Víš, kde bydlí zvířata? - Poznáváme život na loukách a v lesích

Víš, kde bydlí zvířata? - Poznáváme život na loukách a v lesích https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431950/bmid_vis-kde-bydli-zvirata-poznavame-ziv-gcC-431950.jpg 5 21 9

Ve své nejnovější knížce pro děti se Peter Wohlleben, autor řady úspěšných knih o lese, tentokrát věnuje zvířatům. Známý lesník doprovodí malé čtenáře ke zvířatům, která žijí docela blízko – v lese, na zahradě, u vody a s námi v domě. Budou při tom, když divoká prasata a mouchy přivedou na svět mladé, když se vydají za potravou, budou se bránit nebo je tu a tam postihne nějaká nemoc. Od mušek třásněnek až po vlka – o všech těchto bytostech se děti dozví spoustu zajímavých věcí. Vydejte se s námi do tajemného světa zvířat! Znáte odpovědi na tyto otázky? Jak chytré jsou kozy? Kdo žije v sudu s dešťovou vodou? Proč mají srnčata na zádech puntíky? Knížka je, stejně jako autorův bestseller Slyšíš, jak mluví stromy? doplněna nádhernými ilustracemi Stefanie Reich a fotografiemi Jense Steingässera. Knížka je určená dětem od šesti let, ale vzhledem ke krásným ilustracím a nenáročným textům si knížku oblíbí i mladší a příjemně překvapí i rodiče či prarodiče.... celý text

Literatura světová Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: , Kazda
Originální název:

Weißt du, wo die Tiere wohnen? Eine Entdeckungsreise durch Wiese und Wald


více info...

Přidat komentář

1v8na
22.04.2024 4 z 5

Kniha je nádherně zpracovaná. Je výpravná a velmi poučná.
Má plno fotografií a ilustrací, které samotnou knihu dokreslují.
Kniha je psána velmi zajímavou formou - je rozdělena do kapitol a vždy jedna dvojstrana se věnuje jednomu tématu.
Text doplňují i kvízové otázky, různé pokusy a tipy a možnosti, jak čtenář sám může zvířata poznat či jim pomoct.
Vynikající možnost, jak se se zvířaty seznámit, s jejich životem a porozumět jim.

Janizoun
28.12.2023 5 z 5

Nádherná kniha o lásce k přírodě, nejen pro děti, ale určitě i pro dospělé, plná zajímavostí o zvířátkách.
V této knize se ponoříte do přírody. Poznáte spoustu zvířat, hmyzu... , tak jak je ani možná neznáte. Celou knížku doprovází nádherné fotografie a ilustrace.
Dětem i mně se moc knížka líbí a moc rádi doporučujeme tento knižní skvost dál.


kamibe
25.10.2022 5 z 5

Kdo povolanější než lesník by měl napsat tak krásnou knihu o zvířatech?! Je opravdu velkou radostí brát do ruky tak příjemně napsanou, tak výpravně zpracovanou knihu, navíc plnou překrásných fotografií a milých malých ilustrací. Příjemné členění do kapitol a jednotlivé dvoustrany věnované jednomu tématu je další plus této knihy. S velkou radostí píšu recenzi do Kritických lístků.

Corso
26.07.2021 4 z 5

(Audio) Plati to iste co som napisal pri Citovom zivote zvierat. Jediny rozdiel, ze tato knizka je uz cielena naozaj pre mladych citatelov. A vyborne sa to pocuva pred spanim. Nebude sa vam snivat o vrahoch ale o zvieratach :)

hanap
13.06.2021 5 z 5

Koupila jsem dětem a našla v ní i pro sebe mnoho zajímavostí. Krásně vypravená kniha.

ElikaS
15.05.2021 5 z 5

Tahle knížka mě velmi mile překvapila, nejen syn, ale i já jsem se dozvěděla celou řadu zajímavostí o zvířátkách. Vše bylo moc hezky podané tak, aby to pochopili i předškoláci. Především se mi líbila závěrečná kapitola, kde bylo pro malé děti krásně vysvětleno, jak chránit přírodu.

zazvorek
23.01.2021 4 z 5

Knihy Petera Wohllebena mám moc ráda. Učí člověka vnímat svět kolem sebe, všímat si detailů, ale i příčin a důsledků, pozorovat, porozumět, objevovat velké věci na malém kousíčku země. Učí respektu k rostlinám i zvířatům a vše podává milou a srozumitelnou formou, což oceníte zejména u jeho knih pro děti.
A hele, ten člověk je nomen omen, všimli jste si?

maminkoutek
26.07.2020 4 z 5

Další povedená knížka od Petera Wohllebena. Je vhodná především pro předškoláky a najdete v ní spoustu zajímavostí o lesních zvířátkách. Nechybí ani reálné fotky, ilustrace a kvízy.

danka.
27.06.2020 5 z 5

Krásná kniha, která v dětech rozvíjí lásku k přírodě a ke zvířatům. I dospělí zde najdou spoustu zajímavých informací.

Štítky knihy

příroda

Kniha Víš, kde bydlí zvířata? - Poznáváme život na loukách a v lesích je v

Právě čtených1x
Přečtených23x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce6x
Chystám se číst8x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x