Doubravka1975 Doubravka1975 diskuze u autorů

☰ menu

Fredrik Backman

I když mi Životní terno vůbec nesedlo a čeká mě ke čtení série Medvědín, přidávám autora do oblíbených. Začátky teda těžkopádné, celé zamotané. Postavy většinou nesympatické a na ranu, ale nakonec jsou z toho úžasné srdcervoucí příběhy, u kterých se budete smát a brečet zároveň. Na hlášky a životní moudra jsem si pořídila zvlášť sešitek

13.08.2023


Tony Strong

Skvělý spisovatel uložen do oblíbených píše pod pseudonymy. Zajímavá, aktuální propracovaná témata, čtivé a krátké kapitoly.
Doporučuji a těším se na další díla

13.03.2023


Jan Štifter

Autor, který žije v Českých Budějovicích, zná své město, má ho rád a cítí jako svou úlohu, že o něm bude psát. A to se mi moc líbí
Těším se na další knihy

07.03.2023


Chris Carter

Série sice trochu víc brutální a krvavá, ale čtivá a napínavá a vyšetřovací duo Robert Hunter a jeho parťák Carlos Garcia skvělí. Krátké čtivé kapitoly, které končí tak že musíte číst prostě dál, ať se děje co se děje.
Luxusně brutální obálky a z jeho hlášky "Hodně čtu" jdu doslova do kolen :):):)

13.02.2023


Petr Šabach

Po přečtení Babiček přidávám autora do oblíbených. Zatím přečteno 5 knih, ostatní jsou v pořadí. Úžasné povídky a příběhy ze života z předrevoluční doby s autobiografickými prvky. Moc chválím také filmy, které vznikly podle jeho povídek.
Doporučuji

08.12.2022


Petra Soukupová

Vynikající česká autorka, která dokáže skvěle a realisticky popsat psychologii všech postav od mimina až po dědečka. Líbí se mi hovorové výrazy a i ta nekonečná souvětí jsem si na ně zvykla a patří k ní a jsou pro mě už v pohodě :):):)

05.01.2022


Ellen Marie Wiseman

Jedna kniha lepší, jak druhá a třetí.
Silná témata, podle skutečných událostí, skvělé, propracované příběhy a úžasné obálky. Těším se na další....

09.06.2021


Ruta Sepetys

Úžasná autorka historických románů, která poutavě a čtivě píše o světové historii, která nám byla doposud zamlčována.
Doporučuji úplně všem a moc se těším na další knihy.

11.05.2021


Patrik Hartl

Všechny knihy přečtené. Jsou že života a o životě každého z nás.
Divadelní hru jsem zatím ještě žádnou neviděla. Musím co nejdřív napravit. A na film Prvok....se moc těším.
Sleduji ho na facebooku , člověk se srdcem na dlani, vždy pobaví a nesmím samozdřejmě zapomenout na jeho bezkonkurenční smích .....

21.12.2020


Karin Lednická

Snad úplně poprvé přidávám autora do oblíbených po přečtení jeho jedné jediné knihy.
Díky moc za úžasné čtení a připomenutí těžkého života a doby 1894 - 1921 v Karwiné, dnes již neexistujícího města. A i když to tak, konkrétně teď, v tomto období ( r.2020!?) nevypadá, tak se máme furt úplně skvěle. Ještě jednou díky a moc se těším na další díl

10.12.2020


Tim Weaver

Začínám 8.dil série (čtu poctivé popořadě) a myslela jsem, že autora mám už od prvních dvou dílů v oblíbených, takže napravuji.
Série skvělá, čte se jedním dechem, žádná hluchá místa. Autor velký sympaťák a jeho hlavní hrdina David Raker jakbysmet. A já mu od začátku říkám David Raketa, protože když jsem psala úplně první komentář ke knize Hon na mrtvého.....novináře Davida Rakera, tak mi v mobilu se jeho jméno úplně samo :):) přepsalo na Raketa. Než komentář vložím minimálně 2x čtu a vůbec jsem si toho nevšimla , až jsem dala vložit, mrknu jestli se to uložilo správně ....no prostě David je Raketa a basta :):):)
Jo a série má moc pěkné obálky

