Mlsoun. Kniha třetí

Mlsoun. Kniha třetí https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502825/bmid_mlsoun-kniha-treti-bT9-502825.png 5 41 9

Sweet Tooth série

< 3. díl

Přeživší lidé a děti z nové generace zvířecích hybridů hledají po letech strastí odpovědi. A zdá se, že je mohou najít jen na jediném místě na celém světě: na severní Aljašce. Právě v této vzdálené zamrzlé divočině se poprvé objevila nemoc, která se pak rozšířila po celé zeměkouli. Gus, Jepperd a jejich přátelé cestují na sever do odlehlé výzkumné základny, kde se narodil Gus, v naději, že porozumění zdroji nákazy přinese lék. Jaká síla byla vypuštěna ve zmrzlé tundře? Půjde ji zastavit? I kdyby přeživší dosáhli svého cíle, možná už nebudou mít koho zachraňovat… Závěrečný díl Gusova a Jepperdova post-apokalyptického putování přináší infarktový a srdcervoucí konec. Knihu napsal a nakreslil Jeff Lemire (Descender, GREEN ARROW) s přispěním Matta Kindta (Mind MGMT) a tvoří ji sešity 26–40, dosud nezveřejněné skici a rozhovor s autorem, vedený Damonem Lindelofem (spolutvůrcem Ztracených a Pozůstalých).... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Crew
Originální název:

Sweet Tooth Deluxe Edition. Book Three , 2022


více info...

Přidat komentář

Atlantis
18.01.2024 5 z 5

Při prvních stranách jsem nevěřil. Nevěřil jsem, že bude třetí Mlsoun důstojným zakončením. Že se budu bavit. Že vysvětlení nebude vycucané z prstu. Ale moje obavy naštěstí odpadly hned, jak jsme se vrátili k hlavnímu příběhu. Jako i minule jde o hnusnou, drsnou a znepokojující jízdu, kde netušíte, co vyleze zpoza rohu. Celou dobu fandíte hlavním postavám, jsou to sympaťáci, co mají za sebou spoustu těžkostí a chtějí jenom přežít v tomhle podělaném světě. Jasně, chyby tu jsou - nový coloring je až moc učesaný, otočená část komiksu, kdy ho musíte dát naležato mě vyloženě se*e a před finálním soubojem byl ten děj přece jen lehce natažený, ale ten konec. Ten dojemný, vše uzavírající a vše vysvětlující konec je literární vrchol. Mlsoun je skvělá série, čtěte ji.

Kapis
09.10.2023 4 z 5

Já už nějakou dobu nevím, co k tomu napsat. Jsem bezradný, nějak to nedokážu trefit na hlavičku, abych to s vnitřním klidem vyjádřil. Ale tak mě napadla analogie, která to snad trochu reflektuje - Nejen tady Slaďouš, ale i třeba Černá Palice, mi připadají jako když si tak člověk pěkně šuká, všechno je v pořádku a jede to, ale stane se nějaká věc, která způsobí, že to je bez Šťastného konce. A tím nemyslím nějakou "dysfunkci" (bo příběh i kresba fungují dokonale), ale třeba když nohou převrhnete stůl s flaškou vína a sklenicema, což vaše figurantka úplně nevydýchá, obzvlášť, když to letí do jejich věcí na zemi. Nebo, když vám začne v nejlepším zvonit soused, že vám zrovna praskla voda a vytápíte půlku baráku.

Nevím, jak to líp popsat, svým způsobem je to dokonalé, ale až trochu násilný hepyend mi způsobil, že u mě se hepyend úplně nekonal. Nicméně rozhodně silně nadprůměrné dílo, ty 3 díly na Aljašce byly obzvlášť silné.


Disease
24.07.2023 5 z 5

Finále se fakt hodně povedlo, škoda že celkově má série postupně stoupající tendenci, chtělo by to více vyrovnané booky.

Denny456
13.06.2023 5 z 5

Další komiksová bomba. Už po prvním díle jsem věděl, že tady se něco rodí. Akorát jsem se bál, že by se to mohlo zvrhnout jako často. (Třeba jako Ztraceni, kteří jsou v rozhovoru, na konci knihy, citováni). Ale to se nestalo. Tenhle třetí a tlustší díl než předchozí, byl nabitý skvělým dějem a ještě lepší kresbou. Do tohohle určitě jděte.

Lenka.Vílka
27.05.2023 5 z 5

Tak tohle bylo...!

Třetí Mlsoun je skvělé zakončení příběhu a zjištění toho, kdo je Gus a jak tohle všechno začalo. A já jsem za to vděčná. Jeff Lemire to skvěle ukočíroval, ale na druhou jsem též vděčná, že největší síla knihy je klasická Lemiřina. Protože zde se opět ukazuje to, v čem je autor nejsilnější. Jak umí vzít svoje postavy, poslat je na úplně na dno, nechat je padnout ještě níž a čtenář čeká, zda se z toho dostanou. Tedy, ne zda se z toho dostanou cajk, ale zda se z toho dostanou alespoň trochu cajk. A jak s tím následně naloží.

