Tři případy Sherlocka Holmese / Three Cases of Sherlock Holmes

Tři případy Sherlocka Holmese / Three Cases of Sherlock Holmes https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24892/tri-pripady-sherlocka-holmese-24892.jpg 4 55 9

Tři holmesovské případy Lví hříva, Podnájemnice v závoji a Šplhající muž v dvojjazyčném vydání opatřeném lexikálním a gramatickým komentářem.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Garamond
Originální název:

Three Cases of Sherlock Holmes


více info...

Přidat komentář

Emik87
18.02.2024 5 z 5

Mám ráda podnájemnici v závoji a ostatní dvě příběhy jsou také napsané výborně. Prostě Sherlock v akci.

JaniMa
05.08.2023 4 z 5

Šplhající muž mě nezaujal. Čtení Lví hřívy a Podnájemnice v závoji bylo napínavější. Tu a tam jsem si posteskla, že text není zjednodušenou angličtinou, protože přeskakování mezi levou a pravou stranou s překladem bylo únavné, i když jistě lepší, než vše luštit pomocí překladače. Přesto si myslím, že český překlad v tomto dvoujazyčném vydání mohl být upraven lépe. Chápu, že smysluplně přeložit slovo od slova není proveditelné, ale místy byl překlad věru matoucí. (Příklad z kraje knihy: "It was one Sunday evening early in September of the year 1903 that..." = "Jednoho nedělního večera počátkem roku 1903...")


xulij01
19.07.2023 5 z 5

Zaujaly mě všechny tři povídky, každá má něco do sebe. Nejzajímavější mi přišla Lví hříva. Obrovskou výhodou knížky je, že v zápatí jsou přeložena vybraná slovíčka či spojení, u některých včetně vysvětlení významu přímo v angličtině a někdy je ukázáno i jejich použití ve vzorové větě (takže si lze udělat poměrně přesnou představu o významu daného slova či spojení). Jinak se jedná o klasický zrcadlový text, kdy na levé stránce je text anglický a na pravé český. Jde o nezkrácené/nezjednodušené vydání textu.

marrie5227
07.04.2022 3 z 5

Určitě další skvělý přínos do knihovničky Sherlocka Holmese. První případ se mi nejevil příliš reálně, ale určitě byl zajímavý. Lví hřívu jsem si velmi užila, hlavně také protože se jednalo o pohled samotného Holmese a dočkala jsem se nečekaného rozuzlení!
Poslední příběh vypadal ze začátku velmi tajemně, ale konec byl příjemný a opět zajímavý.

Palpy597
31.01.2020 3 z 5

Kniha je dobře napsána, každý s oblibou pro detektivní případy se mu kniha jistě bude zamlouvat. Ačkoliv tohle nejsou zrovna ty nejzajmavější případy, možná až na ten druhý.

niki-chan
11.10.2018 4 z 5

Příběhy byly zajímavé, nejvíce mě zaujal druhý příběh. Díky aj/čj variantě si obohatíte slovní zásobu, ale překlad je místy až tristní, viz: nine days - desetidenní cyklus...

Alex.Barunka
06.07.2016 3 z 5

Byl to takový průměr. Tři případy Sherlocka Holmese zrovna nejzajímavější nebyly a myslím, že překlad mohl být trochu jednodušší.

locin
18.02.2016 4 z 5

Třetí příběh byl pro mě jednoznačně nejlepší, nejzajímavější.
V druhém příběhu jsem neustále hledala kdo byl vrah a výsledek byl opravdu hodně překvapivý. Poprvé co jsem přečela detektivku a člověk v ní nezemřel dílem lidské ruky.

Tuffy
11.02.2012 4 z 5

Zajímavé a čtivé příběhy, nasbíraná nová slovní zásoba... Svůj účel to splnilo. Skvěle udělaná kniha. :)