Kosti

Kosti https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492636/bmid_kosti-NXU-492636.jpg 4 8 1

Wonder Woman série

< 6. díl >

Bohové mají nového krále. Amazonky mají novou královnu. Ale pouze jeden může vládnout. Monstrózní bůh známý jako Prvorozený se zmocnil olympského trůnu a přeměnil jeho božskou nádheru na noční můru plnou krutostí a zabíjení. Nespočine, dokud všichni bohové pantheonu spolu se všemi bytostmi celého světa nebudou na jeho příkaz rozdrceni. Wonder Woman, princezna válečnice, zdědila korunu Ráje a vládne magickému ostrovu, jež její sestry Amazonky po tisíce let nazývají domovem. Aby ochránila svůj lid, své přátele a svůj svět před blížící se válkou je připravena na změnu – kterou však nejlepší válečnice světa přijmou jen přes svoji mrtvolu. Jenže u Wonder Woman a jejího lidu teď musí jít neshody stranou. Je třeba shromáždit těch několik spojenců, kteří Prvorozeného přežili, a připravit se na rozsáhlou nepřítelovu invazi. Protože když královna válečnice bojuje s králem bohů, měli byste si dobře vybrat, na čí stranu se postavíte… Úspěšní autoři BRIAN AZZARELLO (JOKER, 100 NÁBOJŮ), CLIFF CHIANG (GREEN ARROW/BLACK CANARY) a GORAN SUDŽUKA (Y: POSLEDNÍ Z MUŽŮ) přichází ve WONDER WOMAN: KOSTI (souhrnné vydání čísel 30–35 a příběhu ze SECRET ORIGIN č. 6) se závěrem své epické série v příběhu o šíleném vládnoucím bohovi!... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Bones


více info...

Přidat komentář

fvalek
07.02.2023 3 z 5

Kosti jsou krásné finále úžasné Azzarellovské série, které ale nevyužívá naplno svůj potenciál. Na úžasně epický konec předchozího dílu navazujeme kostrbatým kecáním a válečnými přípravami a poradami, které se místo ducha pospolitosti a bojovnosti stále nesou ve sporech mezi amazonkami a jinými postavami. Je tohle ten kouzelný bájný ostrov rasy žen, která se oddělila od mužů, protože byli moc primitivní a agresivní? Dámy, zameťte si před vlastním prahem, protože Azzarello tu ukazuje amazonky v tom nejhorším a nejvíc malicherném světle, jaké jsem kdy v historii DC viděl. A všemu vévodí Diana, která si nedokáže sjednat pořádek a trošku v tom lítá. Alespoň tu máme Héru, která se zase chopí svých povinností a ukáže, že je pořádná queen.

Nicméně zbytek dílu je docela dobrý a Svár i Héra (ale i ostatní bohové) předvádí výbornou božskou show a zastiňují Dianu. Ta sice dokoná superhrdinské finále, ale na takto drsnou a děsivou sérii je to veliký downgrade, když Diana v podstatě jen ukecává zlo a samotné finále je takové šup sem, šup tam. Je to obrovská škoda, protože od začátku mě tahle série zaujala svou temnou stránkou, vážností a velkou přítomností krve, násilí a zla... Nicméně pořád je to příběh nadprůměrný oproti některým jiným, takže proč ne. :)

Autorovy další knížky

Brian Azzarello
americká, 1962
2012  81%Joker
2006  85%Těžké časy
2020  76%Batman: Zatracení
2012  79%Dobré úmysly
2013  81%Popel a prach

Kniha Kosti je v

Přečtených10x
Knihotéce5x
Chystám se číst3x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x