7136 7136 komentáře u knih

☰ menu

Ve znamení Štíra Ve znamení Štíra Maggie Stiefvater

Vždycky se snažím vyjádřit své pocity slovy, v tomto případě mi však docházejí. Vše, co chci říci, se ukrývá v mém zrychleném tepu, zatajeném dechu, smíchu a slzách, které nešlo neprolít. Číst dobrou knihu je vždy příjemné, ale prožít každé slovo čekající na bílých stránkách, to už je Znamení.

05.11.2017 5 z 5


Zmrzlinové sedmé nebe Zmrzlinové sedmé nebe Abby Clements

V této knize se nepochybně ukrývá život. Život má jeden veliký dar - zanese nás do míst a situací, které bychom si nepředstavili ani v nejdivočejších snech.. Ale to je na něm to nejkrásnější, ne?

Nikdy nečtu tento typ knih, když mě k ní však život přivedl, už jsem nedokázala přestat číst.

05.11.2017 5 z 5


Archiv Archiv Victoria Schwab

Některé příběhy se musí číst hlavou, jiné srdcem, při některých člověk zadržuje dech a u jiných ho sotva popadá smíchy. Někdy je nutné číst slovo od slova, jindy je význam skrytý mezi řádky, občas nás děj rozčílí, jindy rozpláče a v tomto případě vás čeká všechno najednou! :o)

21.07.2017 5 z 5


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Oscara Wildea asi nelze pochopit nikdy, možná že ani on sám se nechápal. Snad právě v tom je jeho kouzlo i kouzlo Doriana Graye a lze chápat pouze tu nepochopitelnost.

06.10.2015


Oscar Wilde & vraždy za svitu svíček Oscar Wilde & vraždy za svitu svíček Gyles Daubeney Brandreth

Ale vždyť tuto knihu ani nelze napsat osobitě. Kdyby tak byla napsána, ztratila by veškerou podstatu a kouzlo Oscara Wildea...

26.04.2015 5 z 5


Fantom Opery Fantom Opery Gaston Leroux

V knize Fantom byl, nějak žil a nějak skončil, člověka to nutí k zamyšlení. Ve filmu Fantom byl, miloval a nikdy nepřestal. Člověka to nutí k slzám...

Není to kniha pro jednoduché čtenáře. Nejvíce talentu autor vložil mezi řádky. Kniha se nedá číst - musí se cítit a prožít. Fantomův svět je nepochybně místem fantazie a nejtajnějších tužeb.

18.04.2015 5 z 5


Slovo proměny Slovo proměny Květa Sokolovská

Tato kniha mě naučila lásce ke knihám a otevřela mé srdce snům a fantazii. Dnes bez knih nedokáži žít. Děkuji!

18.04.2015 5 z 5