Případ zlomeného meče

Případ zlomeného meče https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518523/bmid_pripad-zlomeneho-mece-iiU-518523.jpg 3 6 4

Josef Hromádko se rozhodl na svém pozemku ve Znojmě-Hradišti přistavět dům pro svého syna. Když ovšem bagr začal hloubit díru v zemi pro základy, narazil na lidské kosti a zlomený meč. Bylo jasné, že tento nález nebude zajímat policii, nýbrž archeology, kteří nedaleko odkryli velkomoravské pohřebiště… Když si velkomoravský velmož Slavomír o skoro 1170 let dříve otíral na tomto místě svůj zkrvavený meč, netušil, jak jednou zkomplikuje Josefu Hromádkovi život…... celý text

Přidat komentář

čef
19.02.2024 3 z 5

Knihy této série jsou jedna jako druhá. Nejdřív dlouhatánský úvod o Velké Moravě, pak prostoduchý, natahovaný příběh a nakonec doslov, který stojí, možná jako jediný, trochu za přečtení. Tentokrát se Svatopluk seznamuje s věrným Erikem, prohání dívčiny a chrání výrobce mečů. A to je tak vše, a tak doporučuji všem, kteří mají hodně trpělivosti a času.

jaja1989
15.02.2024 1 z 5

No bylo super se dozvědět něco ze Slavomirova mladí, ale bylo to nudné okecavani a příběh o ničem.Velke zklamání po předchozích dílech.


kuruteku
06.01.2024 4 z 5

Vida, vida. První díl čtu jako poslední. Trochu Vondrušovsky rozverné, méně detektivní, ale ono to tak k věku Slavomíra patří. Superman Velké Moravy a jeho zrod. Ale proč ne, poslední díly už byly moc didaktické a vlastně více méně vzpomínající. Ještě že se v rozhlasových Toulkách vrátili na Velkou Moravu, inspirovalo mne to k novoroční četbě.
A souhlasím s výtkou absence korektury, taky jsem našel nějakou chybu, tak hvězdičku uberu.

Myllan
04.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Tak jsem se konečně dozvěděl něco více ze života mladého Slavomíra, hrdiny série Zločiny na Velké Moravě.
Jen je škoda, že už dnes nejsou korektoři, protože minimálně ve čtyřech kapitolách (44,67,72,81) je místo Mnislava zmíněn Erik, se kterým se Slavomír seznámí až v kapitole 82.