Tlukot tisíců srdcí

Tlukot tisíců srdcí https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510436/bmid_tlukot-tisicu-srdci-W0z-510436.jpg 4 168 41

Láska má zvuk. Zní jako tisíc úderů srdce, jež se ozývají současně. Princezna Annika žije pohodlný život, ale žádný přepych nemůže změnit skutečnost, že svůj osud nemá pod kontrolou. City jejího královského otce ochladly a teď ji nutí, aby vstoupila do manželství bez lásky. Na míle daleko od ní žije v drsných podmínkách Lennox. Svůj život zasvětil dahrajnské armádě a láska je pro něj jen pošetilou emocí, která mu nesmí bránit v boji za jeho lid. Jenže navzdory všemu je právě láska svede dohromady. Nesmějí být spolu – ale volání srdce jim nedovolí zůstat od sebe.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

A Thousand Heartbeats , 2022


více info...

Přidat komentář

JaAnička
26.02.2024 3 z 5

Jedna pohádkově romantická jednohubka plná akce, bojů a zrad...

Kdybych měla tuto krásnou knížku popsat jedním slovem, pak bych zvolila asi "rychlé", protože tím, že je to nestandardně standalone, nemá moc prostoru na budování nějakého toho pozadí, historie, popisu prostředí, vnitřních či morálních konfliktů, podrazů, záporáctví, side charakterů a tak...a bohužel tam díky tomu není i dost podstatná a pomalu rozvíjející se romance...což v tomto případě na škodu...(samozřejmě ale musím ocenit, že kniha skutečně delá, co může, aby to dohnala).

Výhrady mám jenom vůči romantické lince, která celá vznikla během dvou dnů (doslova dvou dnů a dvou setkání)...celé to pak působilo jako "bum" a přišla taková ta odporně přesládlá, leč opravdu dojemná a krásná, zamilovanost, u které ale víte, že je absolutně nerealistická (nebo jsem měla jenom velmi nudný život...who knows...).

Postavy jsou sympatické, o tom není pochyb, je tam i spousta dobrých i zajímavých zvratů, děj je hodně akční, i když dost zkrouhlý (a klidně by to šlo natáhnout o pohledy minimálně bratra nebo těch kamarádů).

Trochu mě mrzí i to, že díky té rychlosti působí hodně scén strašně "prázdně", nemají totiž vybudované nějaké to zázemí, prostě tam jsou, a i když to postavy prožívají, my moc ne (např. ta vzpomínková scéna s jablkem se prostě "objevila" a tvářila se dost velkolepě).

Když ale pominu tu rychlost, je to krásná a dojemná knížka a ano, přiznám se, že mě i několikrát píchlo v hrudi dojetím.

klarinka9974
04.12.2023 4 z 5

Miluju celou Selekci, tak bylo jasné, že mi neunikne ani tato kniha. Ale já už jsem asi na to stará. Kniha se skvěle čte, občas to bylo dlouhý, někdy zase nešlo knihu odložit z rukou, ale rozhodně si tento příběh zamiluje mladší generace a rozhodně se mají na co těšit. Annika je skvělá postava, dobrosrdečná a silná, Lennox její opak ale jak to tak bývá, protiklady se přitahují. Příjemná oddechovka.


TaLu
13.11.2023 4 z 5

Kniha je dobrodružnou romantikou pro mladé čtenářky. Rozdělené světy, intriky, boje a zkoumání citů. Příběh klouže trochu po povrchu a chování postav mi přišlo nepravděpodobné. Přesto si myslím, že svou čtenářskou skupinu bez problému najde. Určitě i díky krásné obálce.
Bonusem jsou chvíle zkoumání vlastního nitra, vztahy přátelství mezi bojovníky a vtipné rozhovory v jeskyni.

