Komentáře knihy Stačí si počkat

Vendulik
05.06.2026

Diana stane opatrovníci dvou svých synovců, protože její bratr nečekaně umře a jeho žena si vezme život, nechce žít bez svého manžela. Diana se svými chlapci přestěhuje do malebného městečka, kde je jejím novým sousedem mrzout Dallas a chce se mu vyhýbat jak to jen bude možné ale opak je pravdou on je hlavním trenérem týmu, kde bude hrát jeden ze synovců..... Dokáže Diana odolat nebo pohledne kouzlu od Dallase.

Ze začátku jsem si říkala, proč má ta kniha tolik stránek ale když jsem se přelouskala začátek příběhu, tak jsem zjistila, že by kniha ani méně stránek neměla mít, celý děj a samotné postavy do sebe zapadlo.
Jen mrzelo, že kniha neměla více postav. Děj se jen točil kolem Dallase, Diany a jejich průpovídek že je ženatý a že o něj nemá zájem. Navíc slovo ženatý byl hojně použité slovo jako u nějaké puberťačky. Možná chyba v překladu.

zuzikis
07.04.2026

(SPOILER) Kniha se mi líbila, ale z romantické linky jsem asi nebyla úplně odvařená. Dallas mě moc nebral a i jejich první seznámení na mě působilo trochu zvláštně.

Příběh mě ale táhl z jiného důvodu – a to byla linie Diany a jejích synovců, které dostala do péče. Bylo to opravdu smutné, ale zároveň i krásné. Lou byl naprosto rozkošný klouček, ostatně i Josh. Jejich vzájemný vztah byl nádherný a pro mou citlivou, emocionální duši to bylo doslova pohlazení.

Uvědomuji si, že je to taková pohádka – všechno je až moc dokonalé a dobře to dopadne. Tedy až na vztah mezi Dianou a Dallasem. Tam mi něco chybělo a vlastně nevím co – zkrátka jsem mezi nimi nic necítila.

Občas mi příběh (ne hlavní zápletkou, ale atmosférou) připomínal knihy od Nory Roberts a úplně jsem si dokázala představit filmové zpracování – myslím, že by to vůbec nebylo marné.

Určitě mám raději jiné knihy od Zapaty, ale zklamání se rozhodně nekonalo :-)

marketa9378
04.04.2026

Moc tě přeměně nemluvného, introvertního drsnáka ve výřečného romantika, libujícího si v patosu, nevěřím. Prvních 300 stránek ho ona přesvědčuje při každé příležitosti, že po něm nejede, spád má až posledních 100 stran. Slabší průměr, už jsem od autorky četla téměř vše a tahle kniha je na té slabší straně.

TerkaM
02.04.2026

Tahle kniha od Mariany se mi moc líbila, možná i tím, že jsem ji četla v době, kdy i já sama jsem slavila třicáté narozeniny, tak mi Diana byla bližší a za sebe bych ji klidně posadila do stejné úrovně jako Kultiho.

Senza Jenka
22.02.2026

(SPOILER) Řekla bych, že anotace naznačuje něco trochu jiného.
Diana je kadeřnice a ta práce ji baví a dělá ji už dlouho. Po smrti svého bratra se stará o své dva synovce - jedenáctiletého Joshe a pětiletého Louiho. Ten starší hraje basebal. Se sousedem, který je zároveň trenérem Joshova nového týmu (zrovna se přestěhovali), se setká za velmi dramatických okolností. Celý začátek je vlastně takový zvláštní a napjatý.
On ji obviní, že po něm jede, ona se ohradí. Dallas je totiž ženatý a ačkoliv se oženil spíš ze soucitu a s manželkou nežije, svoje sliby bere vážně. Diana ovšem zadané muže zásadně nesvádí. Takže jsou v kamarádské zóně a celé se to vyvíjí velmi pomalu.
A stejně jako příběh její nejlepší kamarádky Van, je i tohle neuvěřitelný doják.
Trochu mi lezla na nervy její matka a před Larsenovými klobouk dolů.
Hezké a romantické čtení.

KateTheBlogger
13.02.2026

Klasická Zapata, ale poprvé nebyla hlavní hrdinka singl, ale starala se o dvě děti. Do půlky se děj skutečně táhl (což u slow burn romance není překvapivé, já vím), ale od půlky začal být přece jen o něco zajímavější.
Co se hlavní mužské postavy týče, za mě vykazovala znaky toxicity a v některých momentech to rozhodně nebylo sexy, ale každému podle jeho gusta.

