Tyranova hrobka

Tyranova hrobka https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445799/bmid_tyranova-hrobka-kGT-445799.jpg 5 179 28

Apolón má pred sebou ďalšiu ťažkú skúšku! Dokáže zabrániť blížiacej sa katastrofe? Bývalý olympský boh Apolón, zakliaty v tele pubertálneho smrteľníka Lestera Papadopoulosa, má pred sebou ďalšiu ťažkú skúšku! Na tábor rímskych polobohov v sanfranciskom zálive sa chystajú zaútočiť všetkého schopní rímski imperátori. Majú armádu obrov, netvorov a príšer, a vďaka svojim ničivým zbraniam môžu tábor Jupiter vymazať zo zemského povrchu. Navyše si našli mocného spojenca – ani živého, ani mŕtveho, no o to nebezpečnejšieho. Dokáže Apolóni zabrániť blížiacej sa katastrofe?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (SK)
Originální název:

The Tyrant's Tomb , 2019


více info...

Přidat komentář

zirafinec
17.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Knihu jsem si, stejně jako předchozí díly, užila. Ta závěrečná bitva na mě ale trochu působila jako zakončení série, ne jen dílčí boj... SPOILER A Frank? Když už někoho zabijete, nemůže zůstat mrtvý?

Elea
30.08.2023 5 z 5

Zajímavé pokračování série, bylo příjemné se opět setkat s postavami předchozích knih.


DK197
07.07.2023 3 z 5

E-KNIHA: Já si nemůžu pomoct, ale kniha mě střídavě bavila a nebavila. A neumím se rozhodnout, jestli je to tím, že jsem přesycená autorova stylu, nebo mě tak moc nesedí a nudí Apollón a Mag. Celkově to ale nebylo špatné a děj byl místy hodně zajímavý a napínavý.

MilanKop
23.01.2023 5 z 5

Naprosto dokonalý dej. Od začátku až do konce jsem si tento díl náramně užij. Spousta známých postav a celkově za mne asi nejlepší díl série zatím. Jen škoda, že už se blížím konci série. Rozhodně mohu doporučit :)

kačuleee29
27.07.2022 5 z 5

Jako ufff.. Už není ani možný, jak rychle tahle další série utíká. Tenhle díl v táboře Jupiter jsem si fakt užila. Ráda jsem zase "viděla" Hazel, Franka, Reynu a Thalii. Těším se na další díl zpátky v New Yorku a na Tábor polokrevných. Ale na druhou stranu se i bojím :D.

Feliska764
24.01.2022 4 z 5

No teda... ufff. Tahle série má teda neskutečně propracovanou gradaci a vývoj postav.
Nemůžu se dočkat, až se pustím do dalšího dílu a jsem ráda, že jsem to začala číst, až když jsou všechny díly venku!

LucyBlack
16.01.2022 5 z 5

Jsem obrovský fanda Riordana. Jeho knihy jsem objevila před třemi roky a když se vracím k jeho sériím, je to hlavně z nostalgie. Podobná díla už nevyhledávám, protože Percy Jackson je úžasný, ale pro děti. Když jsem si před třemi lety přečetla Apollónův pád, bylo to dost zklamání. Najednou to nebylo tak zábavné a nešlo to tak rychle, jako Percy Jackson, nebo Bohové Olympu. Teď jsem se k sérii vrátila a všimla si něčeho, co moje dětské já kvalitně přehlédlo. Apollónův pád obsahuje mnoho kulturních narážek, narážek z oboru hudby, filmu, zeměpisu, dějepisu atd. Zatímco v Percy Jacksonovi nebyla zmínka o politice, Apollónův pád má na ni mnoho narážek. Je tam zmíněno mnoho informací k Percy Jacksonovi, co se v předešlých sériích vůbec nevyskytovali. Proč? Protože se do dětského příběhu vůbec nehodili, děti by je neměli šanci pochopit.
Dávám této knize pět hvězd, ale z trochu jiných důvodů než předešlým sériím autora. Doporučuju spíše čtenářům s kulturním rozhledem, nebo těm, kterým nevadí trochu popřemýšlet - Apollónúv pád je pět knih, ale ne o bojování s monstry. Spíš o změně, vývoji a psychologii boha, co najednou zakusí smrtelnický život. Není lehké takovou situaci uvěřitelně napsat, ale Rick to dokázal.

zirafinec
03.10.2021 5 z 5

Úžasné pokračování úžasné série. TAKŽE POKUD JSTE NEČETLI, PŘEČTĚTE!!!

Jass
13.09.2021 4 z 5

Komentář obsahuje spoilery k předchozím dílům..
Vážně musím přestat Riordana podceňovat, on totiž ví jak věci napsat, aby vás dostaly. Respektive, mojí opakující se stížností nedávné doby je, že autoři neumějí zabíjet postavy správně. Buď se toho bojí, je zřejmé, že to je celé nafingované anebo z toho zkrátka neumí vytěžit maximum. Riordan se ale ničeho z toho nedopouští, pokud mě Jasonův odchod v druhé knize zničil, tak tady to všechno bylo ještě horší - nebudu zabíhat do podrobností, abych nespoilerovala. Jedině snad by se mi líbilo, kdyby trochu větší důraz byl na "jeho původní partu" - je jasné, že to je Apollónovým pohledem, který není zrovna empatický, ale...

"Kdy už lidem dojde, že i když jsem bůh proroctví, neznamená to, že proroctvím rozumím? Taky jsem býval bůh básnictví. A chápu snad metafory v Pustině T.S Elliota? Ani nápad."

