AmoreLeget AmoreLeget komentáře u knih

☰ menu

Oba na konci zemřou Oba na konci zemřou Adam Silvera

Tak tohle byla opravdu kniha s velkým K. Podle recenzí všichni víme, že název je pravdivý. Víme, že my slabější povahy si musíme pořídit hodně kapesníků, sprej do nosu a make-up na zamaskování podrážděného nosu od smrkání. Asi tušíme, že se objeví tak lehce LGBT tématika. Ale netušíme to, co se skrývá mezi řádky. To, co nám vyrazí dech a přinutí nás přemýšlet o tom, že Hodina smrti může být za pár hodin tady a se svým obávaným tónem nás vytrhne ze spánku. Pro mě je tohle opravdu silné zamyšlení. Ti kluci jsou mi vzorem. Většina z nás by se složila a celý den by probrečela nad tím, že naše dny jsou sečteny. Ale oni dokázali žít a prožít svůj poslední den tak, že se stal nejlepším dnem jejich životů. A proto tomu kdo tuhle dlouhou recenzi přečetl až do konce, chci říct jediné: Pojďte žít! Užívejte si naplno každé minuty, nebojte se a poznávejte svět. Je jedno jestli jsi holka, kluk. Je jedno jestli jsi zdravý, nemocný. Prostě si jdi za svými sny a to je to nejdůležitější. Nevíš, co se stane za pár dní/hodin/sekund. Jsi tady teď v tenhle moment. Takže vypni mobil, počítač, sociální sítě a otevři dveře vstříc novým zítřkům. Děkuji Adamovi Silverovi za poselství mezi řádky. ♥️

03.10.2019 5 z 5


Zábavná kniha o lékařích Zábavná kniha o lékařích Peter Gitzinger

Opravdu vtipná knížka, která se hodí na odlehčení situace, zlepšení nálady. Bohužel je to určeno spíše pro tu populaci, která se pohybuje v oblasti medicíny a s ní spojené latiny. Určité pasáže by běžný laik nemusel pochopit. Ale všechno lze dohledat. Za mě parádní, zábavný oddych.

31.12.2018 4 z 5


O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Tahle kniha je prozatím to nejhorší, co jsem četla. Objevila jsem ji, klasicky, v rámci povinné četby. Hodně mi v ní vadí časté opakování frází po sobě v dialozích. Až absurdita Lennieho jednání a jeho častých ,,nehod". Úplně mě dostal chladnokrevný konec z Georgovy strany. Takhle knížka ať už od tolik opěvovaného autora mi přišla naprosto uhozená.

28.12.2018 3 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Krásný, romantický příběh, na který jsem narazila v rámci povinné četby. Dva mladí lidé se setkali na konci války. Prožívají spolu kouzelné okamžiky, které jsou pro dnešní dobu až moc nereálné, to o víc si jich v knize vážím. Jejich životy bohužel vyhasnou při osudové chvíli.

23.12.2018 5 z 5


Mléko a med Mléko a med Rupi Kaur

Když jsem se do knížky podívala poprvé tak se mi nechtělo dávat tolik peněz za tak málo textu. Ale nakonec mě kniha lákala natolik, že jsem si ji pořídila. A musím říct, že mě velice mile překvapila, i když nemám ráda volný verš. Slov je sice málo, ale obsahu a myšlenek je kniha plná vrchovatě. Místy mě až mrazilo v zádech, jak jsou některé části reálné a tak moc známé.

13.10.2018 5 z 5


Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Knihou jsem byla velmi mile překvapena. Čekala jsem takovou otrhanou a hlavně nudnou klasiku, hlavně podle filmu, který jsem viděla dříve než knihu. Naštěstí se tak nestalo a byl tam krásně vyobrazený romantický až nakonec tragický příběh dvou čerstvě sezdaných, kterým bohužel nepřál osud i přes všechny snahy otce Lorenza. Celá kniha je navíc libozvučně veršovaná. Prostě legendární umění Shakespeara.

10.10.2018 5 z 5