyně / Zatvrzelci Raymond Khoury

Taky už nebudu tyto zkrácené verze si číst..., asi nebylo po ruce nic jiného....:-)příběh tři a čtyři byl fajn.:-)...trojka dojemná...čtverka to, co ráda čtu i jindy...takže dobrý!!:-)

Obálka knihy Záhada zamčeného pokoje Záhada zamčeného pokoje Mike Ashley

Některé povídky naprosto super!! Miluju detektivní záhady a tajemství....a když to hezky odsýpá, plus jako třešnička na dortu překvapivý závěr??!!..Pak je vše jak má být.:-):-)

02.09.2025

Obálka knihy Láska ve špičce italské boty Láska ve špičce italské boty Blanka Malá

Letní čtení, mám ráda příběhy nových začátků....mohla se místy autorka vyhnout určitých klišé...ale za mne dobrá3plus:-):-)

02.09.2025

Obálka knihy Tajemství zámku Ashmore Tajemství zámku Ashmore Cynthia Harrod-Eagles

Pohodové romantické dílko na léto, oceňuju čtivost a mile popsanou dobu ,,staré dobré,, Anglie, kterou mám ráda.:-)

Obálka knihy Milenka prince z Walesu Milenka prince z Walesu Bryn Turnbull

Těšila jsem se na náhled do života britské smetánky ...dvacátýcha třicátých let ... britské královské rodiny, i na téma Wallis – Edward.
Film podobného tématu pod režijní taktovkou Madonny byl také vizuálně podmanivý, podnítil zvědavost, a dozvěděla jsem se opravdu víc. Jaká byla historie tohoto vztahu?....přiběh lásky a zrady? , okolnosti abdikace?:... Zajímavé byly i odstavce popisující životní styl příslušníků vyšších společenských kruhů. I jaké povinnosti mají zaměstnanci, jaký je jejich život ,,pod schody,,
Čtívé...otevřené... doporučuji všem, které tato doba zajímá.

Obálka knihy Anglický pacient Anglický pacient Michael Ondaatje

Dokonalé!!...nádhera!!...co odstavec to příběh...:-):-)..dá se číst jen pomalu a vychutnat si tu originální a barevnou poetiku cest, zemí, osudů a postav....

Obálka knihy Dokonalý zločin Dokonalý zločin Mike Ashley

Některé povídky průměrné..jiné se mi líbily..jako čtení na dovču-fajn!!:-)

Obálka knihy Dům na vřesovišti Dům na vřesovišti Catherine Cookson

Jemný, citlivý příběh nových začátků a naděje, popisy přírody-nádhera....čtivé.... příjemné...líbilo:-)

Obálka knihy Návrat do Crow Lake Návrat do Crow Lake Mary Lawson

Krásný poetický příběh, styl psaní autorky mi trochu připomíná Annie Proulx/Zkrocená hora, Ostrovní zprávy/. Cítila jsem vůně a chutě školních prázdnin, parného letního počasí, prach z polní cesty co vede bůhvíkam, slyšela jemný bzukot hmyzu okolo rybníků,...podvečerní vánek, co hladí rozpálená čela... Líbily se mi vnímavé, živé popisy přirody, kterou má okolo sebe mladá vypravěčka... života spjatého s ní....,příběhy z historie rodin z osídlování drsné krajiny, boj rodů s vlastními démony, boj o přežítí a o to, co zanechat budoucím generacím. Moc pěkné!!!....

27.05.2025

Obálka knihy Lepší člověk Lepší člověk Louise Penny

,,Někteří v místnosti Armanda Gamache naživo nikdy neviděli. Jiní ho neviděli dlouhé měsíce. Od toho parného červencového odpoledne v lese, kdy se vzduch plnil štiplavým pachem kouře ze střelných zbraní a výkřiky zraněných. A poté co se vzduch pročistil, uviděli velitele Sureté se zbraní v ruce. Jak těmi hezkými lesy vleče mrtvolu.,,

23.08.2024

Obálka knihy Nájemní zabijáci Nájemní zabijáci Jeffery Deaver

Moc jsem nečekala, letní zábavu ale nakonec luxusní povídky, některé se zajímavými konci:-) bavilo!!!:-)

Obálka knihy Jasná voda vůkol Jasná voda vůkol Gavin Maxwell

Pěkné vyprávění, zase něco jiného, než obvykle čtu, líbilo!:-)

Obálka knihy Zátiší s kousky chleba Zátiší s kousky chleba Anna Quindlen

O síle nových začátků...i ve zralém věku. Docela milá, potěšila...pohladila po duši:-)

Obálka knihy Číhání Číhání Eric Rickstad

Skvělá!!!...jdu na další díly série:-)

Obálka knihy Jména mrtvých dívek Jména mrtvých dívek Eric Rickstad

Výborná!!:-)těším se na další díly:-)

Obálka knihy Léto v Provence Léto v Provence Lucy Coleman

Oddychovka:-)

Obálka knihy Stena Stena Marlen Haushofer

Výborná!!!:-)..mám teď postapokalyptické :-)období na seriály a i knihy...tohle jsem četla na doporučení, bolest, ale zároveň velká síla člověka v krizové situaci vás vtáhne a už nepustí.

Obálka knihy Bretaňský odkaz Bretaňský odkaz Jean-Luc Bannalec (p)

(SPOILER) Další případ vrchního komisaře Dupina, milovníka kofeinu a skvělého jídla,
případ přímo z Concarneau, jeho přístavu a pláže, navštívíme domy a firmy podezřelých, galerie a restauranty. Užijeme si letního počasí a moře a spolu s ním odhalíme pachatele zločinu, který má jako obvykle kořeny hluboko v minulosti. :-):-)
spoiler
,,Tak to je! ,,Špinavé peníze přinášejí jenom další špinavosti," prohodila Nolwenová a povzdechla si."

30.06.2023

Obálka knihy Bretaňský odkaz Bretaňský odkaz Jean-Luc Bannalec (p)

,,Ani se nenamáhal mírnit chlad, který z jeho slov čišel.
Byly to jednotlivé věty, v nichž se skrývala tragédie, tragédie, která dokázala ovládnout celý jeden život. Panovačný otec a syn, který ,,selhal,,."

22.06.2023

Obálka knihy Bretaňský odkaz Bretaňský odkaz Jean-Luc Bannalec (p)

,, Jsou dny, kdy svět charakterizuje především jedno: nebe.
Onen dvacátý čtvrtý květen k nim patřil. Byl prosvětlený, zářivý, jasný, průzračný, jako čerstvě vypraný. Nebeská klenba se zdála být rozlehlejší, ještě vyšší než obvykle.,,

22.06.2023

Zavřít