Druhá žena

Druhá žena https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506416/bmid_druha-zena-wnC-506416.png 5 104 36

Joseph O'Loughlin série

< 9. díl

William a Mary jsou svoji už šedesát let. William je uznávaný chirurg, Mary oddaná manželka. Oba mají pevné morální zásady. Alespoň si to jejich syn Joe O'Loughlin myslí. Jenže když je Joe přivolán do nemocnice poté, co byl jeho otec brutálně napaden, jeho svět se obrátí vzhůru nohama. Kdo je ta cizí žena plačící u Wiliamovy postele, která je celá od krve? Kamarádka, milenka, blázen, nebo vrah? Navzdory radám policie se Joe pouští do vlastního pátrání. A čím víc informací objevuje, tím víc se mu odkrývá druhá tvář jeho otce, kterou nikdy nepoznal...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Other Wife , 2018


více info...

Přidat komentář

Agatha84
02.04.2024 5 z 5

Ano, jsem zcela nekritickou fanynkou, takže znovu musím udělit plný počet. Domnívám se, že zcela právem :-) I při svém životním stylu jsem v tomto případě trhla svůj "čtecí" osobák.
Kéž bychom se tímto dílem s Joem neloučili. Necítím se být připravená...

1alena1
19.02.2024 5 z 5

Čtivá, zajímavá krimi, autor pro mě nový, už jsem si objednala další knihy, s vysokým hodnocením souhlasím. "Lidská" detektivka bez hektolitrů krve.


GYROTOURBILLON
14.02.2024 5 z 5

Super kniha.

bookcase
12.02.2024 5 z 5

Wau!!! Výborná série s charismatickým hrdinou, baví.

intelektuálka
01.02.2024 5 z 5

A tak můj oblíbený Joe je znovu vystaven nebezpečí ....

Když je jeho otec napaden, odekrývá se postupně jeho tajný život ....
A to vede Joea k pátrání v minulosti a on zjišťuje, jak málo někdy víme vše o našich blízkých ....

Postava Joea je psána tak, že si jej musíte oblíbit ..... on dokáže s empatií zvládat krizové situace ..... Ale není toho na něj již příliš ?

Proto mu přichází na pomoc parťák Ruiz - a spolu nacházejí viníka ....

.... Děti začnou tím, že své rodiče milují .... s tím, jak rostou, začnou je soudit ,,,,
a někdy jim i odpustí .....

Není snadné být dítětem - a není ani snadné být rodičem ....

Ráda čtu tyto příběhy obou autorových hrdinů - a doporučím.

blackoutzuzi
22.01.2024 4 z 5

4,5 hvězdičky

Pokud bych měla doporučit autora krimi příběhů, jehož styl podle mě sedne fakticky každému - bude to Michael Robotham.

Jak vidím, že mu vyšla nová kniha, beru ji, ani si nečtu anotaci.

Velmi, velmi čtivý, vždycky. V téhle sérii zbožňuji postavu Joe O'Loughlina, vynikajícího psychologa, jehož úsudek už několikrát zachránil mnoho situací i životů. Velký sympaťák. Navíc pokud máte rádi napínavé krimi příběhy, ale zároveň nechcete nic, kde potečou hektolitry krve a surové scény (jako je to například u Chrise Cartera, který je ale fantastický), tak to je další důvod, proč sáhnout právě po knize M.Robothama!:)
Ale abych se vrátila zpět k tomuto dílu - za mě je jeden z nejlepších, opět výborně napsaný, celý příběh se tentokrát točí okolo rodičů Joea. Musím říct, že konec příběhu mě dost zasáhl, ten motiv i to, jak to celé dopadlo + vše okolo toho, čím si v tomto díle prochází Joe a jeho rodina, síla.. vynikající díl, napínavý, hluboký, silný. Strašně jsem si ho užila!

Asi ale musím zmínit, že pokud by někdo tento díl četl jako autorovu první knihu, dokážu si představit, že ho nezasáhne a nebude tolik bavit, jako někoho, kdo čte sérii postupně, jelikož přece jen nemá ještě vybudovaný vztah k naší hlavní postavě a kolem ní i celé jeho rodiny se tato kniha točí.. takže rozhodně doporučuji, ALE čtěte to raději hezky popořadě.

konicekbily
16.01.2024 4 z 5

Joseph v hlavní roli. Jeho otec je těžce zraněn a on rozmotává klubko záhad kolem jeho života. Jde o Josephovu soukromou akci, policie stojí trochu bokem. A tak řeší věci složitěji, než by bylo možné je vyřešit jednoduše s policií. Zde vidím překročení reálnosti a proto mi nestačí skvělý styl, zamotaná série zápletek a napínavé scény.

zazvorka
27.12.2023 5 z 5

Bohužel jsem začala číst pozdě večer, to byla chyba. Jak mám chodit včas spát, když existují takové knihy? A jak vychutnat četbu a nehltat stránky, když je to tak napínavé?
Opět nápadité, strhující, dojemné atd. Vynikající knížka!

martina4041
10.12.2023 3 z 5

(SPOILER) Rozhodovala jsem zda dát nakonec 4* ,ale bohužel musím dát jen 3*.
V tomhle díle mi přijde Joseph takový zmatený, jak kdyby nevěděl kam dřív šlápnout aby tam 100 let nerostla tráva. Chápu každý reaguje na informace o svém otci jinak. Měl teď poslední dva roky těžké, ale nebyl to Joseph kterého znám a miluji. Přečetla jsem všechny díly a tady byl jiný, ke konci knihy už to byl starý dobrý O'Loughlin jaké znám. Ruiz nezklamal, ten si jede své

hannina
22.11.2023 4 z 5

Otec našeho známého Joea O' Loughlina se stal terčem vražedného útoku. Sice jej přežil, ale nachází se v kómatu. Rozjíždí se policejní vyšetřování a Joe, podpořen kámošem Ruízem, pátrá po vlastní ose. A z toho, co leze o životě jeho otce, lapá po dechu. Obraz tvrdého, spravedlivého a zásadového muže se bortí. Vyšetřování prochází nečekanými zvraty a mnohdy je to s našimi soukromými detektivy hodně nahnuté. Zároveň jede linka osobního života, v němž se Joe a jeho dcery vyrovnávají se životem bez ženy a matky, která zemřela. Robotham nezklamal, bavilo.

harena
11.11.2023 5 z 5

Výborně vystavěný krimi, kde se znovu setkáváme s rodinou psychologa Joea, neschází ani jeho nejlepší přítel Ruiz, který mu pomáhá řešit vraždu v rodině. Stejně jako celá série je i tento detektivní příběh svižně napsaný, napínavý a překvapivý. Velká spokojenost a šest *.

Jiparis
30.10.2023 5 z 5

Skvělé. Vést dvojí život a zůstat čestný? Nic není černobílé, jasné. Prolínají se motivy přátelství, smutku, nenávisti a odpuštění. To vše se podařilo vnést do velmi zajímavého příběhu.

Ivana11
21.10.2023 5 z 5

Moje první kniha od autora, určitě ne poslední. Byla velmi čtivá, moc se mi líbila.

Titas9001
09.10.2023 5 z 5

Výborné čtení jako vždy. Žádné složité a krvavé pátrání, ale jen Josephův brilantní úsudek a pomoc jeho kamaráda vysloužilého detektiva. Závěr hodně překvapivý a vlastně nakonec i smutný, protože rodina se ještě nevypořádala s tragickou smrtí matky. Doporučuji

klokan.1905
01.10.2023 5 z 5

Druhá žena...
Dá se říct , že jsem s Josephem O'Loughlinem už strávil nějaký ten čas... ;-) Toto je totiž již deváté pokračování ze série Joseph O'Loughlin...
Tentokrát se budeme věnovat jeho nejbližší rodině... Jeho rodiče - William a Mary jsou svoji už šedesát let... Po celou dobu to vypadá na perfektní manželství... Když je však William brutálně napaden a nachází se v bezvědomí v nemocnici, tak Joe u jeho postele objeví cizí plačící ženu... O koho se jedná? Proč byl William napaden? Odpovědi na tyto otázky se ode mě nedozvíte... ;-)
Jak už je u Joa O'Loughlina zvykem, tak se radami policie příliš neřídí a vše vyšetřuje po vlastní ose... ;-)
Celá série je hodně povedená... Mně v současné době nezbývá, než těšit se na jubilejní desáté pokračování... ;-)

Hella
25.09.2023 5 z 5

Perfektní. Prostě perfektní.

Šánka
16.09.2023 5 z 5

Jsou knihy, u kterých bych potřebovala na hodnocení nějakou * přidat, to je právě tady a teď u této. Dokonalé!!! Výborně napsané rodinné drama s detektivní zápletkou.
V tomto pokračování se setkáváme s celou Joeovou rodinou, které se vše týká, chybí pouze jedna velmi důležitá osoba v životě Joa a jeho dcer. Ale samozřejmě nesmí chybět kamarád, detektiv ve výslužbě, věčný ochránce Ruitz, vždy připravený dát někomu pořádnou nakládačku, pokud je Joe v ohrožení, což bývá často :-).
V poslední době ta rodinná dramata jsou docela vděčným a častým námětem mnoha psychothrillerů, Druhá žena nabízí vše, co od tohoto žánru očekávám v tom nejlepším podání. Napětí s mnoha zvraty, výborné postavy, dojemné momenty, občas vtipné přestřelky, pochybnosti a překvapivý závěr. A tu (ne)dokonalou dvojku Joe & Ruiz si musíte zamilovat...

Evelin2506
12.09.2023 3 z 5

Nemohla jsem se zabrat. Knihu jsem dočetla, zápletka dobrá, ale čekala jsem víc.
Další knihu série si přesto přečtu.

Pája699
01.09.2023 5 z 5

Autora miluju a sérii zbožňuji!
Tohle je vždy sázka na jistotu. Neotřelý, napínavý příběh Josefa a jeho rodiny. Jedno velké tajemství, jedno velké odhalení vám přináší tento příběh.

Četla jsem se zatajeným dechem, jak tohle všechno dopadne. Opravdu zamotané a dech beroucí.

Jen otec Josefa si nezískal ode mě moc sympatií po odhalení všech tajemství.

Mandlevest
26.07.2023 5 z 5

Tohle je zase čtení, od kterého budete těžko odcházet, nejlépe si ho naplánujte na dovolenou či alespoň víkend:-). Joseph O' Loughlin pro mě už není, po těch devíti opravdu skvělých knihách této série, jen románová postava. Je něco jako dobrý soused, se kterým vždy ráda prohodím pár slov o životě a budu odcházet obohacená o zajímavé myšlenky a postřehy. Pan spisovatel, geniální Michael Robotham, někde napsal, že zamýšlel napsat jen samostatný román, ale potom se mu s dokonale nedokonalým klinickým psychologem Josephem nechtělo loučit a tak vznikla tato velečtivá, inteligentní, napínavá i dojemná krimi série. A tak se, za vděčné čtenáře, kterých není málo, přimlouvám, tohle snad není úplný konec? Joe by mi totiž taky chyběl. A tak se začtěte do dalšího, tentokrát, rodinného dramatu, s detektivní zápletkou. Potkáte v něm i Ruize, jehož nelze nemilovat :-), dcery Charlie a zejména Emmu, která po ztrátě nejbolestivější, bojuje se svými démony, ale i rodiče Josepha, kolem kterých se odehrává opět výborně vypointovaná detektivní zápletka. Výsledek: dokonalost. Tohle čtení budu doporučovat vždy a všude:-). A budu doufat, že nebude poslední v sérii. A abych nezapomněla, tuto sérii jsem objevila díky Vám, mí milí a inspirativní knižní přátelé zde, na DK, a za to Vám patří velký dík:-).