Zavři oči

Zavři oči https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504262/bmid_zavri-oci-hTX-504262.jpg 5 127 38

Joseph O'Loughlin série

< 8. díl >

Klinický psycholog Joe O'Loughlin se již těší na zasloužený odpočinek, na to, že konečně vyřeší vztah s bývalou manželkou a že mu klidnější život bez pracovního stresu pomůže v boji s postupující Parkinsonovou chorobou. Ani tentokrát mu však není přáno. Policie ho totiž požádá o pomoc při vyšetřování brutální vraždy matky a dcery – jedna z nich byla ubodána k smrti, druhá udušena a uložena v posteli jako spící Šípková Růženka. Ač nerad, Joe se do případu nechá zatáhnout a poté, co najde spojitost mezi vraždami a sérií zdánlivě nesouvisejících útoků, jejichž oběti jsou zohavené v obličeji, ocitne se v ohrožení i on sám a všichni, na kom mu záleží. Joeovi se naštěstí dostane pomoci jak od jeho starého přítele Vincenta Ruize, tak od někoho, od koho by to ani v nejmenším nečekal…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Close Your Eyes , 2015


více info...

Přidat komentář

harena
27.03.2024 5 z 5

Tento díl je hodně zaměřený na osobní život Joea, a samozřejmě nechybí ani jeho kamarád Ruiz. Výborně napsané, napínavé, na konci asi trochu slziček, ale detektivka jak má být.

janastok
06.01.2024 5 z 5

Skvělý díl ze skvělé série. Tentokrát dostala více prostoru osobní linka hlavního hrdiny a knize to neublížilo, naopak. Konec infarktový a Joe dostal opět pořádně naloženo.


blackoutzuzi
10.10.2023 5 z 5

4,5 hvězdičky

Další díl z mé oblíbené krimi série :)

Joe O'Loughlin je úžasná fiktivní postava, jeho si musí oblíbit úplně každý a věřím, že to díky němu má ta série takový úspěch :)

Zavři oči bylo intenzivní, nervydrásající, naprosto nepředvídatelné a ten konec!!! Achjo, no už se těším na další díl!

moudivlacek
05.10.2023 5 z 5

Tuhle sérii čtu postupně a Joea jsem si oblíbila a svým způsobem ho obdivuji.
Joe je přizvaný k morbidní vraždě matky a dcery. Jeho úsudky sice občas odmítá i policie, ale on je opravdu odborník. A dokud sám sobě neřekne, že mu teď vše sedí, nepřestane vyšetřovat a pátrat po pravdě.
Navíc se dozví špatnou zprávu od ženy. A on není zvyklý, že tentokrát je ta slabší jeho žena.
Konec jsem obrečela. Přesto doufám, že i další díl bude čtivý. Knihu doporučuji.

intelektuálka
12.09.2023 5 z 5

A já už si myslím, že psycholog Joe by měl občas zavřít oči ....

Ale ne, on se opět nechá přemluvit a napomáhá při vyšetřování záhadných vražd ....

Jeho citlivý přístup přináší výsledky - ale jeho rodina je opět vystavena nebezpečí....

Podezřelých je mnoho - a ani já nevytušila pachatele - jen to písmeno A mi napovědělo motiv .....

Knihy tohoto autora patří mezi mé oblíbené - a ráda se k nim vracím.....

Tak znovu nashledanou, Joe .....

pavčape
24.08.2023 5 z 5

A sakra! Tohle přece ne... A přece nám to udělal!
Joe O'Loughlin je přizván k dalšímu případu. Řeší se vražda matky a dcery. Podezřelých je spousta, motiv jasný. Proč jsou obě vraždy spáchaný naprosto odlišným způsobem? Psycholog opět požádá o pomoc svého přítele Ruize, který je jakoby v pozadí. Joe se dostane do konfliktu s dcerou Charlie, která chce studovat stejný obor jako její otec. Opět se začíná sbližovat se svojí ženou Julianne. Než se k rozuzlení dostaneme, autor nás navede na pár falešných stop. Odhalení pachatele bylo překvapující. Happy end se nekoná.
Těším se na další díl.

