Tyranova hrobka
kniha od: Rick Riordan
KoupitKoupit eknihu
Apolón má pred sebou ďalšiu ťažkú skúšku! Dokáže zabrániť blížiacej sa katastrofe? Bývalý olympský boh Apolón, zakliaty v tele pubertálneho smrteľníka Lestera Papadopoulosa, má pred sebou ďalšiu ťažkú skúšku! Na tábor rímskych polobohov v sanfranciskom zálive sa chystajú zaútočiť všetkého schopní rímski imperátori. Majú armádu obrov, netvorov a príšer, a vďaka svojim ničivým zbraniam môžu tábor Jupiter vymazať zo zemského povrchu. Navyše si našli mocného spojenca – ani živého, ani mŕtveho, no o to nebezpečnejšieho. Dokáže Apolóni zabrániť blížiacej sa katastrofe?...celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445799/tyranova-hrobka-kGT-445799.jpg 4.873Série | Apollónův pád / Apolónov pád 4. |
Žánr | Literatura světová, Fantasy, Pro děti a mládež |
Vydáno | 2020, Fragment (SK) |
Orig. název | The Tyrant's Tomb, 2019 |
více informací... |
Komentáře (15)
Kniha Tyranova hrobka

Pokračujeme téměř hned po předchozím díle. Smutek téměř neopadl a času na truchlení taky není dostatek. Blíží se velká bitva o Jupiter. Apollón se opět musí utkat se svou minulostí, aby přečkal své zkoušky a dokázal, že je schopen zachránit nejen sebe. Meg je opět skvělá, nahláškována holka, kterou mám rád stále víc a víc. Nechybí staří známí, které já vždy rád potkám. Dechberoucí finále je už jen třešničkou na dortu, kde nechybí smutek, radost, prozření i dostatek akce. Stejně tak nás nemine plno pop-kulturních narážek, které na téhle sérii miluji nejvíce. Konec je opět dost navnazující a čekání na poslední segment bude dlouhé, ale tuším, že nás čeká opět pořádné vyvrcholení.

Napriek veľa 5-hviezdičkových hodnotení, ja si nemôžem pomôcť, pre mňa séria Apolónov pád je v porovnaní s Percy Jacksonom a Bohoch Olympu slabšia. Autor sa síce opäť púšťa do odvážnejšich zvratov a prvýkrát mi v tejto knihe postava Meg neprišla neznesitelná, ale už cítim únavu série. Som zvedavý ako sa to skončí a teším sa na posledný diel.

za me uplne nejlepsi spisovatel. mam prectene serie percy jackson a bohove olympu a apollonuv pad cekam na posledni dil. na preklad z anglictiny posledniho dilu Tower of Nero.
Za me top uplne vsechny serie.????????

musím říct že to opět a zase bylo parádní se vrátit do světa Ricka Riordana. Prostě pecka bylo tam několik mini infarktů ale to musí prostě být a jako velký fanoušek série Percyho Jacksona a Bohové Olympu tak toto pokračování je prostě super a myslím si že nám Riordan dává to co chceme vědět jak to dopadne s Apollonem :)
Opět nádherný příběh plný napětí humoru a trochu smutku nebudu spoilerovat ale aspon že to dopadlo tak jak to dopadlo

Ani tento díl nezklamal. Opět nechyběl humor, akce, trocha napětí a i smutku, co se Jasona týče (to pro mě bude pořád bolavé místo).
Jinak Apollóna s Meg mám čím dál víc ráda.
Hrozně se mi líbí jak se Apollón pomalu, ale jistě mění...už to není ten namyšlený, drzý a lehkovážný blbec...přesně tuhle lekci potřeboval...Zeus věděl co dělá
Ráda jsem zase navštívila Tábor Jupiter a staré známé...přesto se už velmi těším na další (tuším poslední) díl série...doufám, že se tam znovu objeví Percy a možná i Magnus? Ale především se těším proto, že už konečně vše vyvrcholí a závěrečná bitva, je vždycky nej.

Já prostě miluju jak na mě Rick v knize mluví a protože je tam Apollon je to vážně zábava. Příběh mě vtáhl a ja se smála, vztekala a smutnila spolu s hrdiny. V knize se neustále něco děje a tak to člověka prostě baví. Mám ráda tenhle svět plný bohů, polobohů, císařů a dalších..

Knihy od Ricka jsou vždycky zajímavé.U této knížky jsem se smála i brečela.Doufám že brzy vyjde další díl.Knihu jsem přečetla za jedno odpoledne.Knihu doporučuji.
(Spoiler:Opravdu jsem nečekala že se Reyna stane lovkyní.)
Štítky
Autor a jeho další knihy
- Neronova pevnost 2021
- Prastarý meč 2016