A kdo by taky rozuměl Pustině...
Na scénu se vrací zase další várka našich oblíbených hrdinů. Tentokrát je to hlavně Frank s Hazel, což... ano prosím! A taky Reyna, která... jejíž osud dostaně trochu nečekaný vývoj, o kterém si úplně nejsem jistá, co si myslím. No a pak je tu nová postava Lavinie, která je tak riordanovskou postavou, že si ji snad nejde zamilovat...
Možná se mi to jen zdá, ale tohle je asi nejtemnější kniha, kterou jsem od Riordana četla... takže, se na to připravte...

"Před pár měsíci bych Franka s radostí nechal, aby se toho beznadějného boje ujal sám, zatímco já bych si sedl, pojedl chlazené hrozny a zkontroloval si zprávy. Ale ne teď, potom, co se stalo s Jasonem Gracem. Podíval jsem se na chudáky zmrzačené pegasy připoutané k vozu imperátorů a usoudil jsem, že bych nemohl žít ve světě, kde by jen tak prošla taková krutost."

hana4834
10.08.2021 4 z 5

Každý díl je lepší jak předešli jsem zvědavá na konec

Iain2008
02.05.2021 4 z 5

Stejně jako předchozí knihy strejdy Ricka byla tohle bomba. Celou dobu to je jedna akce za druhou a vlastně tam není jediná část, kdy by se nic nedělo a čtenář se nudil.
Riordan navíc dokáže do jedné knihy nacpat humor, napětí a chvíle, kdy je lepší mít u sebe kapesníky.
Kniha mě rozhodně nezklamala, byla skvělá.

luculi
21.04.2021 5 z 5

Hlavní hrdinové se opět posunuli o kus dál a pokračují v dalším proroctví a v další výpravě. Během cesty občas 'vykouknou' staré známé postavy, které čtenáře provází i předchozími díly. Je fajn jak je všechno provázané. Některé momenty byly lehce přitažené za vlasy a megalomanské, ale budiž, vzhledem k zaměření na věkovou kategorii, beru některé věci s rezervou...

lily_maleckova
05.03.2021 5 z 5

Rick Riordan prostě umí psát! ❤️
Strašně moc mě tuhle knihy baví - vtipné, dojemné, čtivé a plně akce.
5/5⭐ a moc se těším na poslední díl!

Rollman
26.10.2020 5 z 5

Pokračujeme téměř hned po předchozím díle. Smutek téměř neopadl a času na truchlení taky není dostatek. Blíží se velká bitva o Jupiter. Apollón se opět musí utkat se svou minulostí, aby přečkal své zkoušky a dokázal, že je schopen zachránit nejen sebe. Meg je opět skvělá, nahláškována holka, kterou mám rád stále víc a víc. Nechybí staří známí, které já vždy rád potkám. Dechberoucí finále je už jen třešničkou na dortu, kde nechybí smutek, radost, prozření i dostatek akce. Stejně tak nás nemine plno pop-kulturních narážek, které na téhle sérii miluji nejvíce. Konec je opět dost navnazující a čekání na poslední segment bude dlouhé, ale tuším, že nás čeká opět pořádné vyvrcholení.

Ahmose
20.09.2020 4 z 5

Napriek veľa 5-hviezdičkových hodnotení, ja si nemôžem pomôcť, pre mňa séria Apolónov pád je v porovnaní s Percy Jacksonom a Bohoch Olympu slabšia. Autor sa síce opäť púšťa do odvážnejšich zvratov a prvýkrát mi v tejto knihe postava Meg neprišla neznesitelná, ale už cítim únavu série. Som zvedavý ako sa to skončí a teším sa na posledný diel.

bety435
11.08.2020 5 z 5

za me uplne nejlepsi spisovatel. mam prectene serie percy jackson a bohove olympu a apollonuv pad cekam na posledni dil. na preklad z anglictiny posledniho dilu Tower of Nero.
Za me top uplne vsechny serie.????????

Pája20
08.08.2020 5 z 5

musím říct že to opět a zase bylo parádní se vrátit do světa Ricka Riordana. Prostě pecka bylo tam několik mini infarktů ale to musí prostě být a jako velký fanoušek série Percyho Jacksona a Bohové Olympu tak toto pokračování je prostě super a myslím si že nám Riordan dává to co chceme vědět jak to dopadne s Apollonem :)
Opět nádherný příběh plný napětí humoru a trochu smutku nebudu spoilerovat ale aspon že to dopadlo tak jak to dopadlo

Market116
27.06.2020 5 z 5

Ani tento díl nezklamal. Opět nechyběl humor, akce, trocha napětí a i smutku, co se Jasona týče (to pro mě bude pořád bolavé místo).
Jinak Apollóna s Meg mám čím dál víc ráda.
Hrozně se mi líbí jak se Apollón pomalu, ale jistě mění...už to není ten namyšlený, drzý a lehkovážný blbec...přesně tuhle lekci potřeboval...Zeus věděl co dělá
Ráda jsem zase navštívila Tábor Jupiter a staré známé...přesto se už velmi těším na další (tuším poslední) díl série...doufám, že se tam znovu objeví Percy a možná i Magnus? Ale především se těším proto, že už konečně vše vyvrcholí a závěrečná bitva, je vždycky nej.

DUNIKO
14.06.2020 5 z 5

Krásné:):):)chvílí jsem si říkala"Cože?Už zas?"a pak"No proto!"

kikikrat
06.06.2020 5 z 5

Já prostě miluju jak na mě Rick v knize mluví a protože je tam Apollon je to vážně zábava. Příběh mě vtáhl a ja se smála, vztekala a smutnila spolu s hrdiny. V knize se neustále něco děje a tak to člověka prostě baví. Mám ráda tenhle svět plný bohů, polobohů, císařů a dalších..