KerrKnock
12.10.2023 5 z 5

Celou sérii selekce jsem naprosto milovala, přečetla jí několikrát a nakonec si jí i postupně celou dokoupila domů. Když jsem při nákupu knih do knihovny viděla tuhle novinku, věděla jsem, že si jí prostě musím přečíst - a byla jsem z ní nadšená! Autorka má svůj specifický styl, který se mi moc dobře čte. Kniha ze začátku neutíkala úplně nejrychleji, ale v druhé polovině už jsem jí nemohla odložit, prostě jsem potřebovala vědět, co se bude dít dál a ke konci jsem se do ní naprosto ponořila a měla fakt pocit, že jsem do té knížky skočila. Rozhodně doporučuju, pokud jste četli Selekci a líbila se vám, tahle knížka vás nezklame :)

1259
09.10.2023 5 z 5

Sice se v celý knize řeší jen to, (Zabiju ho/ji. Nezabiju ho/ji. Je to můj pravý domov/není to můj pravý domov. Miluju ho/ji. Nemiluju ho/ji.) ale i tak se mi moc líbila a celý ten příběh měl tady těmi problémy takový zvláštní šmrnc, že to bylo super.

Knihomolka_176
05.10.2023 4 z 5

Knížka s jednou z nejkrásnějších obálek, co jsem viděla, a nejrozporuplnějším dějem, co jsem četla.
Příběh nebyl nijak originální, nicméně byl neskutečně čtivý - od druhé půlky. První půlka se mi lehce táhla, ale přesto mě bavila. Druhá půlka, kdy se Lennox s Anikkou začali sbližovat, mě bavila neskutečně. Ke konci už mě fyzicky bolelo knížku odložit.
Co se děje týče, byl jednoduchý na pochopení, což mám u tohohle žánru ráda. Vyvíjel se přirozeně, ani rychle, ani pomalu.
Jediné, co mě mrzí, je, že za skoro 500 stránek jsme si neužili moc chvil jen mezi hlavními hrdiny. Bylo jich tak šíleně málo, ale ve výsledku to na poutavosti příběhu neubralo.

sidonka
28.09.2023 4 z 5

Další krásná pohádka od Kiery Cass, spousta sympatických postav a samozřejmě pár negativních, aby byl příběh správně vyvážený a mohlo dobro vyhrát nad zlem

AnnaZeSvetaKnih
26.09.2023 4 z 5

Já jsem úplně neměla od knížky nějaká velká očekávání, ale řekla jsem si, že Selekce byla dobrá, tak proč nezkusit tohle.
Dokonce se mi to možná líbilo i o něco víc jak selekce, ofc taky to bylo vlastně i jinak napsané, ale jako v selekci i tady můžete očekávat příběh z královského prostředí.
Za mě skvělá fantasy oddechovka, hlavní hrdinka byla fajn a romantická linka naprosto božíí. Na to, že v létě čtu fakt převážně jen sladký romanťárny, tak tohle bylo dobrý letní počteníčko. Takže doporučujuuu a jestli vás bavila Selekce, tak tohle vás bude třeba bavit ještě o něco víc.

Fortuna7
23.09.2023 4 z 5

Velmi atmosferická kniha napsaná nádherným poetickým jazykem. Vyhovovaly mi krátké kapitoly z pohledu obou hlavních hrdinů. Romantická linka je, oproti ostatním autorčiným knihám, hodně odlišná, ale vlastně se mi celkem líbila. Jsem překvapená, kolik děje se v knize skrývalo a jsem vděčná autorce, že se jedná o standalone, protože to knize dodává určité kouzlo :-). Postavy mi přišly fajn a velmi se mi líbilo jejich chování a ,,vlastenectví".

andrejci
22.09.2023 3 z 5

Toto bylo v porovnání se Zaslíbenou 100x lepší. Od knížky jsem neměla naprosto žádná očekávání a celkem jsem se bála, protože po minulých knížkách jsem se opravdu bála. Naneštěstí se autorka překonala a knížka byla celkem dobrá.
Strašně mi vadily krátké kapitoly. Ze začátku to bylo hodně divné a vůbec mi to nesedlo. Postavy pro mě bylo naprosto oybčejné a ničím zajímavé. Čekala jsem, že nám je třeba autorka trošku víc představí. Hodně jsem byla zvědavá na romantickou linku. Čekala jsem, že bude zajímavější. Toto mě tedy zklamalo.
Knížka jako taková není špatné. Nic náročného a ani překvapivého. Takže na odpočinek dobrý. Hodnotila bych tak na 3,5 hvězdy. Co se mi, ale moc líbí je obálka. Ty jsou pokaždné velmi povedené.

