Zmizení

Zmizení https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436950/bmid_zmizeni-szU-436950.jpg 4 251 86

Kate Linville a Caleb Hale série

< 2. díl >

Na vrchovišti v severní Anglii je nalezena mrtvola čtrnáctileté Saskie Morrisové, která před rokem beze stopy zmizela. Zanedlouho zmizí další dívka, Amelie Goldsbyová. Policie ve Scarborough má pohotovost. Jde v obou případech o stejného pachatele? Média okamžitě začínají psát o vrahovi z vrchoviště, což zvýší už beztak velký tlak na detektiva šéfinspektora Caleba Halea. Do Scarbourough v tu dobu přijíždí v soukromé záležitosti detektiv seržant Kate Linvillová ze Scotland Yardu. Čirou náhodou se seznámí s naprosto zoufalou rodinou pohřešované Amelie a nedobrovolně se stane prostředníkem v dramatu, které jako by se zoufale vleklo bez konce. A pak zmizí beze stopy další dívka…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Die Suche , 2018


více info...

Přidat komentář

Janík511
14.02.2024 2 z 5

Zklamání, 300 stran nudy a posledních pár stran celý příběh nezachrání. Tahle kniha od autorky je zbytečná, Kate mě stvala svou naivitou, a to má být jako brilantní vysetrovatelka? To snad ne. Téhle sérii se obloukem vyhýbám, nestojí mi za to.

kanitsuj
18.01.2024 4 z 5

Další detektivka Charlotte Linkové udržuje její velmi dobrý standard. Konkrétně tento díl je trochu zdlouhavější a na můj vkus má zbytečně moc postav, ale dobře se čte a je napínavý až do konce. Kupodivu nenudí ani pasáže o soukromém životě vyšetřovatelky Kate, které jsou takovým bonusovým romantickým čtením pro čtenářky.


pearlness
05.08.2023 4 z 5

Po přečtení 1. dílu, který na mě až tak nezapůsobil, jsem dala Kate Linvillové ještě šanci a udělala jsem dobře. Zmizení se četlo o poznání lépe než předchozí díl, přestože v něm vystupovalo daleko více postav a námět - mizející 14leté dívky, které nasednou do tmavého auta a už je nikdo nevidí - je už tak trochu ohraný.

Rukopis 1. a 2. dílu série nese stejné rysy autorčina stylu - "oběti" ponechané napospas žízni a hladu na místech, kam nevkročí lidská noha, zahnívající zranění obětí a "nevysvětlitelný" instinkt u mnoha postav (naštěstí ne v takové míře jako v 1. díle).

Už v předchozím díle jsem měla problém se na hlavní hrdinku, Kate Linville, napojit. Připomíná mi slečnu Marplovou, která se vždycky tak nějak "náhodou" přichomýtne ke zločinu a která vše vyřeší. Slečna Marplová je ale silná osobnost, která dokáže dostat pachatele přesně tam, kam chce, což v případě Kate je to spíš naopak. V tomto mě autorka zklamala...věřila jsem, že Kate nechá dozrát jako ženu a posune ji v psychologické rovině, ale udělala přesný opak. (Nicméně si říkám, jestli to nebyl její záměr, aby čtenáře donutila Kate politovat). Také mi vadila postava Davida, který pro mě nebyl uvěřitelný. V každé promluvě jsem viděla ženské uvažování, resp. mluvil přesně tak, jak si každá žena v hlavě představuje, aby muž mluvil.

Co bych na knize vyzdvihla, jsou kapitoly, ve kterých nechává autorka promlouvat samotného pachatele a nechává nás proniknout do jeho nitra. Promluvy většinou končívají zmínkou o sklepě. To jsem cítila mravenčení a zježily se mi chloupky na zádech. Protože vám je jasné, že ve sklepě nic dobrého nebude.
Také má autorka ode mě palec nahoru za pachatele. Nepřišla jsem na něj.

Celkově bych hodnotila tak na 75 %. Jsem zvědavá na další díl.

Gracinka
02.07.2023 5 z 5

Napínavý příběh s překvapivým koncem.

Bakana
25.06.2023 4 z 5

Tohle se četlo hodně dobře. Napínavé až do konce, nebyla tu žádná hluchá místa. Je mi jasné, že příští díl už bude Kate pracovat ve Scarborough a přeju jí to :-).