06.10.2020


Patricia Harman

Skvěle popsány příběhy ze života Ameriky, Západní Virginie, 30. léta, hospodářská krize, nezaměstnanost, prohibice, chudoba, černí proti bílým a do toho miminka, láska, přátelství a naděje....
Je vidět, že autorka čerpá ze své praxe porodní asistentky.
Knihy autorky řadím mezi moje srdcovky a moc se těším na pokračování. Dlouho mě tak nic nedostalo

20.07.2020


Hendrik Groen

Milý pane Henku Groene, mě je úplně jedno kdo jste a kolik je Vám let, ale Váš deník je bomba. I když jsou to vážné a smutné situace ze života důchodců, tak Vámi popsané to nemá chybu. Jsem se chvílemi smála nahlas. Další díla jsou v pořadí

28.04.2020


Mary Bard

Díla Betty MacDonald jsem přečetla a moc se mi nakonec líbily, takže zkusím tvorbu její starší sestry Mary, která mi byla opravdu hodně sympatická, hlavně v díle Kdokoli může dělat cokoli.
Mary má stejný styl psaní a životní nadhled. Ale myslím, že je to hlavně dáno jejich výchovou od rodičů, tam je vždycky zakopaný pes. Výchovou hlavně maminky a babičky. Velká rodina, která držela vždy pospolu a okolo sebe plno zvířat.
Sestry Bardovy mají nejen stejný styl psaní, ale i obálky.
Fakt skvělé, odpočinkové čtení a jak už jsem psala u Betty, knížky se dají kdykoli a kdekoli otevřít a číst....

23.03.2020


Shari Lapena

Skvělá autorka. Jedna knížka lepší jak druhá a třetí. Moc se mi líbí styl psaní, příběh odsýpá, kratší kapitoly. Bezva, těším se na další knihy.

24.01.2020


Betty MacDonald

Kromě Paní Láryfáry přečteno vše a super. Ze života o obyčejných věcech a životních událostech popsáno vtipně, s nadhledem a sebeironií.
Knížky půjčené z knihovny, ale dovedu si představit mít je doma a kdykoli a kdekoli otevřít a prostě číst....

21.01.2020


Liane Moriarty

Liane Moriarty je moje oblíbená autorka. Její knížky se krásně čtou i když začátky bývají trochu zmatené jsou čtivé, vtipné,nechybí zápletka, napětí , tajemství. Líbí se mi psychologické rozebrání postav.

29.11.2019


Luboš Hacala

Téma Hluchavek skvěle zpracované, čtivě a poutavě napsané a velký obdiv Vám pane Pando za odvahu, že jste do toho šel a knihu si vydal sám. Že spatřila světlo světa a můžeme ji číst a dozvědět se tak něco ze života neslyšících.
Budu všem doporučovat !!!

01.11.2019


Alena Mornštajnová

Četla jsem Hotýlek, Slepou mapu a Hanu, všechny čtivé, ze života o obyčejných lidech a vynikající paní spisovatelka je přitom úplně obyčejný pohodový člověk. Byla jsem v knihovně na besedě a bylo to úžasné a zajímavé. Moc se těším na Vaše další knihy!

14.06.2019


Jo Nesbø

K Jo Nesbovi jsem se dostala před půl rokem po přečtení knihy Sova a V lese visí anděl od Samuela Bjorka a zde na databázi v komentářích, že prý je Nesbo lepší. Tak jsem si v knihovně půjčila první knihu Pentagram a už jsem v tom byla až po uši. Harry Hole mě dostal. Prostřední díly jsme přečetla na přeskáčku, pak první tři po sobě a poslední tři taky po sobě. Půl roku skvělého čtení a napětí a rychle doma všechno podělat ať můžu číst. Teď čekám na Žízeň, kterou ještě nemáme v knihovně a zkusím i jiné knihy od Nesba i když nevím jestli někdo bude mít na Harryho.....

11.05.2017