Kousnutí páteční noci přehled
Chloe Neill
Upíři z Chicaga série
Deset měsíců poté, co upíři odhalili smrtelníkům v Chicagu svou existenci, si coby celebrity užívají pozornost hodnou hollywoodských hvězd. Jakmile se však lidé dozvědí o jejich Mejdanech – hromadných večírcích, kde upíři hodují a kam si za tímto účelem vodí smrtelníky jako dobytek – začnou obyvatelé města brousit kůly. Nyní záleží na novopečené upírce Merit, aby se znovu spojila se svou snobskou rodinou a fungovala jako prostředník mezi lidmi a krvesaji, a aby další nechutné detaily upířího života nepronikly do médií. Někdo si však mír mezi nimi nepřeje – někdo, kdo v sobě chová dávnou zášť…... celý text
Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: 2014 , Fantom PrintOriginální název:
Friday Night Bites, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kousnutí páteční noci. Přihlašte se a napište ho.
U druhého dílu trochu víc propracovanější zápletka, navíc se do příběhu víc přidávají kožoměnci. Opět pohodové a čivé.
(SPOILER)
S Merit jsem se setkala díky čtenářské výzvě v roce 2020, kdy jsem sehnala druhý díl Kousnutí páteční noci. Kniha se mi líbila a říkala jsem si, že se někdy k této sérii musím vrátit. No, uplynula už dlouhá doba, ale náhodou jsem objevila knihy s Merit a měla jsem chuť číst knihy v žánru urban fantasy.
Po přečtení prvního dílu jsem se pustila hned do druhého, který jsem už sice měla přečtený, ale opakování je matkou moudrosti. :-D
----------
Merit je stejně paličatá a vzdorovitá, jak je již u ní zvykem. Sice randí s Morganem, ale její vztah s Ethanem je pořád stejně žhavý, jako tomu bylo v prvním díle. Ethan se chová k Merit odtažitě, i když je jasné, že ji pořád chce.
----------
Kniha je čtivá a stránky mizí pod rukama. Děj odsejpá. Je tam napětí, drama a romantika. Řekla bych, že knihy o Merit jsou spíše oddechovky, protože člověk u nich nemusí moc přemýšlet a ten svět není složitý na chápání. Hodně se řeší intriky a Ethan je mistr v pletichaření.
Kniha Kousnutí páteční noci v seznamech
v Mé knihovně | 232x |
2014 | Holky někdy koušou |
2014 | Kousnutí páteční noci |
2015 | Dvojí kousnutí |
2016 | Mrazivé kousnutí |
2015 | Na ostří špičáku |
Mému prrožitku jistě neprospělo, že jsem nečetla první díl. Nečetlo se to špatně. Přesto jsem knihu v jisté fázi odložila, protože mě ta upíří hierarchie dost prudila. Ano můj Pane, samozřejmě můj Pane... chápu Ethanovo postavení a zodpovědnost, ale... prostě ble. Nemám ráda arogantní jedince, kteří jsou přesvědčení, že jen oni ví, co je pro ostatní nejlepší.
Když se přenesu přes tyhle aspekty, je to další zajímavý pohled na tématiku upírů. Zápletka sice nijak složitá a cesta k vyřešení široká a dlážděná, ale budiž. Pokud budu mít příležitost, určitě si přečtu předchozí i následující díly.