MiskaMa
28.05.2023 5 z 5

Další skvělá detektivka od mé oblíbené autorky. V knížce jsou dvě dějové linky, které spolu trochu souvisí, mimochodem obě jsou napínavé. Kate jsem přála štěstí, ale dopadlo to trochu jinak, než jsem čekala. Už mám nachystaný další díl ... 5*

Ann58
28.04.2023 5 z 5

Pěkná detektivka se zajímavou zápletkou, napínavá až do konce

jankasvanka
25.04.2023 1 z 5

Knížka mě vůbec nebavila.

tabaluga
19.03.2023 4 z 5

Příběh policistky ze Scotland Yardu, která se plete do vyšetřování místních policistů. Čtení to bylo napínavé, i když to, jak jsem ji dlouho četla tomu neodpovídá. Pachatele jsem netipovala a z konce jsem byla zklamaná. Kate jsem přála najít štěstí, ale bohužel se vše vyvinulo jiným směrem. Doufám, že někde v dalších dílech to snad vyjde:-) způsoby vraždy byly pro tak mladé dívky kruté.

veronika4001
24.02.2023 5 z 5

Kniha je napsána velice zajímavě a s rozvahou tak, aby vše zapadalo do nejmenšího detailu. Děj se rozbíhá pomalu, čemuž sekunduje drobnější a hutnější písmo. Zdá se, že autorka si děj vychutnávala v celé jeho šíři, protože zabíhá do podrobností, takže jsem na prvních stranách začala předpokládat, že se bude na detailech pohybovat i samotné vyšetřování. Příběh má několik větví. Za ty hlavní na začátku považuji linii s Kate Linvillovou a s Carol Jonesovou. Kate Linvillová trochu uhnula z policejního vyšetřování z důvodu funkční nepříslušnosti a sleduje ho zpovzdálí. K vyšetřování se dostal Caleb Hale. Příběh všechny tři osoby pohltil a do popředí se dostává situace sama. Hlavní postavy nejsou na začátku a v polovině příběhu moc vidět, hlubší seznámení čtenáře s nimi se nekoná. Děj tak převyšuje vývoj událostí, i když ke konci se situace mění. Je to něco jiného, než když je pozornost obrácena na hlavního vyšetřovatele. Poslední dobou v thrillerech čítám, že mozek oběti, někdy vyšetřovatele nabádá: "Uteč! Vezmi nohy na ramena a utíkej!", ale také pohnutky, kterým nejde odolat a kterými se obvykle tyto osoby řídí (a děj se obvykle rozpohybuje). Jsem ráda, že nenechavec je i v této knize. Jednání některých hlavních postav nerozumím. A policii chybí disciplína, což příběh činí dramatičtějším. Kniha mě chytla a nepustila. Dávám jí plný počet hvězd.

šipek
09.12.2022 5 z 5

Za mě velice, velice dobrá detektivka. Moc dobře napsaná kniha, žádné krutosti, jen trošku pomalejší začátek. Vše do sebe zapadalo, jen jsem nedokázal odhadnout kdo za vším stojí. Pro mě to bylo překvapení.

Maky806
30.08.2022 5 z 5

Super! Moc mě bavila.

Pajii
07.06.2022 5 z 5

Četla se výborně. Člověk si myslí, že ji co a jak, nakonec je to úplně jinak

kahoma
28.05.2022 5 z 5

Právě jsem knihu dočetla a jsem opět velmi spokojená. Přečetla jsem již několik knih od Ch. Link a nikdy mě nezklamala. Velmi mi připomíná Ingrid Nollovou, těžko říci, která z těchto dvou autorek je lepší. Za dosud nejlepší knihu Linkové považuji V údolí lišek. Viděla jsem to i zfilmované, ale to vůbec nebylo ono, bez přečtení knihy zůstane ve filmu pár hluchých míst. Dodám jen ještě, že všechny tyhle knihy čtu v originále, tedy v němčině a neskutečně si to užívám. Je to velmi pěkná němčina. Už mám připraveno několik dalších knih této autorky a těším se na ně.

raty
30.03.2022 5 z 5

Souhlasím s názory, že tento druhý díl je lepší než první.
Příběh je velmi promyšlený a skvěle graduje od pomalejšího začátku k překvapivému konci. Přestože autorka nabízí v různých odbočkách spoustu variant řešení, nic nezůstane nevysvětlené. Čtení jsem si užila.

Majulle
11.01.2022 3 z 5

Kniha se velice dobře a rychle četla, od začátku do konce měla spád a byla napínavá. Vrahem jsem byla překvapená, nečekala jsem to :) určitě doporučuji :)

JitkaHambi
24.12.2021 3 z 5

Kniha se hezky četla, bavila mě, ale jak už tu bylo několikrát zmiňováno....autorka umí psát mnohem lépe.

SimonaP
10.12.2021 3 z 5

Kniha byla čtivá, ale autorka napsala rozhodně lepší příběhy.

harena
08.12.2021 5 z 5

Tento druhý díl se mi líbil víc, než první, měla jsem problém knihu odložit, protože se dobře a lehce četla a příběh byl i více napínavý. Podezirala jsem několik osob, ale stejne mě autorka překvapila, že vrahem byl podle mne nejméne pravděpodobný člověk.

Januli
28.11.2021 4 z 5

Mě kniha celkem vzato uspokojila. Příběh, vysvětlení, vedlejší dějové linie. Jo fajn a těším se na další pokračování.