Až do dna

Až do dna https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275717/bmid_az-do-dna-U32-275717.jpg 4 268 32

Upíři z Chicaga série

< 5. díl >

Nad Cadoganským Domem se stahují mračna a nedávno přeměněná upírka Merit netuší, zda se jedná o temnotu před svítáním, či o klid před bouří. Samotné město je zmítáno nepokoji kvůli paranormálním obyvatelům a stát vyhrožuje, že schválí zákon o povinné registraci nadpřirozených. Od chvíle, kdy upíři vystoupili na veřejnost, nebyla ještě nikdy situace tak vyhrocená. Kéž by se mohli na chvíli někam uklidit, aby lidé přestali panikařit. A co čert neche, voda v Michiganském jezeře náhle zčerná a teprve teď začne jít pořádně do tuhého. Nová starostka Chicaga vytrvale tvrdí, že má vše pevně v rukou, ale Merit ví, že samou podstatu přírody dokáže změnit jen kouzlo vzešlé z té nejtemnější magie. Bude se muset obrátit na staré i nové přátele, aby zjistila, kdo za tím stojí, a zastavila ho dřív, než bude pro lidi i upíry pozdě.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Drink Deep , 2011


více info...

Přidat komentář

Luigi1
07.06.2023 5 z 5

Tak tohle byla super jízda,závěr mě úplně dostal četl jsem až se rozednívalo Doporučuji

michaela5515
19.12.2022 5 z 5

(SPOILER) Tento díl jsem přečetla jedním dechem. Byla jsem zvědavá, co se bude dít po událostech z minulého dílu. Kupodivu mě víc než všichni záporáci celé série, štval Frank. A padouch nepřekvapil, ale zamrzel. A docela je mi líto Jonaha. Těším se na další díl.


MAU256
25.08.2022 5 z 5

Další čtivé pokračování Merit, co by Ochránkyně Domu. V minulém díle mě mrzelo, že Ethan zemřel, moc se mi nechtělo proto číst další díl. Ale překonala jsem se, jsem prostě zvědavá. Když se v tomto díle začal objevovat více Jonah, který jí lákal přidat se k Rudé gardě, myslela jsem, že to dají dohromady, neboť on by jí chtěl. Jenže srdíčku se nedá poroučet. A když díky Mallory (ač za pomoci černé magie) a Catchera se vrátila láska zpět, má Jonah prozatím smůlu. Budu si muset přečíst další pokračování, neboť jsem zvědavá, jak se situace vyvine ohledně Mallory. Fandila jsem jí i Catcherovi, ale tohle jsem nečekala. Těším se na další pokračování.

Laf
18.10.2021 5 z 5

A to jsem si říkala, co ještě autorka vymyslí. Oproti předchozím mi tento díl přišel slabší. Asi díky tomu, že mi tam chyběla oblíbená postava. I tak jsem si knihu užila a příběh samotný se pořád jen zamotává, a i přesto se neustále dozvídám něco nového a neokoukaného. A do toho ten překvapivý konec? No, pokračování bude asi zajímavé :)

renefer
19.07.2021 4 z 5

No tak to byla otočka. Člověk tak nějak předpokládal, jak se to bude vyvíjet, ale ono nestačí, že autorka odstranila v předchozích dílech jednu z hlavních postav, teď tomu ještě nasadila korunu. Tak už jenom čekám, jestli Merit třeba nezjistí, že není upír ale nějaký zapomenutý bůh :)

DenkaFantasy
18.06.2021 5 z 5

Po přečtení jsem měla smíšené pocity, protože se hodně děj i charakter postav změnil, ale i přes to jsem zvědavá jaké bude pokračování. :)

Calla2002
27.03.2021 4 z 5

(SPOILER) Popravdě? Předchozí díl jsem u konce brečela, ale za tenhle díl jsem si nějak zvykla, že tam není a opravdu začala kopat za tým Jonah. Když pak Mal oživila Ethana, už mi to přišlo zvláštní. Jasně, Ethan a Merit jsou číslo, ale nevím. Za tu dobu jsem asi team Jonah. A to, že se přidala k Rudé gardě, v což jsem doufala, bylo super. Všichni ale víme, že Ethan s tím bude mít problém. Už předtím, když se na ní zeptala reagoval, jako by to bylo něco, co nesnáší. Taky by mě zajímalo, jak chce ty dva Merit skloubit, protože ačkoliv byl předtím její parťák Ethan, teď je jím Jonah, no ne? Mám z toho špatný pocit v žaludku. Uvidíme co dál.

Ailee
05.03.2021 3 z 5

Tohle byl zvláštní díl. Asi proto, že bez Ethana to nebylo ono. I Merit byla podivně pasivní. Nic se nedělo, i když dělo. Vím, že to nedává smysl, ale je to tak. No a ten konec? Proč mají autoři delších sérií tendenci ty konce tak osekat místo toho, aby je vygradovali a pak nás ještě potěšili vyšperkovaným závěrem, který místo toho odbudou pár větami?

