Stačí si počkat

Stačí si počkat
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532284/bmid_staci-si-pockat-65f025f216cc7.jpg 5 332 332

Láska si někdy dává na čas. Další hit od královny slow burn romancí. Jestli někdy někdo řekl, že dospělost je brnkačka, tak toho asi ještě moc nezažil. Diana Casillasová se nebojí přiznat, že je někdy úplně ztracená – vždyť se ze dne na den stala opatrovnicí svých dvou synovců. Po dvou letech se ale zdá, že jsou věci na dobré cestě: Diana má nový domov, skvělou rodinu, přátele, obrovského psa a boží práci. Chybí jí snad jen přítel nebo manžel. Svému přitažlivému, ale mrzoutskému sousedovi se snaží vyhýbat. To teď ale půjde těžko, když trénuje baseballový tým jejího synovce...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Wait For It, 2016


více info...

Přidat komentář

Ála1968
15.09.2024 5 z 5

Tahle kniha určitě patří mezi ty nejlepší, které autorka napsala.Bylo to tak krásný, že jsem se občas neubránila slzám,bylo to dojemný, romantický, smutný, vtipný,no prostě dokonalý

akinomV
07.09.2024 5 z 5

Zatím nejlepší kniha autorky, kterou jsem četla. Vůbec mi nevadil pomalý průběh, Dianu i Dallase jsem si oblíbila v podstatě hned. A její kluci, ti byli super. Člověk se tak hezky vpravil do děje, že se zapojil do jejich života a teď mi bude chybět, co se děje dál :-D


TerezaMondeková
31.08.2024 5 z 5

Nádhera! Kniha byla jedna z nejemotivnějších, které jsem od ní četla, ale pro mě je pořád Top Srdcem proti zdi, Kulti, S láskou, Lukov. Stačí si počkat je hned za nimi. Autorka se zaměřuje na show burn, ale tady to bylo opravdu pomalé... Rozhodně nečekejte během příběhu nějaké lechtivé scény. Během příběhu se vytváří jejich přátelství, prohlubování jejich citů, uvědomění si, co pro sebe znamenají. Vztah mezi hlavními hrdiny... na samotném začátku byl mírně nepřátelský. Z toho nepřátelství se stalo přátelství. A z velmi hlubokého a silného přátelství se stala láska. V knize se setkáme i s předešlými hlavními hrdiny... S Vanessou a Aidnem, ale i s Kultim a Sal.

Příběh je hodně emotivní. Je to hlavně kvůli tomu, že se celý příběh točí okolo rodiny, jejich pouta. Ale taky o ztrátě blízkého člověka, jak se s tím vyrovnat, jak moc to bolí, jak to ovlivní celý zbytek vašeho života. Bylo to smutné. I když byla o Rodrigovi v nějaké knize jen zmínka, tak jsem jeho smrt hodně oplakala. Další téma, které se v knize dost rozebírá je rodičovství a pochybování samo o sobě. Neustále pochyby, jestli děláte všechno správně, aby jste nešli dětem špatným příkladem, jestli jim dáváte všechno, co potřebují. Musím uznat, že až díky této knize mi došlo, jak je rodičovství náročné... jak obrovská zodpovědnost to je. Nechyběl ani typický humor, na který jsme u Zapaty zvyklí. Já jsem se během příběhu dost zasmála. A epilog... třešnička na dortu. Příběh je o bolesti, ztrátě, přátelství, lásce, štěstí a rodině.

Diana.. tu jsem si zamilovala už v knize Srdcem proti zdi. Získala si moje sympatie už jen tím, že i když byla na dně, i když přišla o nebližší osobu, tak i tak se držela a vzala si do péče své dva synovce! Ruku na srdce... to by neudělal každý. Docela mě mrzelo, jak se k ní chovala její máma... dost mě to štvalo. Já si osobně myslím, že Diana byla úžasná "máma", která své synovce nade vše milovala a podporovala, udělala by pro ně cokoliv a snažila se za všech okolností jim jít příkladem. Kdyby se na její kluky někdo jen špatně podíval, tak si to s ním šla hned vyřídit a když jim někdo ublížil... Bůh tu osobu ochraňuj! Diana byla opravdu bláznivá a to se mi neskutečně líbilo.
Loui a Josh... do těch jsem se zamilovala. Líbí se mi, že hlavní hrdinka má v péči dva malé kluky. Je to příjemná změna. A upřímně... kdo se do těch dvou kluků nezamilovala!? Byli k sežrání!

