Případ tajemného lukostřelce

Případ tajemného lukostřelce https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401493/mid_pripad-tajemneho-lukostrelce-Atk-401493.jpg 3 42 18

Zločiny na Velké Moravě série

< 11. díl >

Píše se rok 885. Do Veligradu přijíždí posel z Moravgradu se zprávou, že Metoděj, který právě pobývá v tomto městě, onemocněl, zeslábl, musel ulehnout na lůžko a pomalu se připravuje na odchod z tohoto světa. Slavomír s Erikem a svými blízkými se okamžitě vydal na cestu do Moravgradu, aby dodal sílu svému vznešenému příteli. Když však přijede do Moravgradu, zjistí, že město nežije pouze osudem svého arcipastýře. Neznámý lukostřelec totiž zastřelil jednoho z moravských kněží sloužících Bohu v tomto městě. Slavomír s Erikem se okamžitě ujímají vyšetřování.... celý text

Přidat komentář

E.l.i.a
20.01.2024 1 z 5

Zas tak často se mi nestává abych v knize průběžně kontrolovala kolik mi ještě zbývá do konce ufff....takže tak.

čef
25.09.2023 3 z 5

Přečetl jsem již skoro všechny vydané díly této série, a tak jsem mohl víceméně přeskočit prvních asi 40 stránek popisu předchozího děje na Velké Moravě 9. století. Jinak opět příběh žádná sláva, četné vysvětlivky snad pomohou zájemcům o historii trochu se v ději a místech se orientovat. Cenné tedy asi jako doplněk k učivu dějepisu, o literaturu ani tak nejde.


Naďa2411
24.09.2023 2 z 5

Kniha mi byla doporučená v mé knihovně. Souhlasím s předchozími komentáři. Autor se v knize hodně opakuje, jakoby psal pro malé děti. Dějová linka začíná vraždou a králem Svatoplukem je najat Slavomír, aby úmrtí kněze vyšetřil. Je rok 885 a spisovatel popisuje úmrtí arcibiskupa Metoděje. Vražd lukostřelbou přibývá. Slavomír s pomocníkem Erikem zjistí ...ale to už nebudu napovídá. Kniha byla v první třetině nudná, pak se děj rozjel, ale i přesto jsem četla spíše ze zvědavosti, nerada knihy odkládám nedočtené. Obsah mohl být poloviční, pak by za mě třeba měla více příznivců. V knize jsou chyby, překlepy a necelá slova.

Turlogh
05.01.2023 3 z 5

Spíše slabší díl z této série. Howgh.

Marsí5
10.07.2022

Na knihu jsem narazila náhodou, zaujala mě názvem, takže jsem vlastně nevěděla, do čeho se pouštím, když jsem si ji z knihovny odnášela :-D
Příběh nebyl špatný, pěkně se odvíjel, detektivní práce byla smysluplně popsaná, vzhledem k historické rovině byly všechny části uvěřitelné. Jedná se o příjemnou oddechovku s trošku neobvyklým tématem :-)
Nečekejte žádný složitě zamotaný případ. I tak se ale jedná o poměrně dobrou knihu :-)

Janča1532
11.12.2021 4 z 5

Příběh zajímavý,dobře se četl.

jaja1989
08.06.2021 1 z 5

Myslim, že tahle kniha se autorovi moc nepovedla.
Příběh zajimavy, ale když neznáte starší díla o kterých je tam zminka, tak se trochu ztrácíte v postavach.
Taky zápletky jindy bývá lepší tady se zdlouhavé rozepisují pochvaly vojákům a nudné dialogy.

ivoiro
19.05.2021 5 z 5

Nádhera, tuto sérii mám moc rád.

kuruteku
25.02.2021 4 z 5

Další kamínek do skládanky Velké Moravy. Tentokrát je politiky málo, vlastně jediný nový poznatek pro mne je, že písmo a řeč předali odchovanci věrozvěstů Bulharům. A je to - máme latinku. V sérii se hodně opakuje, ale vlastně mi to vůbec nevadí, těším se z každého dílu.

Vojslava
28.06.2020 4 z 5

Na čtyři hvězdy si příběh sáhl jen díky své rychlosti a plynulosti, ne kvůli sofistikovanosti, kterou vážně neoplývá. Jinak mne pobavil postup vyšetřování pomocí moderních metod. :-) Pořád ovšem je to na prázdniny ideální četba...

desert.fox
05.11.2019 3 z 5

Spíše historický příběh, detektivka jenom okrajově.

bagel
16.09.2019 3 z 5

Příběh byl dost slabý, děj natahovaný a nadměrné používání slova "culit se" mě vytáčelo.

konicekbily
26.07.2019 3 z 5

To snad ani není "případ". Kniha obsahuje spoustu dobových informací, hodně popisů prostředí, nastiňuje vztahy mezi hlavními osobami té doby - ale detektivka to není, jak jsem očekával! I jako historický obraz té doby - to není moc dobré!

kolacky
28.06.2019 3 z 5

Co mě na celé sérii taky vadí, je to, že se hrdinové krátce po objevení vraždy dokážou uculovat. A to i po smrti přátel nebo blízkých. Ach jo.

Dandulka
25.06.2019 3 z 5

Na můj vkus už asi autor vyčerpal náměty. Samotná zápletka je minimálně o třídu níže než ty předchozí. Příliš popisné a velmi mnoho zbytečných souvětí. Souhrnem- tato kniha postrádá šťávu a lehkost těch předchozích.

zazvorka
11.05.2019 2 z 5

Ještě horší než minule. Tuto sérii čtu ze zvyku - a také asi s nadějí, že se autor vzpamatuje a začne znovu tvořit.
Knížky už v současnosti evidentně píše kompilační metodou - prostě opisuje ze svých dřívějších knih.
Původních myšlenek je v nové knížce pomálu.Prvních 18 stran obvyklá úvodní vata. Pak začíná samotný příběh, který ovšem klopotně pokulhává. Opět samé vzpomínky, neustálé opakování všeho možného, co už známe z dřívějška. Vše navíc vysvětlováno do posledního úmorného detailu, jako by všichni zúčastnění byli úplní mimoni. A když je něco vysvětleno, je potřeba to ještě převyprávět a shrnout, protože - co kdyby to náhodou někdo třeba ještě nepochopil? Ale netřeba se obávat - pokud někomu cokoliv nedocvakne, stačí počkat na další díl série - určitě bude opakování! U toho už naštěstí nebudu...

davidurban1973
15.03.2019 4 z 5

Poměrně ctiva historická detektivka s par nedostatky - blíže v moji recenzi.

hanzmb
12.02.2019 2 z 5

Už v minulém dílu se tato série dostala na dno a tento v tom pokračuje. Vše je jednoduché a prvoplánovité. Jediné historické souvislosti jsou ty neustále opakované na začátku knihy. Potom mimo román v doslovu jich vyjmenuje obrovské množství. Stačilo jen malou část vzít a zakomponovat do knihy. Rázem by se dostal z pozice detektivky z historické doby na úroveň historický román s detektivní zápletkou. To je to literární řemeslo. Přitom začátek série to naplňoval podstatně víc. Tohle mi připadá jak stránky na objednávku.

Kniha Případ tajemného lukostřelce je v

Přečtených61x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce61x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x