Zlatá klietka

Zlatá klietka https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419238/bmid_zlata-klietka-SF8-419238.jpg 4 625 198

Faye série

1. díl >

Nová napínavá séria kráľovnej švédskej krimi. Na pohľad sa zdá, že Faye má všetko. Perfektného manžela, milovanú dcérku a luxusný byt v najlepšej štvrti Štokholmu. No čoraz nástojčivejšie ju prenasledujú temné spomienky z detstva vo Fjällbacke. Cíti sa ako väzeň v zlatej klietke. Pre svojho manžela Jacka sa vzdala všetkého, hoci kedysi bola silná ambiciózna žena. Keď ju Jack sklame, Faye sa zrúti svet. Odrazu nemá nič. Najprv ju ochromí bezmocnosť a potom sa rozhodne, že sa postaví na nohy a kruto pomstí.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

En bur av guld , 2019


více info...

Přidat komentář

Jančislava
19.11.2023 4 z 5

Začátek knihy mě tolik nebavil, ale postupně jsem začínala být zvědavá, jak to bude dál. Tím, že jsem omylem, rezečetla druhý díl, než jsem zjistila, že je to pokračování Zlaté klece, jsem věděla jak to dopadne, ale neznala jsem příběh okolo. Zapomněla jsem na styl, kterým spisovatelka píše, pro mě spíše jednoduchý až naivní, ale když jsem si zvykla tak mě mě kniha bavila. Faye mi sice úplně sympatická nebyla a to ani když se konečně vzchopila, ale ani mi moc nevadila. Celkově se mi kniha líbila. Druhý díl si přečtu, mám ho už vlastně rozecteny.

Čand@
20.10.2023 1 z 5

A na toto som čakala rok, až to bude v knižnici volné na požičanie. Na Faye, ktorá mi bola nesympatická ako v úlohe naivnej a ponižovanej milionárovej manželky, tak v úlohe dravej pomstiteľky, ktorá si ide za cieľom nie cez mŕtvoly, ale cez postele hocijakého chlapa (či zväčša skôr chlapčiatka), čo jej príde do cesty. Tým si akože dokazovala, že aj ona dokáže byť rovnaký prasák ako jej muž alebo čo? Naozaj veľmi úbohý vývoj hlavnej postavy nezachránila ani dojemná vložka so smrteľne chorou najlepšou kamarátkou (v štýle Cesty svätojánskych mušiek). Camillu čítam rada, ale toto sa jej fakt nepodarilo. Pokračovanie som vrátila do knižnice bez toho, aby som ho vôbec otvorila.


lucie1744
10.10.2023 4 z 5

Příběh o pomstě, zajímavé téma ženy ve zlaté kleci, která ze dne na den příjde o vše. Kniha je čtivá. Jsem zvědavá na druhý díl.

patch
12.05.2023 1 z 5

Kniha se četla velmi dobře, jedním dechem. Ale dějově je spíše plytká, zápletka málo uvěřitelná a hlavní hrdinka na můj vkus příliš dokonalá.

kap66
13.03.2023 1 z 5

(SPOILER) "Zlatou klec" jsem do letošní ČV zařadila sice pod č.14 (součást série), ale ve skutečnosti patří pod č.18 (kniha, jejíž děj se odehrává ve vesmíru). Čtení mě drželo v napětí a já cítila větší a větší touhu zjistit, jakou hranici si autorka stanovila. Ukáže ještě další, zase úplně jinou tvář hlavní hrdinky? Ano, Jekyll a Hyde překonáni několikrát. Udělá z hlavního krasavce ještě většího padoucha? Ano, toho nejhoršího. Přihodí další mimozemšťany, postavy bez normálních lidských vlastností a citů? Kolik je libo. Bude hrát ještě víc na erotickou strunu? Brnky brnky... Překročí hranici kýče při popisu smutných událostí? Úplný let daleko za ni. Vloží postavám do úst ještě víc patosu? Darmo mluvit. Prostě: veškeré hranice věrohodnosti a uměřenosti byly překonány.
Ach, Camillo, do jaké galaxie ses mi to odstěhovala?!

malen
27.02.2023 4 z 5

Nemám moc ráda tohle téma pomsty, ale musím uznat, že knížka byla dobře napsána a četlo se moc dobře.Možná sáhnu i po pokračování. Autorku mi doporučila kamarádka , že píše dobré detektivky, ale ty v knihovně nebyly. Počkám.

lucifess
18.12.2022 4 z 5

Děj se dopředu dal dobře předvídat, i přesto je kniha napsaná velmi čtivě.

santa1212
11.12.2022 3 z 5

Dobré, na mě akorát trochu moc "ženské" a nejsem si úplně jistý realističností některých ekonomických věcí;-), ale celkově zajímavé.