Dallas... ze začátku to byl taková bručoun. Když se ale začal otevírat, tak se ukázalo, jakou má povahu, priority. Líbilo se mi, jak byl Dianě oporou, jak jí pomáhal a staral se o ni, staral se o děti. Co se mi ale opravdu líbilo, jaký měl postoj k tomu, že si s nikým nezačne, dokud je ženatý. To mě opravdu dostalo. Byl do Diany zamilovaný, chtěl s ní být, ale držel se a nezačal si sní, dokud nebyl volný. Moc se mi líbilo, že byli nejlepšími přáteli, spřízněnými dušemi, to jak pracoval s dětmi. Na konci jsem se do Dallase naprosto a totálně zamilovala!

kristynatjxo
28.08.2024 4 z 5

Jako první knihu, jsem od Zapaty četla Kulti. Myslím, že mi to nastavilo laťku pro její ostatní knihy. Vždy je s ní porovnávám.
Kniha Stačí si počkat, by pro mě byla nejspíš na stejném místě. Tyhle dvě se mi líbí od autorky nejvíc.

Diana mi přišla sympatická, rozhodně velmi silná, přitom pořád taková mladá a praštěná. Líbilo se mi, jaký měla vztah s kluky. Plno situací s nimi mě rozesmálo. A to někdy vyloženě nemusím knihy, kde se hlavní zápletka týká dětí. Tady mi to vůbec nevadilo.

Dallas mě mile překvapil, trochu jsem se bála, jak se jeho postava bude vyvíjet. Ale nakonec super.

Zapata umí psát i o těžších tématech dobrým stylem. Kdy je nezlehčuje, přitom nedělá z knihy něco jiného.

Až na pár drobností za mě super, milá odechovka.

Barbara182
23.08.2024 4 z 5

Zase klasika od Mariany Zapaty, pozvolná romantika, za mě ale rozhodně lepší než její minulá kniha Dvojitý zásah, kde se hlavní hrdinka pořád opakovala. Tady děj pohodově plynul, líbily se mi vztahy mezi Dianou a jejími kluky (zvlášť ten mladší byl vtipný a roztomilý), navzdory nějakým 400 stranám bylo příjemné s hrdiny trávit čas a čtení jsem si fakt užila (vždycky jsem se do knihy ponořila a zapomněla na čas :-)

Tesset
17.08.2024 4 z 5

Kdo zná Zapatu, toho nepřekvapí, že se hlavní hrdinové dají dokupy až na konci - tak to v jejích slowburn knihách chodí. Výjimkou není ani lehce střelená hlavní hrdinka, i když musím uznat, že Diana nebyla přehnaně praštěná jako postavy z jiných knih, kde už mi to přišlo moc. I když jsou její knížky prakticky na stejné brdo, mám je ráda a čtou se skvěle. Takže už se těším na další.

L3nch4
07.08.2024 3 z 5

Moje první kniha od Zapaty.
Jsem si jistá, že jsem nikdy slow-burn romanci nečetla. A po přečtení této knihy musím přiznat, že je to na mě pomalé a zbytečně natahované.
Co se týče závěru, tak ten je zase naopak tak rychlý, že se na několika posledních stránkách odbyde vyznání citů následované sexem, a je po všem.

Tahounem knihy jsou synovci, které má Diana, po smrti svého bratra, v péči.
Vlastně jen díky nim se mi podařilo přelouskat a chvílemi i přetrpět celý prostředek knihy.
Některé pasáže byly zajímavé, některé méně, některé byly hrozně zdlouhavé.
Dallas byl pro Dianu a kluky velkou oporou, ale moc se mi nelíbilo, jak ke konci změknul. Celou knihu jsem si představovala velkého drsného chlapa a ke konci se z něj stal "taťka". Chápu, že se zamiloval, ale... Na mě to byla až moc velká změna.