Lenka_S
18.09.2020 3 z 5

Tedy přiznám se, že jsem měla při čtení tohoto dílu a po událostech na konci toho předchozího, chuť s celou sérií praštit. Prostě tomu chyběla šťáva a to věčné hasteření mezi Merit a Ethanem. V tuhle chvíli jsem na vážkách, zda pokračovat, nebo sérii odložit. Na druhou stranu mě zajímá, co bude s Mallory a taky zda se dozvíme co je Tate zač.

luculi
03.07.2020 3 z 5

Děj se trošku posunul, samozřejmě přišla i velká očekávaná chvíle. Padouch odhalen, i když jsem vcelku brzy věděla, o koho jde. Jinak jsem byla docela spokojená, nicméně hvězdy strhávám za totálně tupé postavy, zbytečné nelogické chování a zdržování blbostmi. Už z mnoha dialogů bylo patrné, že se s postavami něco děje, do očí bijicí situace ale nikomu nepřišla divná. Nejslabší díl od začátku série...

Ree
03.01.2019 3 z 5

To, že mě tahle série baví poměrně od začátku, neznamená, že je kvalitní. Zatím se to dalo přežít, ale tenhle díl mě opravdu dusil.
Odstraněním Ethana se změnily pozice lidí v domě, tím pádem Merit neměla tolik scén s postavami, které jsem si oblíbila. Místo toho trávila většinu času s Jonahem, který mi je spíše ukradený, než cokoliv jiného. Do toho mi za tenhle díl stihla zprotivit Catchera a Mallory, kteří byli předchozí díly skvělými postavami, a vlastně jediné, co mě na tomhle díle potěšilo, bylo více Malika. Scéna s Morganem byla dle mého naprosto zbytečná, skoro jako by tam spisovatelce chyběl, tak ho tam šoupla, přestože ta scéna nedávala smysl, a z Morgana udělala ještě většího blbce... A vůbec, proč všichni protestují před domem Cadoganů, proč se všichni zajímají o upíry z Cadoganu, ale další dva Domy jsou naprosto v pohodě a nemají s ničím takovým problém?

SPOILER:
Už od konce minulého dílu jsem byla přesvědčena, že se Ethan vrátí a popravdě to dávalo větší smysl, než jsem na začátku dílu předpokládala (a vážně, jak moc jsou všechny ty "inteligentní" bytosti doopravdy chytré, když nikoho nenapadlo, že se silná čarodějka učí na zkoušky zrovna v době, kdy město umírá?), ale ani tak nejsem fanda "zmrtvýchvstání". Krom toho mi připadá, jako by spisovatelka Ethana zabila jenom proto, aby mohla udělat tři věci: 1) z Mallory záporáka; 2) Meritino přidání k Rudé gardě; 3) další milostný trojúhelník, tentokrát s Jonahem. První dvě věci se daly provést i jinak a nemusela u toho Ethana nesmyslně zabít a ještě víc nesmyslně oživit. Třetí věci se mohla naprosto vyvarovat, protože milostné trojúhelníky jsou opravdu už únavné. Ale já vím, já vím, Merit je prostě tak skvělá, že ji chce skoro každý chlap, který ji potká...

Tři hvězdy proto, že mě alespoň půlka knihy bavila, možná i proto, že jsem zrovna v maratonu Upírů z Chicaga, takže si emoce úplně nestihly sednout...

Ferum
28.08.2017 5 z 5

Moc se mi tato série knih líbí.
Čtou se jedním dechem.

venacava
27.03.2017 2 z 5

Nemůžu si pomoct: Ethan a Merit = Buffy a Angel (ten se ze záhrobí upírů také vrátil). Vlastně se v knihách narážka na oba seriálové hrdiny i vyskytuje. Zatím mě série baví a určitě v ní budu pokračovat.

witchersbitch
03.03.2017 2 z 5

tohle byl asi omyl..pravděpodobně už i konec předchozího dílu.. Mně nevadí jednoduchý příběh ba naopak proto mám tento žánr ráda - kvůli romantice s trochou prasárniček a nějakým laciným dějem aby to fakt nebylo jen o tom.. Jenže tahle kniha postrádala všechno - 230 stran nelogického příběhu a na posledních 15 stránek shrnutý velkolepý závěr, který vůbec, ale vůbec nebyl napsán velkolepě..

petra4080
02.03.2017 2 z 5

Ten konec - jako fakt??? Tím mě autorka dost naštvala... no asi už nevěděla kudy kam :-(

Pasadenka
05.12.2016 2 z 5

Znáte ten pocit, když se vám nechce psát, ani nevíte, o čem byste psali, ale vydavatel na vás tlačí, že potřebuje další kousek? Že ne? To nevadí. Po přečtení této knížky budete vědět, jak to může dopadnout, a jak se konkrétně naše autorka opravdu překonala a něco napsala. Louskám poslední díl, malinko mě ho zpříjemnil Kontakt a už se k tomu nikdy nevrátím. Největší jizvou této série je to ploché, jednostranně založené pojetí. Hlavní hrdinka nemá dostatečné charizma ani sílu k tomu, aby dokázala utáhnout děj. Vše začíná a končí jí samotnou a všechny postavy jsou v knize jen pro to, že Ona.