Viky007
07.02.2026

Tahle kniha byla svým způsobem hrozně milá. Obdivovala jsem Dianu, jak se snažila suplovat roli mámy a starala se v podstatě o všechno. Velké plus dávám i za realistické příběhy vedlejších postav, kdy nebylo vše dokonalé. Jinak se ale jedná o průměrnou romantickou knihu, kterou už znovu pravděpodobně číst nebudete a rychle na ni zapomenete. Bohužel mi přišlo, že se tam vůbec nic neděje. V podstatě se celý děj odehrával u Diany doma, případně na tréninku, který taky nebyl ničím zajímavý. Knize by prospělo zkrácení o polovinu. Také jsem necítila vůbec žádnou chemii mezi hlavními postavami. Dallas byl sympaťák, ale v podstatě neměl žádný charakter. Pan dokonalý, který se vždycky objevil zničehonic, když Diana měla potíže. Ale hlavně, že měl pekáč buchet :-D. Mně tam prostě něco chybělo. U Kultiho jsem cítila to napětí a těšila se, jak se jejich vztah vyvine. Tady mi to bylo fakt jedno. Ale jako jednohubka na dlouhý zimní večer je tahle kniha fajn.

M.anon
06.02.2026

Moje první zkušenost s autorkou a jsem nadšená. Čas od času si ráda přečtu příběh, kde si ti dva k sobě hledají cestu postupně. Kniha popisuje každodenní činnosti, na první pohled nudné, ale tak čtivě napsané, že jsem nadšeně hltala a hltala dál. :D

princesse
03.02.2026

Čtivé a sladké, ale něčeho na mě bylo už moc. Někdy mi trochu vadilo chování Diany a neuvěřitelně mě štval Dallasův brácha, ale to asi každého. Určitě příjemná oddychovka a nějakou si od Mariany zas přečtu.

Dizzy3
18.01.2026

Ale tak tohle! To bylo úplný pohlazení po mé romantické duši!

haWranka
03.01.2026

(SPOILER) Líbilo se mi pomalé budování vztahu i reálnost většiny postav. Moc fajn byly i děti (občas v knihách nesmírně protivné). Vlastně čtení bylo fajn, žádná šílená dramata se nekonala, ale vtipné momenty střídaly ty smutné i ze života, prostě tak, jak bývá i v reálu. Nicméně by kniha potřebovala trochu osekat, autorka se občas opakovala a používala naprosto stejné fráze i věty. A pak nedokážu rozdýchat Dallase, jenže ne v dobrém. Byl to pan perfektní, dokonalý, nejmilejší, nejromantičtější, bez jediné chybičky… Takže prostě absolutně nereálná postava. Asi to spousta čtenářek žánru potřebuje, ale na mě to s tím závěrečným cukrování bylo prostě moc.

evonra
31.12.2025

Pěkná oddechovka na povánoční čas, příběh plyne a těch 480 stran uteklo ani nevím jak ;)

Ivetaa
13.10.2025

Výstižná anotace - příběh je od začátku do konce čtivý a hlavně uvěřitelný. Scénky s mladším synovcem byly tak perfektně napsané, že jsem občas vyprskla smíchy.

dooky
28.07.2025

Zapata je prostě sázka na jistotu. Nejinak i zde. Je pravda, že od Kultiho čekám, až mě něco tak moc sedne a překoná ho, ale i tak rozhodně stojí za přečtení.

ediiina
07.07.2025

10/10
tohle byl příběh který jsem milovala od začátku.
Dallase bych si chtěla strašně vzít, ten charakter- OMG!

Rozhodně doporučuju všem!
K téhle knize se ještě určitě vrátím.

Fortuna7
06.07.2025

Přesně jak slibuje název knihy, stačí si počkat a z nenápadného příběhu se stane něžná slow burn romantika, jak má být. Postavy jsem si ihned oblíbila a líbilo se mi, jak autorka zmínila i některé hrdiny z předchozích knih.
Děj je jedno velké klišé, obzvlášť některé scény, ale to tak prostě u těchto knih bývá.
Uznávám, že od autorky už jsem četla lepší knihy, ale celkově čtení nelituju a těším na nějakou další Zapatu :-).

Kikulka97
25.05.2025

Diana je hodně svérázná postava, ale bavila mě moc. Na Srdcem proti zdi to sice nemá, ale i tak je to super slow burn oddechovka

Lutzinka
05.05.2025

Ač to nemá v podstatě žádný děj, je to jen pomalý popis každodenní rutiny, sekání trávy, dětských tréninků, vaření a sousedského oťukávání, tak je na tom stejně prostě něco kouzelného.

Ludmila91
23.04.2025

Moc hezky napsáno. Napětí, zamilovanost, sport. Za mě tomu nic nechybělo

Drahuska12
08.04.2025

Já autorku opravdu fakt miluju . ALE,
Tahle kniha měla tak strašně pomalí rozjezd , že jsem si chvíli říkala, že to snad nedočtu a když jo tak dam tak 2 hvězdy . Klasicky celý konec hodně zachránil . Posledních 100 stran bylo moc fajn . Ale bohužel lépe hodnotit nemohu , přišlo mi že se vázne většinu knihy nic nedělo :-)

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi