Zápisky z Londýna / Letters from London (dvojjazyčná kniha)

Zápisky z Londýna / Letters from London (dvojjazyčná kniha) https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179718/zapisky-z-londyna-le-179718.jpg 4 16 4

Humorné blogy v české i anglické verzi nám přibližují atmosféru rozličných londýnských zákoutí a čtvrtí i každodenní situace a reakce obyvatel, které v dnešním Londýně můžeme zažít. Bohatá výuková část studentům osvětlí zajímavosti anglického jazyka, upozorní na slova, ve kterých se často pletou a především naučí běžné hovorové výrazy, se kterými se v učebnicích jen tak nesetkají. Celý text je namluven na přiložené CD rodilými mluvčími. První vydání.... celý text

Přidat komentář

kleozpatra
02.12.2020 4 z 5

Londýnské postřehy, jaké žádná cestovka nenabídne. Angličtina, kterou spíš než v učebnicích, najdete přímo tam, v ulicích Londýna. Bylo fajn to číst, učení šlo hůř :).

TipsyChipsy
14.07.2020 5 z 5

Pro mě nejlepší učebnice angličtiny. Opravdu zajímavé články o pohledu na život v Anglii bez růžových brýlí. Text je dost náročný, takže prokousat se jím bylo opravdu výživné, ale obohatí o spoustu nových frází a slov. Oceňuji i text v češtině, kde má student možnost rovnou se podívat, co to má vyjadřovat, protože odhalit u anglického textu, co přesně česky vyjadřuje, bývá detektivní práce i s celým Googlem. Další super věc jsou audio načtené texty rodilými Brity. A tam si člověk může tisíckrát trénovat poslech a v porovnání s textem objevovat zvukové nuance slov které dobře zná, ale přece ty fonémy znějí nějak jinak. Pro mě (upper intermediate) fakt těžké a proto dobré.


Aliii
12.06.2019 3 z 5

Čtení o Londýně, Britech i jejich kultuře bylo zajímavé, i když toho humoru slibovaného na zadní straně obálky jsem moc nenašla.
Hodnocení bohužel dost snížily chyby v textu (chybné řády číslovek, rozdílné letopočty v českém a v anglickém textu, opakovaně chybně napsané slovo "drily" místo "dryly"), které mi dost vadily a nemůžu vědět, jestli jsem našla všechny.
Audionahrávky kapitol namluvené rodilým mluvčím byly na vyšší úrovni (o dost) než ty namluvené rodilou mluvčí - ta text v podstatě jen nevýrazně četla.
Užitečné byly výukové části na konci každé kapitoly, jen nechápu, proč byla některá slovíčka z textu překládána opakovaně u několika různých kapitol.

lucy.sankova
19.02.2015 4 z 5

Velice mile mě tato kniha překvapila a pobavila. Byla pěkně napsaná, avšak někde jsem našla maličké chybky v pravopisu. Autorka skvěle popsala Londýn, takový jaký je, jací jsou tam lidé, a podobně. Zase jsem dozvěděla víc o tak skvělém městě, jako je Londýn. :)

Štítky knihy

Londýn místopisy angličtina dvojjazyčná vydání cestopisy

Kniha Zápisky z Londýna / Letters from London (dvojjazyčná kniha) je v

Přečtených21x
Knihotéce2x
Chystám se číst10x
Chci si koupit2x