Suma sumárum... I když pro mě má slow-burn mouchy, i když pro mě měla tato kniha mouchy, nečetla se špatně. Zapata má hodně čtivý styl psaní, což je fajn.

Evaho73
01.08.2024 4 z 5

Kniha sa okrem romantického vzťahu zaoberá dynamikou rodiny a ukazuje, že rodina nie je vždy definovaná pokrvným príbuzenstvom. Vzťahy medzi postavami sú realistické a emocionálne, čo dodáva príbehu hlboký ľudský rozmer. Autorka je známa svojským štýlom písania, ktorý zahŕňa detailnú charakterizáciu a postupný vývoj zápletky.
Celkový tón románu je srdečný a hrejivý, pričom čitateľov prevedie cez smiech, lásku, stratu a nádej. Knihu odporúčam pre všetkých, ktorí hľadajú hlboký a dojímavý príbeh s realistickými postavami a pomaly sa rozvíjajúcim romantickým vzťahom.

dam.si.knihu
29.07.2024 5 z 5

Jak poznám skvělý příběh, který mi naprosto sedl? Téměř ho nedokážu odložit, doslova ho hltám, rozbrečí mě, rozesměje a okouzlí. Takže v první řadě moc děkuji @albatrosmedia za poskytnutí knihy k recenzi! #spoluprace

Už je to nějakou dobu, co jsem četla knihu S láskou Lukov, kterou jsem si zamilovala. Tady to není jinak. Už dlouho jsem nečetla tak dobrou knihu, jež by mě v jednu chvíli dokázala rozbrečet a rozesmát zároveň.

Mariana Zapata si pro své čtenáře připravila bravurní příběh, do kterého zasadila smutné a krásné zároveň. Je to srdceryvný příběh o rodinném poutu, lásce, velké ztrátě a přátelství. Jestli někoho děsí téměř 500 stran příběhu, tak se není čeho bát, budete to mít přečtené za chvilku. Navíc nebudete ochuzeni o skvělý humor, jež doprovází celý příběh. Tohle autorka prostě umí!

Takže podtrženo sečteno…tohle si musíte přečíst!

Vampucha
15.07.2024 5 z 5

U mě pořád vede Kulti, ale Stačí si počkat nyní dávám hned na druhé místo.
Jako vždy je to hodně velké slow burn, čekání na to, až se něco stane je nekonečné.

Diana se z ničeho nic stala opatrovnicí svých dvou synovců, nyní se stěhují do nového domu a začínají se seznamovat se sousedy. Mezi nimi je bručoun Dallas, ze kterého se vyklube trenér basebollového týmu jejího synovce. A tak ať chce nebo ne, musí s tímto bručounem vycházet.

I když je to hodně pomalé, tak mě příběh bavil. Pomalé poznávání Diany s Dallasem, různá nedorozumění a vysvětlování jsou takové dochucování celého příběhu. Není divu, že ze začátku je jejich vztah dost na bodu mrazu, ale postupně se to mění na přátelství a porozumění. Některé jejich interakce jsou hodně vtipné.

Zapata zde navíc vytáhlá téma opatrovnictví/mateřství. Diana to se svěřenými synovci nemá vůbec lehké, je to pro ni nové, má pochybnosti sama o sobě, zda dělá vše správně. Do toho bojuje nejen s vlastní rodinou, ale i s předsudky okolí.

Jako vždy v knize najdete postavy z předchozích knih, autorka tak opět krásně svůj svět propojila. Můžete tu potkat Kultiho nebo Vanessu a Aidena.

Mě tenhle příběh opravdu hodně bavil a je to taková ta stará dobrá Zapata, na kterou jsme zvyklí.

Aleš.R
15.07.2024 3 z 5

Ona je taková mexická Jana z pArku, on vypadá líp než Michelangelův Adam na stropě Sixtinské kaple a odehrávat se to v Čechách, nejspíš by se jmenoval Frenštát, Zlín nebo Hrochův Týnec. Několik set stran na sebe významně hledí, ještě významněji (a častěji) vydechují a vydávají zvuky, z jeho těla sálá teplo víc než z akumulaček a pak to skončí tak, jak jste čekali.