LenaWirus
28.08.2023 3 z 5

Romantická, ale zároveň místy temná love story - zakázaná láska prostě táhne a táhnout bude vždycky. Zpracování bylo jednoduché, jelikož se ale jedná o nenáročný žánr YA, tak mě to neuráží. Postavy byly samozřejmě téměř dokonalé (jak jinak) a konec velice šťastný (byť naprosto nereálný). Autorka si sice dala alespoň trochu práce s popisem území , království a rodokmenu, v celkovém kontextu to ale působilo dost chabě. Hodnotila bych jako oddychový průměr pro nenáročné.

Wajny
28.08.2023 5 z 5

Enemies to lover patří mezi mé oblíbené motivy v knize! Líbí se mi, jakým způsobem na vás hrdinové působí, jsou energičtí a musí společně překonávat překážky. Pokud je to zasazena do většího rámce, jako je například hierarchie světa, ve kterém se odehrává děj, je to pro mě lepší a více uvěřitelnější. A jsem hrozně ráda, že to bylo právě tak i tady.

Oba hlavní hrdinové jsou si velmi podobí. Pochází z nefunkčních a neúplných rodin a musí se vypořádat se záští a intrikami. Oba touží po nejlepším pro svou zemi a jsou připraveni obětovat se pro dobro lidí.

Annika je oddaná a obětavá, zachovává si však svojí bouřlivou stránku. Nenechá si téměř nic diktovat, její sarkastická povaha se mi líbí, stejně jako vztah, který sdílí se svým bratrem Escalusem. Na druhé straně Lennox je mnohem složitější postava než Annika. Chvíli trvalo, než jsem ho plně pochopila. Ale když se dostanete pod jeho povrch, nezbývá nic jiného než si ho zamilovat.

Romantická linka mezi nimi je vzrušující, jiskří to mezi nimi a líbilo se mi, jak postupně nachází cestu k sobě navzájem a objevují svá skrytá já. Je osvěžující, že jejich problémy nejsou jen přehlíženy, ale skutečně konstruktivně řešeny s rozvahou. Vše je pomalé, s nádechem osudu, ale i velké tragédie. Romantické scény jsou nádherně popsány a já jsem se u nich často zasněně usmívala.

Nechybí ani akční scény, dramatické zvraty a překvapivá zápletka. Zároveň překvapuje, jak zřetelně je celý příběh konstruován. Některé pasáže mi však přišly trochu uspěchané, a tak bych uvítala, kdyby se na ně autorka více zaměřila. Příběh je vyprávěn z pohledu obou hlavních postav, kapitoly jsou krátké a svižné. Nechybí ani popisy originálního světa, ve kterém se děj odehrává.

Nejlepší je, že se jedná o standalone, takže žádné dlouhé čekání na pokračování...i když u tohoto příběhu bych klidně čekala i rok. Takhle kniha mě opravdu nadchla a já se ještě nechci loučit s Annikou, Lennoxem a všemi vedlejšími postavami.

Jsem nadšená! Už dlouho jsem po přečtení knihy neměla tak dobrý pocit. A vím, že příběh Anniky a Lennoxe jsem nečetla naposledy, protože jsem si ho naprosto zamilovala.


Instagram - Nikmakbooks

Lutzinka
22.08.2023 3 z 5

Nudný, zdlouhavý začátek, potom už se to trochu rozjelo a celkem mě to vtáhlo a bavilo.
Hlavní postavy se mi líbily, ale celé to "vyvrcholení děje" bylo tak hrozně nijaké a nezajímavé, že jsem nechápala, že je jako konec?!
Je mi jasné, že je to hlavně knížka přes romantiku, ale myslím, že trošku záživnější konec byl fakt potřeba. Číst tohle na základce, myslím, že bych byla vyloženě nadšená.

