Na ostří špičáku

Na ostří špičáku https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409398/bmid_na-ostri-spicaku-Y99-409398.jpg 4 296 39

Upíři z Chicaga série

< 4. díl >

Novopečená upírka Merit prožívá krušné časy. Od chvíle, kdy kožoměnci odtajnili světu svou existenci, začali lidé brojit proti nadpřirozeným bytostem – a protestují před Cadoganským Domem s transparenty, které mohou každou chvíli vyměnit za vidle. Za dveřmi Domu vládne napětí mezi Merit a jejím Mistrem, zelenookým lamačem srdcí Ethanem Sullivanem. Potom však starosta Chicaga pozve Merit a Ethana na tajnou schůzku a informuje je o násilném útoku upírů, po němž zůstaly tři nezvěstné ženy. Vyjádří se stručně a jasně: udělejte si v Domě pořádek, nebo bude zle. Merit potřebuje proniknout do jádra zločinu, jenže si bohužel není jistá, kdo je vlastně na její straně. A tak tajně požádá o pomoc někoho vysokého, tmavovlasého, kdo je členem skrytého upířího hnutí a má možnost získat hluboko ukryté informace. Záhy se ocitá v temném, opojném srdci chicagské nadpřirozené společnosti – ve světě plném upírů, kteří jsou zjevně ochotni naplnit nejhorší obavy protestujících lidí. Právě tady zjistí, že nelze být upírem a nemít na rukou trochu krve.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Hard Bitten , 2011


více info...

Přidat komentář

Luigi1
03.06.2023 5 z 5

Merit coby ochráňkyně Domu je stále v jednom kole.Před Domem jim estávkují lidi.Kniha plná napětí.Do tří třetin jeden dech pak odpočinkové tempo které vyvrcholí ve spurt.

Pain
15.03.2023 4 z 5

(SPOILER) Dala jsem si od této série menší pauzu. Myslím, že to nebylo na škodu.
Záporná postava stále stejná. Snad je od ní klid. Přidala se další záporná osoba. Snad nebude opruzovat dalších x dílů. Konec uspěchaný, ale to je problém více knih. Nejsem fanoušek Merit a Ethana jako páru.


anna7852
19.01.2023 4 z 5

Tvl co to bylo za konec :(
To se mi vůbec nelíbilo,asi chvilku dam pauzu a pak zkusím další dil.
Ted bych asi byla skepticka,když mi to autorka tak pokazila

michaela5515
19.12.2022 4 z 5

Mně ta série baví. Sice mám občas pocit, většinu knihy nikdo neví co se děje a jak to zastavit a pak najednou prásk a všichni najednou ví a velký zvrat je dokonán. Nic to nemění na tom, že příběh je psaný poutavě a určitě dočtu celou sérii.

MAU256
17.08.2022 5 z 5

Další pěkný díl upírské série. Akorát jsem nečekala takový konec. Myslela jsem, že jí stále bude nadbíhat, až jí nakonec přeci jen přemluví, neboť už byla nalomená, ale tohle. Trošku mě to zamrzelo. No uvidíme, zkusím ještě další díl.

Laf
17.10.2021 5 z 5

Další povedený díl této série. Merit musí pokaždé řešit nějaké zapeklité situace. Jenom ten konec... S tím tedy autorka překvapila. Jsem zvědavá, kam se bude příběh odvíjet dál :)

renefer
13.07.2021 4 z 5

No jak píšou v komentářích přede mnou, takový konec jsem opravdu nečekala. Pořád jsem si myslela, že třeba byla pod vlivem upířího véčka a všechno se jí jen zdálo. Ale na druhou stranu chápu, že autorka z té nerozhodné situace musela nějak vybruslit a udělala to opravdu nečekaně.

DenkaFantasy
16.06.2021 5 z 5

Achjo, ten konec...

Lenka_S
12.09.2020 4 z 5

Tahle serie je taková oddechvka. V každém díle se najde nějaký problém, který ohrožuje upíří komunitu a Merit většinou nezbývá nic jiného než ho vyřešit. Jinak tomu nebylo ani v tomto díle. Záhy bylo jasné kdo je tady hlavnim padouchem, ale ten konec jsem nečekala a hodně mě překvapil.