Je fakt snadný si z toho dělat srandu, ale nečte se to úplně blbě, v rámci žánru je to nejspíš cajk a dokonce jsou tam místy lepší vtipy než ty moje.

Raislin
12.07.2024 4 z 5

Taková oddechovka na letní dovolenou. Jiné knihy autorky se mi líbí víc.

Cervenapanda
12.07.2024 1 z 5

NE
Ne, můžu říct jen ne. Potřebuji synonyma pro slovo průměrný.

Opakující se, dětinské a obyčejné s neokoukanými postavami, které mě vůbec neoslovily.

Jana65
10.07.2024 5 z 5

Tak mám nového favorita od této spisovatelky. Moje top byla kniha S láskou Lukov, ale teď to vyhrála tato kniha. Moc krásný příběh. Hodně jsem se u knihy nasmála, ale místy mi ukápla i slzička. Knihu vřele doporučuji a já sama si ji určitě ještě několikrát přečtu.

*Pájuše*
09.07.2024 4 z 5

(SPOILER) Všechny knihy, které u nás od autorky zatím vyšly, jsou slow-burn romance. A autorka je právem označovaná za jejich královnu. Někdy jsou knihy opravdu slow a baví Vás, jindy je to slow spíš k smíchu. Z těch šesti knih se mi tři líbily a tři už tolik ne. Tato sedmá kniha se řadí mezi ty povedenější.
Autorka mě tady okouzlila vztahem mezi tetou a dvěma synovci, které dostala do péče po svém bratrovi. Je to krásný, úsměvný, dojemný a místy i strastiplný příběh tohoto trojtetu. Těžko uvěřit, že vlastní máma by byla schopná takovýto poklad opustit.
Jelikož jsem před touto knihou přečetla ještě jednou Kultiho - a tak trochu na něj změnila názor, k lepšímu - tahle kniha dosahuje obrovských kvalit. Co se týče Diany, troufám si tvrdit, že je vyspělostí podobná Sal a proto se mi kniha četla s takto inteligentní a uvědomělou hrdinkou velmi dobře. Mrzoutský soused byl mrzoutem velmi krátce, ale za to to byl chlap se srdcem na správném místě.
Všechno v knize má své místo a svůj čas. Občas bych chtěla knihu v ději o trochu více popohnat, ale nebylo na škodu si počkat. Zápletka je dobře vystavená a ačkoliv bych chtěla více Diany a Dallase, kniha skončila velmi rychle, já však vím, že jejich příběh mi zakořenil v srdci a velmi ráda se k němu zase vrátím.

Anna195
06.07.2024 5 z 5

Toto bolo niečo fantastické. Už teraz viem, že si knihu prečítam opäť. Ďalšia TOP kniha roka 2024.

Slow-burn romantika autorke jednoducho ide, o tom niet pochýb. Do príbehu som bola zažratá od začiatku a veľmi ťažko sa mi púšťala kniha z rúk. Pretože, keď sa na scéne objavila Diana so svojim dvoma synovcami, ktorých dostala do starostlivosti, tak si ma títo traja hneď získali. Už vtedy ma ich súdržnosť a láska dostali.

Do príbehu dala autorka toľko emócií- okrem lásky, vášne aj množstvo úsmevných chvíľ, ale párkrát som aj vyronila slzičku. To všetko, čím si postavy prešli alebo, čo sa im dialo bolo v určitých situáciách aj plné smútku či hnevu. Mnohokrát som mala chuť Dianu objať. Diana bola skvelá proste úprimná žena, so skvelým humorom, ktorá nadovšetko milovala svojich synovcov. To, ako všetko zvládla, bolo niečo úžasné.