Nebudu však knížku slepě hanit jen pro to, že to není můj šálek oblíbeného teplého nápoje. Dokážu akceptovat to, že se to někomu i líbí, jinak by se to snad nepřekládalo a nevydávalo u nás. No i sága o Australských měničích, kterou psala maminka v domácnosti, která si tím nejspíš vybíjela svou sexuální frustraci, chtějíce svět přesvědčit o tom, že když jsou holky tlusté, tak je pomiluje ultra sexy bomba prďácký polobůh z Australské divočiny a udělá jim dítě, pokládajíc je za nejúžasnější a nejsmyslnější ženské objekty ve vesmíru, nikdy nezatoužíce po jiné, s tím, že každý další díl má úplně totožnou strukturu, je pořád lepší nežli toto. Zmiňovaná trilogie byla pitomá, ale krátká, měla údernost a hlavně tak nějak roztomile hloupá, až příjemně směšná. Tato série je jak pohár vody. Jeden z mnohých pohárů vody v mém životě, stejný, bezbarvý, mdlý.

Janičta
26.10.2016 2 z 5

Naivní dílo (asi se čeká, že čtenářstvo má úplně vymletý mozek, když čte něco takového), které má víc děr než cedník a návaznost asi jako doprava ve vybombardovaném městě...

*SPOILER*
Tak kde začít..?
1. Merit se v prvních knihách pořád ohání svou nezávislostí apod... Ethan je mrtvý a najednou neví kdo je, co bez něj bude dělat... fňuk, fňuk, fňuk... Ethan, Ethan, Ethan.. všude.. v celé knize a pořád...
2. Frank byl sice typická prudičská úřednická osoba, ale pravdu si může dovolit zavádět pravidla jak pro kupu děcek upírům, kteří jsou staří i několik stovek let? V Domě s takovou tradicí..? Krev na příděl, omezení shromažďování..? Kde to sakra autora vzala??
3. Já myslela, že v Chicagu jsou tři Domy a ne jen jeden... Neskutečné, že s tímhle faktem se nic neděje. Ostatní se asi budou objevovat, jen když budou docházet vhodné postavy a bude potřeba zamíchat dějem. (Opravte mě, ale Dům Greyů je jeden z nejmladších ne? Tak co ten příběh o katanách? To byl Scott Grey v té době upír na volné noze?)
4. To, že se Merit rozhoupala a vstoupila do Rudé grady ( i když oficiální ceremoniál se nestihl) mi přišlo bezva... ale Merit na konci knihy odjíždí :D :D takže to vyznělo jaksi do prázdna... i když už vidím, kdo jí bude dělat spolehlivé upíří spojky :D
5. Omílání pracovního partnerského vztahu jí a Ethana? Ježííši kolikrát spolu byli ti dva venku? To že se někomu hlásím, neznamená, že jsme parťáci. To znamená šéf a podřízený. Na Jonaha to partnerství sedí mnohem, mnohem líp...
6. Ethan... zpět v celé své kráse.To pro mě znamená jediné... Merit není dost silná postava, aby příběh utáhla (což už jsem tušila). Protože, mrtví jsou mrví a neožívají dva měsíce smrti a navíc tak podivně ( je fajn, že magie se nedá vždycky tak úplně vysvětlit co? Pod tenhle koberec se toho v knihách hodně zamete).
7. Těch překlepůůůůů... Bože próóóč???
*KONEC SPOILERU*

Závěrem: všechny organizace ve městě musí být nesmírně tupé a naivní, aby tenhle příběh vůbec mohl držet nějak pohromadě. Kdyby tomu tak nebylo, z knihy by zbyla slabá půlka....

Nelly
04.07.2016 4 z 5

Lepší díl než předchozí, ale možná jen díky tomu, že je zde více magických bytostí, více magie. No, konec jsem jaksi tušila už z předchozího dílu, tak uvidíme, jak se vše dále vyvine...

SyrianaS
07.06.2016 4 z 5

Precteba

trynitrix
29.05.2016 3 z 5

Tak tato kniha pro mě byl příběhově slabší, na úkor minulého dílu kvůli konci jsem musela dat 4* ale tady opět konec velký zvrat, který si říkáte opět cože??? takže dávám o hvězdu méně.
Nevím prostě mi tento příběh přišel dlouhý táhlý a některé věci o ničem, asi mě nejvíc bavily pasáže s Jonahem :-D
Tak jsem zvědává na další pokračování ;-) jestli to bude mí zase tu dřívější jiskru ;-)