barbora4696 barbora4696 komentáře u knih

☰ menu

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

No, co k tomu dodat. Prostě úžasná jízda od začátku do konce. Úsměv vás ani na chvilku neopustí a takové knížky jsou potřeba.

29.03.2015 4 z 5


...a ještě kafíčko ...a ještě kafíčko Kateřina Křížová

Tuhle knížku jsem četla mockrát, od malička až do teď. Je to jako můj život se ségrou :D úplně to samé. Pěkná trdla, a samé průšvihy . Moc pěkně napsané a pro zasmání to pravé.

17.06.2014 4 z 5


Valis Valis Philip K. Dick

Dost těžké čtení, ale jakmile se do toho člověk dostane a přestane číst každé slovo dvakrát, začne si to užívat. Těžko se popisují dojmy z této knížky, je to jako na horské dráze, jednou jste nahoře a jednou zase dole. Velké plus je, že při čtení životních osudů postav, si najednou připadáte úplně normální. :D Problém je, když se s nimi ztotožníte... hodně štěstí!

17.06.2014 5 z 5


Nekonečná, téměř průzračná modř Nekonečná, téměř průzračná modř Rjú Murakami

Má srdcovka. Ráda bych se tu dlouze rozepisovala o tom, jak mám tuhle knížku ráda, a jak si v ní neustále listuji a čtu oblíbené pasáže, ale stejně by to asi nikdo nečetl :D Takže stručně. Tahle knížka mě hluboce zasáhla a je to má nejoblíbenější knížka od tohoto autora.
Nejoblíbenější část je, jak Rjú popisuje vnitřní svět, svůj hrad. To je prostě nádhera.

PS: nejsem promiskuitní feťák

17.06.2014 5 z 5


V polévce miso V polévce miso Rjú Murakami

Ó můj bože. Co to čtu. Je to vůbec možné? A ještě k tomu ve škole pod lavicí, protože nemůžu přestat. Tak nějak jsem při čtení reagovala :D Rozhodně knížka, která zanechá hluboký dojem. Někdy je vám z ní až fyzicky špatně, ale stejně se mi líbí. Je parádní.

17.06.2014 4 z 5


Piercing Piercing Rjú Murakami

Tuhle knížku čtete, čtete vlastně vás ani moc nebaví, ale nemůžete jí dát z ruky. Pak si uvědomíte, že hltáte každé slovo. A pak je najednou konec, máte zrychlený tep zpocené ruce, žaludek jak na vodě a říkáte si, to byla super kniha. Ale bohužel po vystřízlivění, na tu knížku snadno zapomenete.

17.06.2014 3 z 5


Afterdark Afterdark Haruki Murakami

Mnoho lidí Afterdark považuje za slabší dílo, ale já za sebe musím říct, že jsem si ho hrozně užila. Přečetla jsem ho jedním dechem a opravdu jsme se u něho bavila. Senzační práce se čtenářem. Zvláštní způsob popisu. Musím říct, že tahle knížka patří mezi mé oblíbené.

17.06.2014 5 z 5


1Q84: Kniha 3 1Q84: Kniha 3 Haruki Murakami

Na tuhle knížku jsem se hrozně těšila, po úchvatném prvním a ještě lepším druhém dílu, jsem každý den stepovala před knihkupectvím, kdy už konečně dorazí díl třetí. Ale bylo to pro mne zklamání. Jako kdyby ten příběh Murakami šrouboval a vlastně sám nevěděl, co s příběhem dál. Při čtení jsem si často představovala, hlavně u dialogů, jak ty postavy tu sedí a čekají co jim Murakami napíše do scénáře a zatím se jen tak bavili o ničem, než na to Murakami přijde. Posledních 50 stránek je skvělých, konečně je udán směr, ale pak to najednou končí a pokud v tom člověk přímo nehledá nějaký smysl a poselství, tak se příběh rozplyne do ztracena.
Každopádně palec nahoru za skvělou propracovanost spletitého příběhu, v tom je Murakami prostě machr.

17.06.2014 3 z 5


Sputnik, má láska Sputnik, má láska Haruki Murakami

Nejlepší Murakamiho počin. :) Tuto knížku jsem četla stokrát a ještě mnohokrát ji číst budu. Opět silný příběh a jeho známá hra se čtenářem. Tato knížka opravdu patří na vrchol mého čtenářského žebříčku.

17.06.2014 5 z 5