Baculik152 Baculik152 komentáře u knih

☰ menu

Nesmělí Nesmělí Marta Dancingerová

Povídky běžně nečtu, ale jelikož se sama považuji za "nesmělou", tak mě tato kniha zaujala. No a vůbec nelituji. Každá povídka mě okouzlila, velice rozesmála a dojala zároveň. Je krátká, rychle se čte, ale rozhodně si ji přečtu znova. Povídky si mě zkrátka dostaly, a cením si toho, že někdo tyto "normální", ale vlastně statečné činy nesmělých lidí vyzvihl.

14.11.2022 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Není co dodat. Geniálně napsané, napínavé až do konce. Jako vždy, úžasná práce.

30.11.2019 5 z 5


Nejseš nějaká namyšlená? Nejseš nějaká namyšlená? Maryse Dubuc

Tyto díly jsem četla, když mi bylo 13 a patřily mezi jedny z mých nejoblíbenějších komiksů. Teď mi je 15 a stále je hodnotím pozitivně. Jsou plný srandy, trefné, svěží a doopravdy se z toho nechá i něco o společnosti uvědomit, jelikož některé holky, se takto v realitě chovají. Samozřejmě je třeba brát komiksy trošku s nadsázkou, jelikož je tam něco zveličované. Ostatní díly jsou čím dál lepší, což se ne vždy každému autorovi povede. Výborná komiksová série! Dobře napsaná a doprovázená se skvělými ilustracemi!

02.01.2018 5 z 5


Mágové Mágové Lev Grossman

Tato kina mě neoslovila. Doopravdy jsem se nutila jí číst. Postavy otřesné a děj mě nijak neoslovil. Čekala jsem od této knihy rozhodně víc, a zklamala mě. Obdivuji ty, kterým příběh sedl a vrhli se na pokračování. Já totiž do ruky další díly doopravdy nevezmu.

02.01.2018 1 z 5


Mechanický anděl Mechanický anděl Cassandra Clare (p)

Upřímně, série Pekelné stroje, mě bavily 100 krát více, než Nástroje smrti (i přes to, že mi chybí přečíst u Nástrojů smrti poslední díl). Miluji to, že prostředí není v našem století, tudíž v "moderním světě". Postavy, vztahy mezi nimi, a celkově děj - super!!

26.12.2017 5 z 5


Protřepat, nelíbat Protřepat, nelíbat Ally Carter

Tak za prvé, chtěla jsem nějakou oddechovku, bez složitého čtení, mnoho postav, s prohloubeným dějem, no chápete mě :D. Pustila jsem se do této knihy s domněním, že to bude předvídatelné, až velmi dětské. Zároveň 224 stran, to je nic, bylo to přečtené hned. Ovšem nakonec mě velice bavila a dokonce jsem po přečtení šla hned zkouknout, jestli je další díl. Obsahovala srandovní scény a celkově, takové špionážské prostředí bylo velice fajn. Připadala jsem si jako nějaká 13letá holčička, když jsem začala žrát vztah mezi Camie a Joshem a furt si četla stránky dokola a dokola kde spolu byly :D Fakt jsem to nečekala. Supr kniha.

26.12.2017 4 z 5


Mléko a med Mléko a med Rupi Kaur

Co na ta říct...
Některé básně mě doopravdy dojaly, protože jsem se v nich viděla, ale jiné mi naopak neřekly vůbec nic a musela jsem si je přečíst několikrát dokola, abych je pochopila, a to teď stále ještě nevím, zda li je chápu tak, jak myslela autorka. Každopádně básně jsou o prožití a tudíž i přidání fantazii a domýšlení.
Obálka je nádherná a celkový design je doopravdy krásný. Vím, že se nemá kniha soudit podle obalu... ale přece jen to hraje trošku roli, a ne že ne.
Nemohu říct, že by to byly básně na každodenní čtení, ale některý se mě dotkly. A na některé musím asi ještě dospět.
Velice těžce jsem se rozhodovala o třech nebo čtyřech hvězdičkách.... ale dávám krásné tři.

