Abhors3nka Abhors3nka komentáře u knih

☰ menu

Lord Neděle Lord Neděle Garth Nix

Úžasný závěr, který jsem nečekala a moc mě potěšil. V každé knize ze série mě fascinovalo, jak autor dokáže vylíčit postavy i tak skvělý příběh na tak málo stránkách.

13.07.2014 5 z 5


Lepší Sobota Lepší Sobota Garth Nix

Celá série graduje a s ní i Sobotní den. Knihu jsem přečetla jedním dechem a nebo spíš na půl dechu, tou druhou polovinou jsem zvládla i Neděli, protože Sobota prostě končí uprostřed... ;)

13.07.2014 5 z 5


Příběh draků Příběh draků Rachel Hartman

Zpočátku mi netradiční podoba draků moc neseděla, ale rychle jsem se začetla a nemohla se odtrhnout. Mrzí mě, jak málo byly některé zajímavé postavy popsány a o to víc se těším na pokračování. Serafíninu zahradu jsem si doslova zamilovala :)

13.07.2014 4 z 5


Jonathan Strange & pan Norrell Jonathan Strange & pan Norrell Susanna Clarke

Kniha ve mně vyvolávala rozpoluplné pocity. Chvíli jsem měla pocit, že jí odložím pro její pomalu plynoucí děj, stále jsem očekávala, kdy dojde k nějakému překvapivému zvratu a ono stále nic, ale na druhou stranu se mi četla velmi dobře a právě to pomalé vyprávění mě neustále udržovalo v napětí a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Chápu ty, kterým se pro pomalý děj nelíbila, ale u mne zvítězily opačné emoce.

14.02.2013 4 z 5


Pohádky Pohádky Miloš Macourek

Zábava pro děti i rodiče. Nádherné příběhy plné fantazie, vtipu a moudra, doplněné skvělými ilustracemi. Trochu hůř se mi čtou nahlas, protože není oddělená přímá řeč, ale u téhle knížky je to vlastně fuk, protože je prostě skvělá.

07.02.2013 5 z 5


Chrochtík a Kvikalka Chrochtík a Kvikalka Ester Stará

Krásně ilustrovaná dětská kniha s poutavým příběhem, který má velmi moudrý závěr, což u dětských knížek moc oceňuji.

07.02.2013 4 z 5


Inheritance Inheritance Christopher Paolini

Celá série se mi líbila, i když někdy mi přišlo líčení některých událostí příliš zdlouhavé a napětí pak, alespoň pro mě, trochu polevovalo. U Inheritance mě proto příjemně překvapilo, že mě kniha vtáhla do děje lépe než některé předchozí díly a druhou polovinu kniky jsem přečetla snad za dva večery. Plno zajímavých zvratů, které jsem mnohdy nečekala. Jen mě mrzí, že jsem se nedozvěděla víc o bylinkářce Angele, stále jsem čekala, čím mě příběh ještě překvapí a ono nic :)

07.02.2013 4 z 5


A pak se to stalo! A pak se to stalo! Ester Stará

Grafické zpracování knížky je nádherné (škoda, že to není běžným standardem u všech knížek) a příběhy mě také naprosto nadchly. Jen víc takových poučných příběhů :)

25.01.2013 5 z 5


Hvězdný prach Hvězdný prach Neil Gaiman

Hvězdný prach nepovažuji za nejlepší knihu Neila Gaimana, ale přesto jí mám moc ráda. Všeobecně miluju nápady a neotřelé příběhy, které NG dokáže vytvořit a nádherně odvyprávět.
Naopak film mě dost zklamal, nějak se dost odlišoval od mých představ při čtení knihy.

01.10.2012 4 z 5


Něžná náruč rodičů Něžná náruč rodičů Eva Kiedroňová

Velmi užitečná kniha pro všechny rodiče, kteří čekají svého prvního potomka a netuší jak s prckem šetrně manipulovat. Obzvlášť v prvních měsících života mého syna mi byla dobrým pomocníkem. Kniha je přehledně rozdělena na oddíly podle věku dítěte od narození po období po 9. měsíci; v úvodu obsahuje kapitoly o zásadách správného zacházení s dítětem, polohování dítěte a manipulaci s ním. Je bohatě ilustrována, takže i zničená matka novorozence pochopí jak na to :) Doporučuji

01.10.2012