gigi77
11.08.2023 5 z 5

* Michael Robotham umí hrát na mou strunu.
* Za mě 100%. Vraha se nedaří odhalit ani tušit až do samého závěru. Je to sice špetku natahované, ale čtivé, napínavé a s nabombeným závěrem.
* S každým dílem profesora Joe O'Loughlina prožívám osobně personifikovanou realitu lidského bytí, ironickou a krutou, se záchvěvy nadějného štěstí o jemnosti motýlých křídel, jenž odráží mé emoce v různorodých grimasách, spíše těch napjatých a nelichotivých. Závěr knihy smáčím slzami.
* Své plány do dalších let přehodnocuji v uvědomění neočekávaných situacích _ chci věřit, že se mi vyplní _ ano, jsem ve věku hlavních postav a ano, dotklo se to mých citů !!!

hannina
13.07.2023 4 z 5

Joe O'Loughlinovi se v soukromí blýská na lepší časy. Vypadá to, že znovu začne žít se svou rodinou. A v tu je opět povolán k dvojnásobné brutální vraždě, do čehož zapojí svého starého dobrého kámoše Vincenta Ruíze. Odhalování pachatele však nejde nijak hladce a nakonec jsou v ohrožení i jeho dcery a on sám... Pachatel je odhalen, avšak v jeho osobním životě dojde ke tragedii.... Osmý díl v sérii... Dobře se to četlo.... Tyhle psychodetektivky mě baví.

Šánka
19.06.2023 5 z 5

Tak tohle ne, chci jiný konec! Já vím, je to ,,jen" román, ale...
Joe řeší nový případ tentokrát vraždy matky a její dcery a samozřejmě, že u toho nesmí chybět ani jeho kamarád Ruiz. Současně se musí poprat ve svém soukromí s další výzvou. Tento díl je hodně zaměřený i na jeho osobní život a popravdě já jsem tentokrát byla nejvíce napnutá, jak z toho vyjde. Závěr je napínavý a velmi emotivní.
Výborně napsané, budu se těšit na pokračování, ale, pane Robothame, tohle jste nám dělat nemusel...

klokan.1905
18.06.2023 5 z 5

Zavři oči...
V pořadí již osmé pokračování z mé oblíbené série Joseph O'Loughlin... Abyste si sérii pořádně vychutnali, doporučil bych Vám číst ji od prvního dílu... Vím, tohle už je osmý, ale uvidíte, že nebudete litovat... Některé z dílů série jsou však v pevné vazbě špatně k sehnání, buď budete muset knihy koupit přes antikvariát, nebo navštivte veřejnou knihovnu...
K samotné knize...
Klinický psycholog Joseph O'Loughlin se snaží vyřešit vztah s bývalou manželkou, ale mimoto bojuje se stále se zhoršující Parkinsonovou chorobou... Nebojte, nebude ochuzeni o detektivní zápletku... ;-) Tentokrát je Joseph O'Loughlin požádán policií o pomoc při vyšetřování vraždy matky a její dcery... Způsob provedení vražd je však zcela odlišný...
Zkrátka, máte se nać těšit... ;-)
Mimochodem, k dostání v knihkupectvích je již i devátý díl této série, který má název Druhá žena...

broskev28
25.04.2023 4 z 5

Těšila jsem se na další díl Robothamovy série s psychologem Joem, ale tentokrát mi přinesl hned několikeré zklamání. Občasné úvahy na téma manželství, stáří, technického pokroku jsou stále výborné, děj je svižný, překlad příjemný. Ovšem hned prvním zklamáním byla nezvládnutá korektura, alespoň v e-knize bych se chyb nedopočítala. Překlepy, chybějící interpunkce, slepená slova, ale také přátelské obětí.
Druhé zklamání jsem pocítila, když jsem zjistila pachatele - z příběhu mi nevyplynulo řešení, obzvláště jedna situace byla velmi nevěrohodná, alespoň pro mne. A konečně závěr, ten to vše ještě umocnil. Takže na další díl, který MOBA už vydala, se moc netěším.

