barunka_n barunka_n komentáře u knih

☰ menu

Pražská buzna Pražská buzna Jiří Markvart

Bavila jsem se od začátku do konce! Nejen tím, co jsem měla možnost číst v knize, ale také reakcemi lidí v MHD, když se podívali, co čtu (někteří jedinci zvládali přečíst zadní stranu přebalu). Milanovi jsem fandila s tím jeho Jakubem, trochu škoda, že mu to nevyšlo, ale na druhou stranu je lepší, že kniha nekončila happy-endem. Jiří používá super přirovnání - třeba kelímek z KFC mě hodně pobavil. A celkově mi přijde, že tato kniha hodně otevřela dveře do světa homosexuálů těm, kteří o tomto světě moc nevědí. Je to psané vtipně a díky tomu se kniha snadno čte. I přesto, že autor nejde daleko pro sprostá slova, vulgárně kniha vůbec nevyznívá. Asi nejvíc jsem se nasmála při větě "na chodbě jsem potkal vysokého modrookého blonďáka" :D Jsem ráda, že se mi kniha dostala do rukou :)

26.07.2017 5 z 5


Playground Playground Lars Kepler

Knížku jsem přečetla během tří dnů, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Zápletka, která se v knize odehrává mi trochu připomínala Hunger Games, ale propojení života a smrti tomu dávalo úplně jiný rozměr. Způsob, kterým je násilí v knize popsáno je naprosto skvělý. Musím říct, že jsem měla husí kůži při některých pasážích. Jeden z nejlepších knižních thrillerů, který jsem kdy četla. Říkám si, co asi tak může být po smrti...

01.12.2016 5 z 5


Zapadákov Zapadákov Jeffery Deaver

Hodně zajímavě pojatý příběh - vlastně několik příběhů. To, že se v knize řeší více případů najednou je skvělé, protože člověk stále zůstává ve střehu, co se kde stane. Zároveň vidět vnitřní boj Kathryn, která neví, zda Jon nebo Michael? Do poslední chvíle jsem čekala, co se bude dít a upřímně jsem se nad knihou pousmála, když se rozhodla, jak se rozhodla. Wes po mne dostal taky naprosto jinačí rozměr a doufám, že se bude občas projevovat v dalších dílech s Kathryn - byla by škoda ten potenciál, který jeho postava má, zahodit.

24.11.2016 4 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Ne každé pokračování stojí za to. Tady jsem se bála, aby se pokračováním nezhatil úspěch "Me before you", ale ne, nestalo se tak. Celý příběh byl stejně emotivní jako ten první, zápletka byla, alespoň pro mne, neočekávaná a a život, který Lousa vedla po smrti Willa byl....krásný. Smutný, ale krásný. Dvojku jsem přečetla stejně rychle jako jedničku, akorát s tím rozdílem, že jsem nedokázala čekat až to vyjde v ČR a tudíž jsem si knížku přečetla už v září v angličtině. V češtině jsem si ji koupila, abych měla všechny knížky od Jojo Moyes pěkně pohromadě :) V té AJ to má něco do sebe.

21.11.2016 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Neskutečně silný příběh. Knížku jsem přečetla za den a půl a to jen proto, že jsem v noci opravdu už musela jít spát, abych ráno došla do práce. Knížka mě naprosto pohltila, nešlo se od ní odtrhnout. Stále jsem fandila Lou, že se jí povede změnit Willův osud. Ta spotřeba kapesníků na konci knížky - takovou jsem již dlouho u knihy neměla.

09.08.2016 5 z 5


Sexy strategie Sexy strategie Sylva Lauerová

Knihu jsem četla, oproti ostatním knížkám, poměrně dlouho. Upřímně musím říct, že byly chvíle, kdy jsem neměla chuť číst dál, ale celkově mě kniha nadchla. Prostě se člověk musí prokousat občas až nezajímavými částmi a pak zjistí, že autorka moc dobře věděla, proč to tam píše.
Kniha pobaví, to zaprvé, ale také si myslím, že otevře oči spoustě žen, které se stále hledají.
Mně osobně kniha docela pomohla - vzala jsem si k srdci některé rady, které Lauerová uvádí a světe div se, hned je to lepší! Ono je občas dobré si o "sobě" přečíst něco od někoho, kdo vás absolutně nezná. Ano, kde která se v té knize najdeme, ale to asi není překvapivé. Každopádně - atlas mužů na konci knihy je luxusní tečkou za celým časem stráveným nad touto knihou. Ihned po přečtení jsem ji poslala dále kamarádce, aby se také poučila a celkově knížku doporučuji svým kamarádkám. Proč? Když už ne proto, aby se poučily, tak aby se aspoň pobavily.

06.05.2016


Ztracený chlapec Ztracený chlapec Dave Pelzer

Pokračování knihy jménem Dítě zvané "To"...čekala jsem, že to nebude tak drsné, jako první díl, ale ne, bohužel, bylo. Chápu, že se všechno stalo po roce 1970, ale šokuje mě, jak lidé měli předsudky, jak nechtěli vidět, slyšet a říkám si "děje se to i teď?". Doufám, že ne v tak velkém množství! Dave je můj hrdina, protože to, čím si prošel on od svých 4 do svých 18 let, to by jen tak někdo nezvládl. Vrhám se na třetí díl s názvem Člověk jménem Dave!

28.01.2016 5 z 5


Dítě zvané „To“ Dítě zvané „To“ Dave Pelzer

Neskutečný příběh, nedokáži si představit, že někdo, kdo nosí dítě 9 měsíců pod svým srdcem by byl schopen takového hnusu. Příběh je mrazivý a dech-beroucí.

26.01.2016 5 z 5