Ailee
06.08.2020 4 z 5

Nejdřív jsem se obávala, že to bude zatím nejslabší díl, protože se opět začala řešit Celina, ale ten konec... Bože můj, ten mě zničil. Jak to teď vůbec může pokračovat? Po tom, co se stalo? No... asi si jdu rovnou pro další díl.

luculi
27.06.2020 4 z 5

Posun v ději je jen nepatrný, i když tentokrát dost zásadní. Padouch je jasný od počátku, přestože něco málo autorka dokázala skrýt. Každopádně začínám přicházet na chuť tomuto pohodovému nenáročnému čtení...

havrmoni
19.12.2019 3 z 5

Tohle mě bavilo asi nejméně. Merit jsem zatím moc nemusela a teď ještě míň. To na tom konci to pos...a. Fantasy svět této autorky mě celkem baví, ale hl.postavy moc ne.

janelka2
08.06.2019 4 z 5

No tak nějak nevím jak hodnotit aniž bych prozradila děj. Ale konec se mi zdál dost zvláštní, pokud nepřijde nějaký zvrat tak mi v tom chyběli emoce. Prostě šub a bylo vymalováno. Tento díl se mi zatím líbil nejmíň.Takže jen čtyři hvězdičky. Jsem zvědavá jak se to bude vyvíjet dál.

Nikidree
22.03.2019 3 z 5

Polovina série za mnou, je načase ji trošku ohodnotit..
Abych byla upřímná, počáteční nadšení mě krapet opustilo. Ne tolik, abych přestala číst, ale dost na to, abych byla víc skeptická k dalším dílům. Je to 'už' 4. díl a zatím stále nemám oblíbenou postavu. Když už se objeví někdo zajímavý, vyklube se z něj zloduch nebo blbec (většinou chováním), případně zmizí z pole působnosti. Vztahy jsou tam velmi zvláštně podané a myslím, že nebudu jediná, když řeknu, že jsou mnohdy dost na hlavu.
Snažím se vždy vžít do postav, ale třeba neustálá nerozhodnost, zdrženlivost a váhavost Merit mi už přijde naprosto divná. Jednu chvíli provokuje a vzápětí se stáhne a dělá skoro až ublíženou. U Ethana se to dá jakž takž pochopit, přeci jen jeho důvody byly rozhodně oprávněné (vztah vs dobro Domu), byť i to "jednou ano, jednou ne, zase ano, zase ne" je poměrně únavné.
Nevím prostě. Vztahové linky hl. hrdinky společně s dějovou linkou jsou dost nešťastně propletené, takže z toho vzniká změť, ve které se řeší osud upírů a celkově nadpřirozena, sem tam maličká linka nějaké z postav a potom Meritin život, který se tak nějak objevuje všude. Mám hlavně na mysli to, jak se cítí, proč se tváří tak a tak,..
Abych však nepsala jen o tom špatném: Knihy se mi četly dobře, sarkasmus v podání Merit a občas někoho jiného mě většinou pobaví a celkově dialogy jsou dobré. Je to nenáročné čtení, ale pokud máte tendenci přemýšlet proč to či ono dotyčná osoba udělala, budete to mít těžší.
Trochu mě mrzí, že se autorce nepodařilo to lépe vymyslet, aby to nebylo tak.. divné a zvláštní. Některé věci by šlo úplně vynechat a hned by bylo víc prostoru na zápletku nebo právě vztahy (kohokoliv z přednějších postav).

Siu83
18.03.2018 4 z 5

Konec je pro mně zklamáním, čekala jsem něco jiného. No pokračuji v sérii, snad mě to zase chytne.

Evule114
04.01.2018 5 z 5

Ach jo, tak takový konec jsem si nepředstavovala, doufám tedy, že někdo Meritino srdce opět naplní, i když moc romantiky čekat nemůžem...

Lenny33
04.11.2017 4 z 5

Tento díl mi připadal slabší než ty předchozí, jakoby autorce docházel dech co se týče nápadů a vývoje děje... 3,5*

Ferum
28.08.2017 5 z 5

Moc se mi tato série knih líbí.
Čtou se jedním dechem.

Alena_S
15.03.2017

Tohle být poslední díl, bylo by hodně čtenářů rádo, že u toho sedí ;-) A pro nás škodolibější by to byly přímo žně.

witchersbitch
02.03.2017 4 z 5

než jsem došla na konec, tak jsem si říkala: lepší zápletka, docela mi zajímalo jak se to rozuzlí, málo romantiky na můj vkus a Meritina nejistota mi rozčilovala... Ale závěr? Cože?! To se musí nějak vysvětlit, nevěřím že je to definitivní!!!