Na vlnách fantazie

Na vlnách fantazie https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386040/bmid_na-vlnach-fantazie-GVT-386040.jpg 4 189 31

Maskovaný muž spojil své síly s největšími padouchy ze známých knih a zajal všechny královské rodiny Země příběhů! Hodlá je zničit a stát se jediným vládcem. Alex a Connor vědí, že proti takové přesile nemají šanci. Pak si ale uvědomí, že silnou a mocnou zbraní může být jejich vlastní fantazie. A tak se vydávají pro pomoc do světa Connorových příběhů a začnou shromažďovat armádu pirátů, kyborgů, mumií a superhrdinů. Blíží se rozhodující bitva, ale i něco mnohem horšího. Plán, který se rodí v hlavě Maskovaného muže, může navždy změnit Zemi příběhů i celý Mimosvět…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

An Author's Odyssey , 2016


více info...

Přidat komentář

Lovehorses365
23.02.2024 5 z 5

Užasně dokonalé....
Jako každý díl této série....
Ale musím se vám přiznat...
Přeskočila jsem jeden z Connerových příběhů...
Když to upřesním: Tu z toho vesmíru. Už přesně nevím jak se to jmenuje...
Ale ostatní příběhy se mi fakt líbily....

slay_girl
08.01.2024

BOŽŽŽÍÍÍÍÍÍ


AlexandraBane
14.12.2023 5 z 5

Další úžasný díl. Jak dvojčata stárnou i děj se stává temnejší, i přesto to zůstává pohádkou. (Pokud tu někdo píše, přiznejme si, kdo by někdy nechtěl potkat s postavami, o kterých píše)

Péťa86
09.03.2023 5 z 5

Hodně se mi tento díl líbil. Přijde mi, že díl od dílu je příběh lepší. Je to stále pohádka, tento díl už mi přijde, že je pro starší, ale nic nemění na tom, že se krásně čte.

Josh
03.11.2022 4 z 5

Autor mne v tomto díle zaskočil – přeskočil „po hlavě“ do literatury dospělých :o(( Použil k tomu fantazii hlavní postavy Connera, což by samo o sobě byl fajn nápad, jenže budování armády a k tomu kyborgové, mumie, super-hrdinové mi přijde už dost – „překořeněné“, jako když při vaření moc moc moc ingrediencí nedělá skvělé jídlo. Ani příběh se už nečte lehce, zápletek je příliš. Jsem tak v bodě, kdy chci sérii dočíst s cílem „jak to skončí“, ale už si to jako na začátku série neužívám.

Astridka
29.07.2022

Další super díl ze série a možná i nejlepší. Těším se na další díl. :)

Kika28
13.09.2021 4 z 5

Za mě je toto nejslabší díl z celé série, bohužel mi moc nesedlo to cestování do Connerových příběhů. Chvilkami jsem měla problém i s délkou kapitol a dějem, který mě chvilkama nudil. Postavy byly skvělé, hlavně ty, které jsme poznali už v předchozích dílech. Děj měl zajímavou zápletku, ale možná bych ubrala maličko stran, jelikož mi přišlo že se chvilkama táhne.
Ale i přes všechny negativa musím uznat, že jsem si čtení užívala a jsem ráda za to, že jsem se mohla vrátit k této úžasné sérii, ve které jsou tak skvělé postavy.
Za mě můžu knížku celkem doporučit.

knihomolkaMist
20.04.2021 5 z 5

Skvělé!
Vydávání se do světa Connerových příběhů bylo něco nečekaného. Neskutečně se mi to ale líbilo.
Postavy mi neskutečně přirostly k srdci a vůbec se mi je nechce s dalším dílem opouštět.
Je to boží. Ale co jiného od Chrise čekat, že?