26.12.2017 3 z 5


Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Tuto knihu jsem dočetla včera a celkově jí četla dva dny. Nejsem si jistá, jestli jsem vůbec někdy zhltla takhle rychle nějakou knihu. Tento díl mě totálně rozsekal. Byl plný zvratů, a více zamyšlení a prohloubení "vedlejších postav" a stále miluji to postupní rozuzlení minulosti postav a neustálé překvapení od Aelin. Nevím co jiného napsat, jsme stále z toho v transu, a nejradši bych popadla další díl. DOKONALOST!
SPOILERY!! Totálně žeru Lorcana s Elide :D Lorcan nikdy nepatřil mezi mé oblíbence, už jen z toho, že neustále Jeřábovi a Aelin přidělával starosti, kvůli klíčům Sudby, ale v tomto díle si mě prostě dostal. A ten vztah k Elide je prostě nečekaný a dokonalý. Jinak se nám to tam hezky páruje. Aedion s Lysandrou, Manon s Dorianem...
Konec mě bolel, jelikož mi přijde zdrcující, že všechno ohledně spojenectví bude zařizovat Lysandra jako Aelin. Nikdo nemůže být Aelin, tudíž si myslím, že to stejnak někdo prokoukne, ať už Ilias, Rolfe nebo kdokoli jiný. Pokud jim se tedy neřekne pravda o tom, kde Aelin je, a že možná se domů už nikdy nevrátí..
Mrzí mě, že se musí Aelin obětovat, aby zachránila svět. Doufám, že to ještě nějak vykoumají, a vrátí se domů (Pravá Aelin) a ukáže se ve své podobě, aby všichni koukali, že povídačky o ní byly pravdivé!! A vytřela všem, kdo jí nevěřili zrak!!
Poslední věc, Maeve je pěkná mrcha, ale jsem doopravdy jediná,která k ní cítí určitý respekt? A už doopravdy poslední věc :D Taky jste se někdo trošičku zabouchl do Fenryse? :D Podle mě je to prostě frajer, který si zaslouží víc.

Sarah Janet Maasová znova nezklamala!!

26.12.2017 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Mám přečtené zatím všechny knihy v sérii Skleněný trůn po Říši bouří. Zde hodnotím pocity, když jsem měla přečtenou jen první knihu (tím nemyslím Krvavé ostří).
Skleněný trůn jsem přečetla za jeden den a totálně se zamilovala do hlavní postavy - Celaeny. Nejdříve jsem měla strach z toho, co od toho očekávat, a že z nájemného vraha (ještě k tomu jednoho z nejlepších) udělají hodnou, milou vůbec ne krvelačnou postavu. Díkybohu není úplně bezcitná, ale také si musíme uvědomit fakt, že to je nájemná vražedkyně a zavraždila několik lidí bez mrknutí oka. Už první kapitola byla úžasná a miluju jak nevíme všechno o její minulosti, a čteme knihu s neznalostí jejího učení u mistra vrahů a tak podobně. Sarah Janet Maas je doopravdy úžasná autorka, ví jak čtenáře upnout knížce, překvapovat a dodávat akci. Také jsem totálně žrala rozkvétající milostný trojúhelník. No, nikdy bych neřekla, že uvidím ve "vrahovi" silnou ženu, budu k ní cítit respekt a občas v ní vidět i vzor. Samozřejmě je to fantasy a děj se odehrává v období středověku ve vymyšleném světě (který je velmi propracovaný a některý názvy a celkově vztahy mezi zeměmi jsou luxusní!), tudíž to brát s nadhledem.

Dvůr trnů a růží jsem ještě nečetla, ale přemýšlím o tom, že bych se do té série pustila, ovšem nevím nevím, zda pro mne bude tak neskutečným příběhem jako ten Celaeny.

26.12.2017 5 z 5