Any_ Any_ komentáře u knih

☰ menu

Chlapec na vrcholu hory Chlapec na vrcholu hory John Boyne

John mě opět nezklamal a povedlo se mu vytvořit dílo, které ze mě dostalo ven pár těch slziček.

Ráda bych řekla, že tohle bylo velmi příjemné početní, ale zanechalo to ve mne spousty bolestných myšlenek. Což o to, příběh je skvěle napsán, ale jeho děj vyvolává nepříjemné pocity a člověka to nutí přemýšlet nad tím, jaké to asi bylo žít v té době. Kapitola za kapitolou ubíhala a život kdysi mladého a milého chlapečka se nyní mění v urostlého muže s dokonale vymytým mozkem. Je až neuvěřitelné, jak se ze zranitelného chlapce může stát tak nechutný člověk, ovlivněn špatnou společností.

22.08.2023 4 z 5


Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

(SPOILER) Při čtení této knihy se mi nahrnuly slzy do očí

Z celého toho příběhu je mi velmi smutno, ačkoliv jsem již viděla film před čtením knihy, stejně mě to dostalo úplně stejně jako předtím. Musím zde vyzdvihnout Johnův popis postavy Bruna. Za mě až neuvěřitelným způsobem dokázal popsat přemýšlení malého kluka v útlém věku. Celá kniha se mi dobře četla, neustále jsem byla v napětí co se bude dít dál.

03.08.2023 4 z 5


Králova mlha Králova mlha Aleš Diviš

Když jsem začínala číst tuto knihu, rozhodně jsem nečekala, že bude až tak dobrá

Na téhle knize mě hrozně baví nezastavující se děj, není zde jediná stránka, kde bych se vyloženě nudila, či se nějak zadrhávala. Tenhle příběh mě velice bavil po fantasy stránce, především mne bavily postavy, které se v knize objevují a jak je autor popisuje.

Upřímně se nemůžu dočkat dalšího dílu.

29.07.2023 4 z 5


Jméno větru Jméno větru Patrick Rothfuss

Tato kniha mě uchvátila nejen svým příběhem, ale i způsobem, jakým je napsána.

Dle mého názoru je způsob jakým autor napsal tuto knihu možná i zajímavější, jak příběh o kterém píše, ovšem svět tohoto autora, do kterého nám umožnil vstoupit, je nádherně popsán, postavy jsou zajímavé a je tu i spousta úryvků k vlastnímu zamyšlení. Jediné co bych tu vytkla, je romantická stránka této knížky, od které jsem čekala něco trochu víc. Jinak za mě rozhodně povedená knížka.

11.07.2023 5 z 5


Odvážná a smrtící přísaha Odvážná a smrtící přísaha Brigid Kemmerer

Třetí díl mě tedy zklamal asi nejvíce.

Už při dokončení druhého dílu jsem měla obavy z toho, jak autorka dokončí ten třetí. Zase spousty skvělých zápletek a milostných scén, ale pro mě až moc zdlouhavé a místy nenapínavé, jak jsem čekala.

09.07.2023 3 z 5


Statečné a zlomené srdce Statečné a zlomené srdce Brigid Kemmerer

Upřímně mě druhý díl série nepotěší tak jako ten první.

Kniha opět dobře napsaná a krásně se čte, ovšem příběh už mi připadá malinko podobný předchozímu, tedy opět láska mezi mužem a ženou, která se projeví ke konci knížky. Příběhu ale dodávají energii souboje a konflikty, u kterých jsem si na okamžik připadala jako v jiném světě.

09.07.2023 4 z 5


Temné a osamělé prokletí Temné a osamělé prokletí Brigid Kemmerer

Nebyla jsem si jistá, jak od této autorky bude vypadat fantasy příběh, jelikož jsem od ní již přečetla několik románů, ale Brigid mě nezklamala a naopak příjemně překvapila.

Tuto knihu jsem přečetla jedním nádechem. Krásné lehké počteníčko, kdy konec každé kapitoly mi nedá spát, co se bude dít dál.

09.07.2023 5 z 5


Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

Má vůbec první knížka s romantickým obsahem a musím říct, že mě kupodivu vůbec nenudila.

Čekala jsem nudný příběh s nevýrazných postavami a jednotvárným dějem. To jsem se ovšem velmi spletla, jelikož mě tato knížka uchvátila. Knížka je jednoduchá na čtení a přece se mi u ní zatajoval dech, jak vše asi dopadne.

Od této autorky si rozhodně přečtu i další knížky.

09.07.2023 5 z 5


Prázdná hnízda Prázdná hnízda Mariam Petrosjanová (p)

Dokonalé zakončení znamenité trilogie, o níž nejde říci jediného špatného slova. Do příběhu jsem se téměř okamžitě začetla a k jednotlivým dílům jsem se vrátila a znovu si je přečetla.

Toto je knížka u které se rozhodně nebudete nudit. Po celou dobu čtení, kniha neztrácí své kouzlo pro objevování stálé nových zápletek k zamyšlení a vývoji jednotlivých postav, které jsou sami o sobě velmi zvláštní.

09.07.2023 5 z 5