DK197
05.04.2021 4 z 5

E-KNIHA: Můj názor na páté pokračování série se zakládá na tom, že hlavní motor celého nápadu (alespoň pro mě) tkví v touze propadnout se mezi známé literární (chcete-li pohádkové) tváře. Něco s nimi prožít, objevit co bylo dál, nebo příběhu předcházelo. Tenhle tahák ovšem v tomhle díle chybí. Vydáme se totiž do příběhů z čisté autorovy fantazie. Což může někoho potěšit (jako komentujícího pode mnou) a někoho (jako třeba mou maličkost) zase tolik ne. Protože mi tam chyběla ta nostalgie, dychtění po známém neznámém. Místo toho jsem se propadla do cizích prostředí a mezi postavy, které mě zase tolik neolovily (vyjma povídky z vesmíru). Nejvíce mě tedy na příběhu bavilo cokoli mimo ně, jiné dějové linky. Ale taky dialogy mezi sourozenci o jejich vztahu, a Conorovy pocity, když vešel do vlastní fantazie. Poprvé - ale nikoli naposled - mě napadlo, že tuto postavu psal autor podle sebe. A měl pravdu - vejít do vlastních příběhů je sen asi všech spisovatelů - mě nevyjímaje. Předčil by to snad jen Harry Potter. :-) Pro mě i tak nejslabší díl. A nebýt tam jiné dějové linky a skvělý konec měl by o hvězdičku míň. (Takhle je to dejme tomu 3 a půl.)

Katie*
30.03.2021 5 z 5

Na vlnách fantazie jsem jako jediný díl ze série Země příběhů ohodnotila pěti hvězdičkami. Hlavní zásluhu na tom mají Connerovy povídky. Moc jsem si užívala seznamování se s původními postavami čistě vytvořenými pro tuto (a následující) knihu. Za tohle má ode mě Colfer palec nahoru, protože právě díky tomuto prvku jsem v sobě znovu objevila zálibu pro tuto sérii, která se mi u předchozích dílů začala trochu vytrácet. Druhý palec dávám za to, jaký originální konec vymyslel pro Maskovaného muže. Čekala jsem leccos, ale tohle mě dostalo.

roman9276
16.11.2020 4 z 5

Neskutečně jsem si užil Connerovy povídky. Nečekal jsem, že se to roztáhne na celou knížku, ale vůbec to nebylo ke škodě. Svym způsobem originální a dost napínavý, hodně mě to bavilo. Opravdu napínavej díl, konec neskutečnej, takže jen tak dál, nemůžu se dočkat pokračování.

amejzlík
07.11.2020 5 z 5

Když se k nějaké oblíbené sérii vrátíte po dvou letech, je to jako kdyby jste byli hrozně dlouho na cestách a pak se najednou ocitli zase doma. Vím, že už nejsem dítě, ale tahle série je napsaná prostě dobře. A je třeba si někdy dopřát nějakou tu ,,oddechovku pro mladší čtenáře.” No je pravda, že u pár stran jsem se trochu nudila ale, to bylo zanedbatelné množství. Poslední tři kapitoly jsem četla téměř bez dechu a velice mne mrzí, že jsem nebyla prozíravá a nekoupila si poslední díl série... Jsem velmi zvědavá jak bude vypadat cesta Cornera a Alex k záchraně pohádkového světa. Něco mi říká, že si poslední díl také velmi užiji...

DeKo1996
06.08.2020 5 z 5

Tak tohle bylo zase naprosto úžasné.
Moc se ní líbilo, že jsme poznali i nové postavy..
A ten konec? To se autorovi vážně povedlo. Ihned musím číst další díl.
Na jednu stranu se těším, že zjistím, jak to celé dopadne, ale na druhou stranu potom už bude úplný konec..

LillyM.
18.07.2020 5 z 5

Konec tohohle dílu? WOW
Chce to další díl a to ihned!

Verdel163
13.05.2020 5 z 5

Povedené pokračování.

blackoutzuzi
11.05.2020 5 z 5

Tak tenhle díl byl o mnoho lepší než ten předchozí! Na vlnách fantazie (především té Connorovy) byl zase o něco originálnější příběh a moc jsem si ho užila! :)

lucakuca
28.03.2020 3 z 5

Tento díl se mi zdál nejslabší, ale nic mi nebrání, těšit se na další - poslední.

MarMarMar007
09.12.2019 5 z 5

„Nikdy jsem nepotkala nikoho, od koho bych se něco nenaučila. I ten nejnudnější člověk vás může překvapit. (Kouzelné přání)“

bibi.r
28.11.2019 3 z 5

V tomto díle autor pracuje s úplně nově vymyšlenými postavami, a bylo to moc zajímavé čtení.

Jarmila97
25.11.2019 5 z 5

Další skvělej díl této série už se těším na poslední knihu jak to celé dopadne ♡