1Annie 1Annie komentáře u knih

☰ menu

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

(SPOILER) Příběh začal slibně vyprávěním až odporně závistivé zlatokopky Amber, která se pomocí intrik a manipulací snaží rozvrátit na pohled dokonalé manželství. Tetelila jsem se nedočkavostí, že se bude odkrývat důmyslný plán na odloučení manžela od rodiny, což se bohužel nestalo. Namísto toho přišlo 200 nudných stran o ničem a jak jsem s každou další stránkou ztrácela naději v zajímavější děj, měla jsem opravdu co dělat, abych knihu neodložila. Naštěstí druhá polovina knihy konečně nabrala nějaký spád a vyprávění z pohledu Daphne bylo rozhodně zajímavější, i když bylo naprosto jasné k jakému závěru směřuje. Předvídatelný konec byl zbytečně natahovaný a přehnaný happyend zabil poslední šanci na jakoukoliv věrohodnost příběhu. Abych jen nekritizovala, musím knize uznat jistou čtivost, díky které se dá snadno přelouskat a zajímavou hlavní myšlenku, která byla bohužel pohřbena kýčovitým závěrem. Knihu bych doporučila jako oddechové čtení, těm kdo nebudou mít vysoké očekávání na kvalitní thriller. Na zabití času při cestě do práce kniha neurazí.

05.11.2021 3 z 5


Eldest Eldest Christopher Paolini

Když vezmu v potaz autorův mladý věk a budu pokládat celou sérii spíše jako young adult fantasy žánr, tak klobouk dolů před Paolinim. Nedá se mu upřít notná dávka fantazie a talentu a musím obdivovat jak propracovaný svět vytvořil. Je znát, že si dal tu práci nad příběhem přemýšlet do detailu a zjevně se snažil působit vyzráleji než v předchozím díle, možná se i chtěl přiblížit některým velikánům fantasy literatury. Bohužel se snaží až moc a pak jsou některé pasáže a dialogy, které mají zjevně vyznívat prudce hlubokomyslně a sofistikovaně, ve finále spíše k smíchu nebo ukrutně nudné a zdlouhavé. I tak ale dám autorovi šanci a vrhnu se na pokračování, protože jsem zvědavá, jak se s ním autor popasoval.

10.01.2017 3 z 5


Zamilovaná hypnotizérka Zamilovaná hypnotizérka Liane Moriarty

Já jsem nadšená! Kniha mě bavila snad hned od první stránky, což se mi málokdy stává. Sedí mi styl vyprávění a spisovatelčin smysl pro humor. Líbilo se mi, že se na jeden příběh díváme z pohledu dvou rozdílných žen, které mají jiný pohled na život, na lásku a manželství. Obě dělají svoje vlastní chyby a obě se dají v lecčem odsoudit i pochopit. Možná jsem jen čekala trochu zajímavější vyvrcholení příběhu, ale i tak knihu moc doporučuji.

05.01.2017 5 z 5


Tři přání Tři přání Liane Moriarty

Mám ráda Moriarty a její styl psaní, takže se mi kniha líbila. Je celkem čtivá, nutí člověka pokračovat ve čtení a určitě mě nenudila. Spisovatelka poutavě vypráví příběh z pohledu více lidí a je snadné s hlavními postavami sympatizovat. Na druhou stranu mi tentokrát chyběla nějaká zajímavější zápletka nebo aspoň propracovanější závěr, takže ve srovnání s Manželovým tajemstvím nebo Sedmilhářkami mě Tři přání zas až tolik nenadchly.

26.12.2016 3 z 5


Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Úžasná kniha, ve které jde nejen o odhalování tajemství, ale také o to, jak se s nimi dokáží hlavní hrdinky vyrovnat a o tom jak může jeden čin změnit a ovlivnit tolik životů. Velmi napínavý příběh.. zhruba od poloviny knihy jsem prostě nemohla přestat číst. Autorka velmi dobře vykreslila postavy a bylo jednoduché se s nimi sžít, fandit jim a prožívat s nimi jejich životy. Sedl mi styl vyprávění, zajímavé myšlenky, těším se na další autorčina díla a vím, že si knihu jednou přečtu znovu:)

"Padnout do osidel lásky je snadné. Padat dovede každý. Udržet se, to je to, co je na tom tak těžké."

03.05.2016 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Díky této knize si můžu odškrtnout další položku z Čtenářské výzvy - knihu přečtenou za den. Nemohla jsem se od příběhu odtrhnout. Moc pěkný a dojemný příběh..těším se na film:)

11.04.2016 5 z 5