Amellia19 Amellia19 komentáře u knih

☰ menu

Pekárna plná života Pekárna plná života Ruth Kvarnström-Jones

Druhý díl drží nastavenou laťku z jedničky a kniha je čtivá a zábavná. Jsou zde rozpracovány příběhy z prvního dílu a samozřejmě i plno nových událostí. Trochu mi vadilo iracionální chování hlavní hrdinky, ale nebylo to nic, co by se nedalo přežít. Knihu doporučuji jako příjemné oddychové čtení na zimní večery :)

20.02.2023 3 z 5


Sicilský román Sicilský román Ann Radcliffe

Poslouchala jsem jako audio knihu od rozhlasu v podání Terezy Hofové. Byla to moje první zkušenost s audio knihou a musím říct, že velmi příjemná. Paní Hofová má velmi pěkný hlas a to bylo podle mne velkou součástí mého příjemného prožitku. Hlavně v první polovině mi příběh přišel velmi poutavý a napínavý a hltala jsem ho s nadšením. V druhé půlce ale již začalo přibývat nesmyslných náhod a závěrečný happy end byl pro mne až příliš sladký. Váhala jsem mezi 3 a 4 hvězdami, ale nakonec dám 4, hlavně za načtení od paní Hofové.

20.02.2023 3 z 5


Pekárna s vůní skořice Pekárna s vůní skořice Ruth Kvarnström-Jones

Příjemná oddychová knížka v netradičních kulisách. Místní atmosféra na mne přímo dýchala a velmi mile mne překvapila druhá dějová linka babičky, která mne vlastně bavila o krapet víc než ta hlavní linka, která je přeci jen trochu předvídatelná

30.03.2021 4 z 5


Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Opět kvalitní práce paní Klevisové :) Skvělá zápletka,místo dění i postavy, ale za mne musím říct, že jiné knihy se mi od ní líbily více. Příběh je docela dlouhý a autorka si vás celou dobu pěkně vodí a napíná, ale asi právě proto jsem na konci čekala větší wow efekt, který se u mne osobně moc nedostavil. Knihu ale i tak hodnotím kladně, protože mě autorka dokázala velmi dobře dostat do místa dění a souznít s postavami.

01.01.2021 3 z 5


Rez & záře hvězd Rez & záře hvězd Tammy Greenwood

Velmi silný příběh podle skutečných událostí, který je spíš pro silné povahy. Kniha je napsána tak přesvědčivě, že mne chvílemi mrazilo a čtení ve mne vyvolávalo až nepříjemné pocity. Přesto knihu určitě doporučuji, vryla se mi hluboko do paměti

23.11.2020 5 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Do knihy jsem se ze začátku nemohla začíst, ale dala jsem tomu šanci a vyplatilo se. Příběh se nakonec rozvíjí v několika zajímavých rovinách, které mne bavily zajímavým a neotřelým pohledem na tematiku holocaustu. I závěr knihy je dobrý a nečekaný.

29.09.2020 4 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Naprosto skvělá kniha, která mne bavila od začátku až do konce. Příběh z 2. sv. války je mrazivý, ale skvěle propracovaný. Bavily mne různé časové linky, které se různě střídají.

13.05.2020 4 z 5