Hořká smrt
kniha od: Stanislav Češka
KoupitKoupit eknihu
Soukromý detektiv Stanislav Berka je při výletu lodí po Brněnské přehradě svědkem nalezení utonulého mladíka. Na přání mladíkovy matky se dává do pátrání po příčinách jeho smrti. Na dovolené v Jizerských horách pak Berka s přítelkyní Lucií ke svému údivu nacházejí zavražděnou mladíkovu exmilenku. Protože je z vraždy obviněn Berkův kamarád, detektiv se usilovně snaží přítele očistit. Zabředává stále hlouběji do nemilosrdného prostředí, kterému vládne bezohlednost, korupce a touha po penězích. Jediná cesta, jak případ vyřešit a pomoci příteli, je být stejně nemilosrdný jako ti, proti nimž Berka stojí......celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82071/big_horka-smrt-0im-82071.jpg 3.633Detektiv Berka 2.
Žánr:
Detektivky, krimi, Literatura česká
Vydáno: 2011, MOBA (Moravská bastei)
Komentáře (12)
Kniha Hořká smrt

Protože tuhle sérii čtu na přeskáčku, jak jsou knížky v knihovně volné, tak jsem se tady dočetla původ setkání a společenství Standy Berky a Klementa Chládka. Mimochodem, zajímavá postava.

Taková lehce nadprůměrná detektivka s dobře využitou zápletkou a s patřičnou dávkou napětí , která je schopná udržet čtenářovu pozornost až do konce.

Opět pěkná detektivka od pana Češky. Bezva děj, zajímavá zápletka a perfektní Standa Berka.

K hodnocení bych potřebovala ještě půl hvězdičky navíc, málokdy se mi stává, že bych se u této řady českých detektivek tak dobře bavila. Žádná moře krve, příběh sice nesložitý, ale dobře gradovaný, s téměř pohádkově pozitivním koncem. :-) Jen ta redakce kdyby byla pečlivější! Ale možná, že od autora zkusím i něco dalšího.
Štítky
české detektivky české krimi soukromý detektiv
Autor a jeho další knihy
2022 | ![]() |
2012 | ![]() |