Ronny79
20.11.2022 4 z 5

Pěkně napsané, závěr mohl být překvapivý, kdyby se autorka v některých pasážích tolik nerozepsala, bohužel jsem rozuzlení odhadla do puntíku. I přesto se mi kniha, kterou jsem do ruky dostala zcela náhodou, libila.
Druhý díl si určitě přečtu.

JancaMia
18.09.2022 3 z 5

Čtivé, předvídatelné, na to jaký byl okolo knihy humbuk tak docela zklamání ...

zdenaR
26.08.2022 3 z 5

Moje první kniha od autorky. Dobře se četla, ale možná jsem čekala trochu více. Určitě si od autorky ještě něco přečtu.

loolee
11.08.2022 1 z 5

(SPOILER) Tak to bylo slabý. Děj dost přitažený za vlasy, možná přidat více ekonomických pouček pro trochu vzdělání, a dále erotiku, což by z nevalného thrilleru udělalo slušný erotický román, ovšem Jack je z více důvodů dost odpudivý a nemusel by dostávat tolik prostoru v tomto smyslu, jinak ať si klidně páchá nepravosti.

rakakan
12.07.2022 5 z 5

Palec nahoru. Vše mělo spád. Nechybělo napětí, humor, smutek. Sexu na mě trochu moc, ale do příběhu zapadal. Závěr trochu předvídatelný, ale i překvapivý. Příběh se odehrával ve světě, který nikdy nepoznám, a o to byl zajímavější. První kniha od autorky, a určitě popadnu další.

hankapimi
16.06.2022 3 z 5

Moje první knížka od této autorky, chvílemi mi tento příběh připomenul film Ďáblice, ten mne pobavil... Zničená Faye s pomocí stejně zrazených žen dosáhne své pomsty. Občas to v příběhu skříplo, občas situace přitažená za vlasy, byla jsem však "tolerance sama". Jako oddychovka to stačilo, druhý díl už číst nebudu. Jednu hvězdu přidávám za konečný závěr, autorka nám dopřála klidný spánek...

MarieVanda
24.04.2022 1 z 5

Knihu jsem přečetla, ale nebude patřit k mým oblíbeným. Děj je přitažený za vlasy, pořád samý sex s vulgárním podtextem. Nejsem žádná jeptiška ani puritánka, s kamoškama probíráme ledacos, ale zachováváme (nebo spíš máme v krvi) určité dekorum, tzn. nevyjadřujeme se o sexuální části vztahů tak vulgárním a povrchním způsobem. To spíš patří do těch intimních částí partnerů. Ale to je můj názor. Jinak je příběh zajímavý, opravdu ze života a dal by se zpracovat na mnohem kvalitnější četbu, aby tam zůstalo něco, o čem by čtenář mohl přemýšlet. Faye je pro mě postava spíš neskutečná. Sama prožije takovou hrůzu s otcem, ale potom na své cestě za úspěchem klidně odstraní normálního kluka upálením a ani jednou se v knize neobjeví, že by ji to mrzelo, strašilo, hryzlo svědomí. A následně po nějaké době je z ní najednou "mužem terorizovaná chudinka". To přece vůbec nejde k sobě. Žena, která je chytrá, schopná pomáhat založit firmu a potom najednou taková změna? To se opravdu moc nepovedlo. Dvě hvězdičky jsem dala za čtivost. Čtenář, když už začne číst, rád se dozví, jak se to vyvine a co z toho vzejde.

petunkav
21.04.2022 4 z 5

Kniha je trošku slabší (možná jen prostě jiná) než série s Erikou.
Jinak ale vcelku dobré čtení. Od druhé půlky sice trošku předvídatelný konec, ale to už tak někdy je.

Capkomi
26.03.2022 5 z 5

Kniha se skvěle čte, má spád. Téma není nějak extra originální, ale způsob zakončení se mi líbil.

Lenka541
02.03.2022 3 z 5

Napínavý příběh, kde nechybělo násilí, vulgarismy, živočišný sex a až příliš dokonalá pomsta.
Knížka mě začala bavit až od druhé půlky. Za mě ani nemusela být tak dlouhá. Po dalším pokračování asi nesáhnu.

Evik84
05.02.2022 5 z 5

Četla se úplně sama.

Dasime
01.01.2022 4 z 5

Už samotný název vypadá docela slibně, je to spíš takové vyloženě "ženské čtení" a dost dobře si nedovedu představit, že by to četl muž. Pominu množství nelogičností v závěrečném vysvětlování i to jak celou záležitost vyřešila. Na této knize je dobře znát, že je mnohem snazší vymyslet nějaký tajemný úvod, než to vše potom dotáhnout do smysluplného a logického závěru, nehledě na to, že v některých případech hrála i náhoda a štěstí. Kniha se mi ale i přes to všechno líbila, dostala jsem jí jako dárek k Vánocům a za týden jsem měla přečteno, takže určitou čtivost a napětí příběh má. :)