"Proč dobří lidé dělají špatné věci? Mohou k tomu mít spoustu důvodů sebezapření, tlak okolí, tunelové vidění, nízké sebevědomí, nevědomost, aroganci, nějakou poruchu, soupeření, časový tlak, kognitivní disonanci, závislost, vyřizování starých účtů nebo snahu o vynahrazení ztrát. Mohl bych v tom výčtu pokračovat, ale jde o to, že nic není černobílé, jen matematika a pandy."

plamínek21
20.04.2023 5 z 5

Nadšení, dojetí, smutek, ale také radost, že existují takoví mistři slova, příběhu.
Ne... tady nestačí ani slova ani pět pochvalných hvězdiček.

soukroma
28.03.2023 3 z 5

Přečteno sice na posezení, ale příjemný zážitek to tedy žádný nebyl. Zločiny podivné a nakonec i poněkud neuspokojivě objasněné. Prim hraje Joeova rodina, což se vysvětlí samotným koncem. A ten konec mne totálně vykolejil, od autora jsem nic takového nečekala. Na to se ale soustředil, na úkor samotného vyšetřování, a to mi dvojnásob nesedělo. Stejně jako podivný titul... 65%

Jiparis
27.03.2023 5 z 5

Detektivka jak má být. Napětí, jedince, na kterém se podepsalo nezdravé dětství a psychologa-vyšetřovatele, který má problémy sám se sebou a svou rodinou.

konicekbily
13.03.2023 5 z 5

Autor se tentokrát zaměřil na soukromí život profesora a jeho rodiny. Přesto hlavní příběh je hodně zajímavý.

ydnac
09.03.2023 5 z 5

HODNĚ OSOBNÍ

Joseph je přizván k vraždě na farmě. Oběťmi jsou Elizabeth a její dcera.
Podezřelých je hodně.
Několik dalších lidí bylo přepadeno a na čelo jim vrah vyřezal písmeno A.
Proč? Jaký má motiv? Co oběti spojuje?
Opět napínavý příběh, ale musím říct, že tentokrát mě více zajímal život profesorovi rodiny.
Charlie už se chystá na vysokou, Emma je velice chytrý diblík a Julianne...

Výborné jako vždy, jen ten konec...

SimonaP
05.03.2023 4 z 5

Napínavé, čtivé. Bavilo mě to. Smutný konec...

JustWomen
27.02.2023 5 z 5

Tak toto byl úžasný životní příběh rodiny klinického psychologa Joa O'Loughlina, v němž se na pozadí vyšetřovala série vražd. Pozvolný začátek, ale o to lepší, neočekávaný a dojemný konec. Tolik pokory, tolik lásky, tolik utrpení. Jsem zvědavá na další díl, tentokrát už doufám i s Charlie.

Hella
13.02.2023 4 z 5

Je to téměř perfektní. Jen zápletka s Ch. mi přijde už přespříliš. A ještě jeden poznatek - mrzí mě to, ale netruchlím, ta dotyčná mi vůbec nebyla sympatická (a hlavně je to naštěstí JEN fikce). Snad se tím do dalších dílů aspoň otevřou nové možnosti.

Jana65
02.02.2023 5 z 5

Tak opět perfektně napsaný příběh. Vraha jsem odhadla správně, ale úplně jistá jsem si nebyla. Až do konce jsem si říkala, zda jsem ho odhadla dobře. No konec knihy byl pro mě šok, dokonce ukápla i slza. Prožitek z knihy mi kazilo množství chyb v knize (koupeno jako E-kniha), ale to není autorova chyba. Jsem zvědavá, s čím přijde pan spisovatel příště.