Patricia Harman

americká

Diskuze (3)

Přidat příspěvek

Doubravka1975
20.07.2020

Skvěle popsány příběhy ze života Ameriky, Západní Virginie, 30. léta, hospodářská krize, nezaměstnanost, prohibice, chudoba, černí proti bílým a do toho miminka, láska, přátelství a naděje....
Je vidět, že autorka čerpá ze své praxe porodní asistentky.
Knihy autorky řadím mezi moje srdcovky a moc se těším na pokračování. Dlouho mě tak nic nedostalo

TaLu
12.11.2019

Dočetla jsem druhý díl od řeky Hope, a i když se styl vyprávění může zdát podobný, je naprosto jedinečný a neopakovatelný jako život sám. Ani trochu by mi nevadilo číst další a další osudy postav, jejichž život plyne jako vada v životodárné řece. Jak já jsem ráda, že jsem na tuto autorku narazila !
.......
"Ve chvíli, kdy na svět přijde nový člověk, se všechno změní. Všichni se musí přesunout, aby mu udělali místo, každý člověk, každý kámen, každý strom, každá hvězda, a porodní bába má to privilegium, že tomuto zázraku může přihlížet."


TaLu
22.10.2019

Dočetla jsem Porodní bábu a spolu s autorkou " ...přemýšlím nad smrtí, přemýšlím nad narozením a tím nádherným zmatkem uprostřed...."
Svěží, hluboké, uvěřitelné, dostala jsem mnohem více, než jsem čekala. Někdy se stane, že autorka se stane oblíbenou po přečtení jedné jediné knihy.