2368
18.08.2023 4 z 5

Další skvělý příběh, který Vám umožní utéct do jiného světa. Je odlišná od jiných knih autorky, což je dobře. Dějová linie Vás vtáhne do děje a budete hltat jednu kapitolu za druhou.. Opět se zde prolínají pohledy obou hrdinů. Moc se mi líbil vztah princezny Anniky a jejího bratra. Konec je velké překvapení a zvrat. Doporučuji.

hnilda3
17.08.2023 5 z 5

Autorka píše opravdu čtivě, její knihy se mi líbí. Tato nebyla výjimkou, příběh byl pěkný.

KnihománieN
14.08.2023 4 z 5

Selekci jsem četla už pár let zpátky a zamilovala jsem se do ní. Postavy, atmosféra, prostředí to vše jsem doslova zbožňovala. Stala se tedy sérií, která v mé knihovně zůstane z nostalgie a ještě několikrát se k ní vrátím.
S určitým očekáváním jsem tak přistupovala i k této novince, i když se mi to mnohdy vymstí, a musím zde ráda prohlásit, že to bylo přesně tak skvělé, jak jsem si slibovala.
Miluju, když se můžu vrátit do světů, které Kiera Cassová vytvořila, když můžu zkoumat jejich historii, když můžu prožívat příběh s postavami, které autorka napsala pro své čtenáře. Jednoduše miluju příběhy Kiery Cassové. Představují naději, sílu lásky a dosažení vytouženého cíle.
Zde konkrétně stojí na bitevním poli voják Lennox a naproti němu princezna Annika z paláce. Setkají se za nepříjemných okolností a odhalí, že jejich minulost je propletenější než by se dalo čekat. Přichází válka a zakázaná láska v té době kvete nejvíce.
Vzájemně se jejich životy zrcadlí, takže nečekejte velké záhady či převraty. Na téměř 500 stran je začátek pomalejší, konec zase předem jasný, ale platí zde pravidlo, že cesta je cíl. I tak by zkrácení neuškodilo. Ale je příliš jednoduché se nechat unášet slovy, tvořící příběh. Kapitoly z obou pohledů přináší větší dynamiku z Lennoxovi strany. Celý styl psaní je osvěžený o poetické vyjadřování a metafory, ale nebojte se, není jich zase tolik.
Postavy jsem si pustila k tělu hned po prvních stránkách, a bylo to velmi snadné. Autorka je vybavila tajemnou minulostí, reálnou povahou, která se samozřejmě dočká vývoje, skvělými domácími mazlíčky i přáteli, kterým je také věnován kousek pozornosti.
Hlavní ovšem je se seznámit s tím, že to není žádný romantický příběh, ale je kladen velký důraz na pozadí knihy. Nepokoje, hrozící válka a k ní kruté činy, přírodní síly, zapomenutá historie. Přichází akce a na romantické schůzky není čas. Ale pořád je tam to správné kouzlo atmosféry.

Jestliže vám nestačí jen čistá romantika, chcete trochu akce a hlavně okouzlující příběh, tak sáhněte třeba po Tlukot tisíců srdcí. (Nebo Selekci)

adela.hol
13.08.2023 5 z 5

Ačkoliv má kniha pohádkovou obálku, nenechte se mýlit tím, že půjde o jednoduchý a oddechový příběh. Ano, máme tu sice princeznu a "prince", ale ne takové, na jaké jste zvyklí.

Annika žije v přepychu, všichni se klaní před její krásou, obdivují ji, ale i tak není šťastná. Trápí se zmizením matky, otcovy city k ní od té doby ochladly a nutí ji do svatby s někým, koho nemiluje. Jejími jedinými a největšími oporami jsou bratr Escalus a komorná Noemi, kterým bezmezně důvěřuje.
S Lennoxem se oproti Annice zachází jak s hadrem na podlahu, i když z něj paradoxně má většina lidí hrůzu. Jenže po smrti otce převzal vůdčí roli nad jeho lidem krutý Kawan. A kvůli tomu se rozbil i jeho vztah s matkou.

