Agrenej Agrenej komentáře u knih

☰ menu

Moře rzi Moře rzi C. Robert Cargill

Není to kniha, kterou bych zrovna chtěl mít doma v polici, ale byla to dobrá jízda, kterou jsem si užil od začátku do konce.

22.05.2022 4 z 5


Jantarové oči Jantarové oči Vilma Kadlečková

"Začátek začátku." Asi takhle by se dala nejsnadněji definovat myšlenka, která mě napadla hned po dočtení.
Zajímavý a komplexní svět se kterým bylo velmi těžké seznámení. Asi dvě třetiny knihy jsem spíše úpěl, skutečnost, že se mi (aspoň ze začátku) zdály postavy dost nesympatické, tomu vůbec nepomohla. Během poslední třetiny jsem si uvědomil, že jsem se zakousl do háčku a má zvědavost narůstá.
I když mě Jantarové oči nenadchly, jsem fakt zvědavý, co se stane příště.

05.02.2022 3 z 5


Devět dní Devět dní Zuzana Strachotová

V prvé řadě bych chtěl zdůraznit, že podle anotace bych si tuhle knížku nikdy nepořídil, nejsem cílová skupina. Ale když se mi dostala do rukou rovnou i s druhým dílem, rozhodl jsem se ji dát šanci.
Nic jsem od toho nečekal a moc jsem toho nedostal. Svět vypadal zajímavě, ale nedostal moc prostoru. Hlavní postavy mi k srdci moc nepřirostly, ale to se stává.
Nakonec jsem musel dost váhat, ohledně hodnocení. Připadalo mi to lepší než na dvě hvězdy, ale dával jsem tři hvězdy knížkám, které mě bavily přeci jen o něco více. Proto nakonec dvě hvězdy.
Hurá na druhý díl. :-)

01.12.2021 2 z 5


Pelyněk. Díl 1 Pelyněk. Díl 1 Daniel Tučka

Nakonec mě kniha bavila hodně, dokonce i na čtyři hvězdy, ale dávám tři, neboť +/- první třetinu knihy jsem se musel do čtení nutit.

13.08.2021 3 z 5


Hrdina Hrdina R.A. Salvatore (p)

Dal jsem čtyři hvězdy z pěti, přestože se jedná o vynikající knihu. A i když chápu, že Drizzt na konci takové cesty musel čelit pořádné zkoušce, velké finále bylo na můj vkus prostě až moc... A proto to snížené hodnocení.

21.07.2021 4 z 5


Pomsta železného trpaslíka Pomsta železného trpaslíka Robert Anthony Salvatore

Řekl bych, že tohle bude jedna z těch knih, které prostě musí být napsány. Děj se dostal do doby a míst, kdy zřejmě DnD zavelelo co se musí stát a nedá se vynechat, aspoň takhle na mě některé pasáže působily. Ale Salvatore je prostě Salvatore, takže i přesto jsem se při čtení dobře bavil. :-)

04.05.2020 4 z 5


Zlo Zlo Peter Newman

"Jestliže se vám líbil Tulák, pak Zlo budte milovat." Fantasy Faction

Osobně mě teda Tulák bavil o něco více než Zlo. Dalo by se říci, že tato kniha mě začala opravdu bavit až v poslední třetině.
Inu, co na mě fungovalo v Tulákovi už tady trochu postrádá své kouzlo.

14.08.2019 3 z 5


Blackout – Zítra bude pozdě Blackout – Zítra bude pozdě Marc Elsberg (p)

3,5 - 3,75 hvězdičky.
Je to dobré čtení, ne že ne. Příběh krásně utíká a stránky s ním mizí jedna radost. Akorát skoky mezi postavami a místy děje mi připadají zbytečně časté a občas mi trochu vadily. Také bych řekl, že nadbytečné jsou i pohledy do "Velitelského stanoviště", určitě ty první. Bez nich by kniha byla ještě o kousek více napínavější.

18.04.2019 3 z 5


Šedá zóna Šedá zóna Richard Šusta

Knížka mě bavila od začátku až do konce. Rozhodně doporučuji.

22.02.2019 5 z 5


Tak pravil Zarathustra Tak pravil Zarathustra Friedrich Nietzsche

Jak hodnotit knihu, kterou jsem vlastněnepochopil? Co bych vlastně hodnotil, autorovy schopnosti, nebo vlastní neschopnost?

07.12.2018


Útok na pekárnu Útok na pekárnu Haruki Murakami

Přišel jsem k tomu jak slepý k houslím. Nic mi to neříkalo, nic jsem od toho nečekal. Byl jsem docela příjemně překvapen. Přestože po přečtení nemám chuť vyhledat další dílo pana Murakamiho, rozhodně jsem rád, že jsem si tuto úzkou knížečku přečetl.
Za poslední tečkou se nenacházelo nadšení ani smutek z konce něčeho úžasného. Byl tam jen takový ten příjemný pocit co člověk má, když se nají přesně tak akorát.

04.10.2018 4 z 5


Severská mytologie Severská mytologie Neil Gaiman

Tuhle knížku jsem si koupil jako "nouzovku" na vlakovém nádraží, když jsem při dlouhé cestě dočetl jinou knihu. Musím uznat, že mě, poměrně neznalce severské mytologie, knížka naprosto dostala. Četla se lehounce (až na spoustu názvů a jmen) a příběhy jsem přímo hltal. Opravdu koupě nelituji.

08.04.2018 5 z 5


Duna Duna Frank Herbert

Na začátku byly obavy a nejistota. Ke sci-fi žánru se dostávám pomalu a pozvolna a tak jsem nevěděl, jestli si opravdu chci tuto knihu přečíst. Odkládal jsem to a odkládal, ale nakonec jsem neodolal. Ostatně zdejší hodnocení o něčem vypovídá.

Čím více jsem se do Duny začítal, tím více jsem si uvědomoval, že vlastně ani netuším, čím mě vůbec zaujala, ale jedno jsem věděl jistě. Že chci si najít co nejdříve čas, abych četl další kapitolu. Kouzlo utkané do příběhu na mě působilo plnou silou, ale radši se mě neptejte, co se mi na ni líbilo, co mě z děje zaujalo. Vůbec netuším. Ani vlastně netuším jak o ni vyprávět. Pokaždé, když jsem se zastavil a prošel jsem si v hlavě, co se v knize zatím stalo/nestalo, nepřišla mi nijak výjmečná, ale stále zde bylo to "něco", co mě naprosto uhranulo.

Jestli váháte stejně, jako jsem váhal já, doporučuji to zkusit. Rozhodně tím člověk moc nezkazí. :-)

15.10.2017 5 z 5