Tentokrát bude můj komentář kratší, protože se zde nechci rozepisovat o tom, kolikrát mi kniha zlomila srdce a kolikrát ho opět svou krásou slepila dohromady. Tohle si musíte přečíst sami. Celou sérii. Já moc děkuji! :)

PS: Jak jsem psala u tehdy u prvního dílu, viděla jsem pouze prvního díl adaptace. A do této doby u toho zůstalo. O to je rozhovor s autorem na konci knihy ještě vtipnější. Že by si jako Jepperda ideálně představoval Liama Neesona. Tak jo ooookkkkk. Ale stejně. Teď už se juknout můžu  :)

Jarka_rybář
19.01.2023 5 z 5

Skvělá epická série, dobrý a strhující příběh, nepředpokládaný závěr.

Celý Mlsounův příběh se mi moc líbil. Postavy jsou uvěřitelné, charaktery nejednoznačné, osudy proměnlivé. Jen ten závěr a myšlenka, která příběh spojí do jednoho celku, příběh v mých očích kapku kazí. Neškodí mu, to rozhodně ne, jen mi to přijde, jakoby to celý příběh shazovalo. Ale není to pravda, příběh je skvělý, ona myšlenka, která mi vadí, ho skvěle váže, skvěle drží pohromadě a skládá všechny střípky na své místo. Jenže mně prostě vadí posun, který tak dostalo celkové vyznění příběhu.

lassse
09.01.2023 5 z 5

Naprosto epický příběh, kde jsem doslova hltal každou stránku.

GoodGames
20.12.2022 5 z 5

Máme tu vďaka Crew ukončenú ďalšiu celosvetovo obľúbenú, oceňovanú a uznávanú sériu. Klobúk dole, že to celé vydali v peknom a kvalitnom spracovaní v tvrdej väzbe s prebalom. Samotné finále je poriadne napínavé a o svoje obľúbené postavy sa budete naozaj báť. Jeff Lemire to ukončil bravúrne a bolo vidieť, že mal samotný koniec premyslený už dávno dopredu. Skvelé čítanie a ak sa tak nad tým zamyslím, tak je to jeden z najsilnejších komiksových zážitkov vôbec.

fvalek
11.12.2022 5 z 5

Vůbec se mi do toho nechtělo, obzvláště když jsem nakouknul a na začátku na mě čekal nekonečně dlouhý flash-back s nějakým mimoněm. Potom jsme zjistil, že jde o vysvětlení původu nemoci a chytlo mě to. No a nakonec se z toho vyklubalo tak nádherné finále! Až na ten hrozný počet smrtí a celkově ten závěr mě tolik nepotěšil jako kdyby to mělo větší happyend, ale šlo to.

Lemire se tu toho nebojí a kromě vyvraždění lidstva se dopouští i dalších malých vražd, násilí na ženách a dětech, zneužívání psích dětí apod. Je to v podstatě hrozně drsné a dost deprimující na čtení v některých částech, ale všechen tenhle brutální naturalismus postapokalyptického světa je dost dobře uvěřitelný. Nálada mě hned po začátku čtení zase pohltila a bylo mi opravdu líto všech mrtvých hybridů a hodných lidí. A ono že jich do konce ještě dost odpadne... Trošku jsem doufal, že se nějak vyřeší nemoc. Ne nějak zázračně, tajemně, ale že třeba zjistí, že kdo se asimiluje s hybridy, ten bude v pohodě apod., ale bohužel to tak nebylo. A takových zklamání tam je trošku víc. Osobně mě zklamalo ještě to, že nijak nebyl vysvětlen původ bohů a prvních hybridů. Bylo nám to podáno jako vysvětlení, ale i tohle vysvětlení si zasluhuje svoje vlastní vysvětlení. No a jinak co se týče příběhu, tak tahle malá cesta byla uzavřená, ok, ale skutečně významná je až poslední kapitola, která nám nastiňuje nejen novou podobu světa a jeho další vývoj, ale i vztah Guse a Jepperda, který byl kouzelný. Upřímně jsem měl u finále namále, dojalo mě to a sice ne úplně šťastně, protože to přece jen končí jako postapo, ale emoce to zanechalo výrazné. :)

Štítky knihy

pandemie

Autorovy další knížky

Jeff Lemire
kanadská, 1976
2019  90%Essex County
2021  87%Potápěč
2019  91%Rváč
2017  87%Tajemství počátků
2019  83%Thanos se vrací

Kniha Mlsoun. Kniha třetí je v

Přečtených46x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce26x
Chystám se číst3x
Chci si koupit5x