Annika není porcelánová panenka, kterou musí všichni chránit. Umí obratně zacházet s mečem a je připravena kdykoliv bránit sebe, své blízké i svůj lid.
Lennox není chrabrý rytíř ucházející se o ruku princezny, ale nelítostný muž, jehož šrámy na těle i na duši způsobili všichni ti, které byl nucen zabít.
Ti dva by už snad nemohli být většími protiklady. Ale přesto je to k sobě začne přitahovat až neviditelnou silou. Jenže je vůbec možné, aby byli spolu po zjištění, jaká minulost je spojuje?

Upřímně jsem od knihy vůbec nic nečekala. Naopak jsem se na začátku bála té bichle. Ale k obávám nebyl důvod. Díky střídavým pohledům Anniky a Lennoxe, krátkým kapitolám a překvapivému ději, se to četlo úplně samo. Charaktery postav byly výborně propracované. Kromě hlavních postav jsem si oblíbila Escaluse a Noemi, kdo mi naopak pil krev byl Kawan nebo Nickolas.

Pokud máte rádi pohádkovou atmosféru, odvážné postavy a nevinnou romantickou linku, knihu vám mohu doporučit.

Katka_Malfoy
11.08.2023 5 z 5

Krásná kniha, kde máte enemies to lovers. A hezky pomalu, takže si užíváte to, jak se nenávidí a bojují spolu. Délka knihy odpovídá, jelikož to není série a to byla pro autorku výzva.
Co si budeme, pohled Anniky jsem měla nejraději, přestože její kapitoly, jako skoro všechny, byly krátké. Na rozdíl od Lennoxe. Jeho byly delší.
Je to předvídatelné až na jednu věc, u které jsem byla skutečně překvapená.
Líbilo se mi, jak se autorka nebojí zabíjení postav. Bylo to takové oživení.
Ale nesmíte zapomínat, že je to pro young adult, takže nesmíte čekat až tak moc. Rozhodně je to lepší než série Zaslíbená a dle mého názoru je to stejně dobré jako Selekce.
Doporučuji!

dam.si.knihu
06.08.2023 4 z 5

Jestli je nějaký autor, od kterého bych si přečetla každou knihu, kterou vydá, tak je to Kiera Cass. Je to autorka, který si mě naprosto získala svou sérií Selekce, na kterou nedám dopustit a od svých zhruba 18. let ji doporučuji každému.

I když Selekce pro mě bude nejspíše asi její nejlepší dílo, které napsala, tak v tomto příběhu mi opět potvrdila, že je skvělá autorka YA fantasy knih, které dokáže krásně spojit s romantickou linkou.
Příběh byl provázen traumatem a bolestí obou hlavních hrdinů, které se navzájem prolínaly. Musím říct, že mi to několikrát vehnalo slzy do očí, protože jestli se autorce něco povedlo, tak to bylo vdechnout příběhu pořádnou dávku bolesti a autentičnosti, která se čtenáři dostane pod kůži. Dále mě bavilo to, že se nám střídali pohledy obou hlavních hrdinů a kapitoly byly krátké.

Byť příběh není náročný jak by řekli někteří čtenáři, protože je napsán jednoduše a autorka zbytečně nenatahuje děj, tak Vám dá ale vše, co od YA příběhu můžete chtít. A já věřím, že si ho zamilujete stejně jako já.

KaP
02.08.2023 5 z 5

Skvělé!

Štítky knihy

romantika pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Kiera Cass
americká, 1981
2014  86%Selekce
2015  82%Elita
2016  76%Dcera
2016  84%Šťastně až navěky
2017  75%Siréna

Kniha Tlukot tisíců srdcí je v

Právě čtených7x
Přečtených196x
Čtenářské výzvě30x
Doporučených7x
Knihotéce166x
Chystám se číst210x
Chci si koupit69x
dalších seznamech8x