Dallas, tak opäť tu máme mrzutého hlavného hrdinu, teda len na začiatku, pretože potom to bolo čosi. Bavilo ma ich postupné zbližovanie a otváranie sa jeden druhému. Dallas očarí nejednu čitateľku, pretože krôčik po krôčiku si razil cestu k Diane a jej synovcom. Tie jeho malé skutky ma dostali, proste chlap plný lásky a citov. Aj mňa si tento chlap získal. Diana a Dallas spolu, tak to bolo čosi čarovmé, plné radosti a lásky. Ten ich výbuch emócií…


Celý tento príbeh lásky, so všetkými zvratmi ma dostal. Som nadšená, že do príbehu boli zapojené aj hlavné postavy z jej iných kníh. Toto bolo skvelé premyslené.

happy19
02.07.2024 5 z 5

Hodnotím plným počtem a řadím na bronzové místo;-)
Kulti a Srdcem proti zdi jsou mé lásky největší!
Příběhy slow burn miluji,takže opět veliká spokojenost!
Zapata je královna!
Pokaždé mi učaruje :-*

„Jsme tu pro druhé lidi, především pro ty, na jejichž úsměvu a blahu závisí naše vlastní štěstí.“

Ketfl
01.07.2024 5 z 5

Stačí si počkat je další knihou z pera mé milované Mariany Zapaty, královny slow burn romancí. Asi už nemusím psát, že já jsem její velkou fanynkou a na každou knihu se těším jako dítě na Vánoce.

Hlavní hrdinka Diana Casillasová, sestřenice Sal z Kultiho, je svobodnou „matkou“. Po smrti bratra jí byli svěřeni do péče její dva malí synovci, se kterými se Diana odstěhuje do nového domu, aby si vybudovali společně nový a poklidný život.
Brzy se Dianiny cesty střetnou s novými sousedy. Jedněmi z nich jsou i Dallas a jeho problematický bratr. Oba bratři se k Dianě ze začátku nechovají příliš přátelsky. O to horší, když Dallas je trenérem baseballového týmu, kam začne docházet právě jeden z Dianiných synovců.
Nepřátelství se však velmi rychle mění v přátelství. A vypadá to, že by z toho mohlo být i něco víc. To by však nesměl Dallas mít minulost, díky které zatím nechce a nemůže udělat další krok vpřed společné budoucnosti. Slow burn romance tedy zaručena!

Musím říct, že tento příběh je opět jedním z těch, kterým u mě Mariana zabodovala. Diana to chudák vůbec neměla jednoduché, přesto to byla absolutně skvělá ženská, která se statečně postavila všem problémům a překážkám. Rozhovory, interakce a škádlení s jejími synovci byly naprosto úžasné. Když se do této rovnice přidal i Dallas, opravdu jsem neměla co vytknout. Za mě to bylo jedno velké ACH!

Příběh jsem si opravdu užila od začátku do konce a řadím ho na vysoké místo v mém hodnocení hned za Kultiho a Lukova, které už nejspíš nic nepřekoná, ale víte, co se říká – nikdy neříkej nikdy.

Tuto knihu opravdu doporučuji k přečtení.

PetraBery
29.06.2024 4 z 5

Tahle knížka se autorce povedla. Diana má svěřené své dva synovce do péče a jako "náhradní" máma každý den bojuje s tím, zda kluky vychovává správně. Nechybí zápletka s novým mužem, který není takový, jak se zdál při prvních setkáních. Pohodové příjemné čtení.

lena.o.knihach
27.06.2024 3 z 5

Za knihu v rámci #spoluprace mockrát děkuji @albatrosmedia

Diana Casillasová je opatrovnicí svých dvou synovců. Právě se přestěhovali do domu se zahradou, mají velkého psa a na první pohled působí jako spokojená rodinka. Schází už jen nějaký přítel…

Těšila jsem se na mrzoutského souseda, kterého ale mrzoutství přešlo hodně rychle. V podstatě to byla romantická linka od přátelství k lásce a té já fandím jen v ojedinělých případech. A tato navíc byla tak extrémně pomalá, že si nejsem jistá, jestli mě vůbec bavila nebo spíš nudila.

Ovšem Diana! To byla skvělá hlavní hrdinka. Nejlepší byl její vztah s klukama a to handrkování mezi nimi (ať už řešili školu, domácí práce, vážnější témata).. jedním slovem nádhera.

Stačí si počkat se za mě řadí mezi ty slabší autorčiny knihy (dále je to Drahý Aarone a Dvojitý zásah) a tato je už třetí v pořadí, ze které nejsem tak odvařená. Jsem zvědavá, jestli tu řadu slabších další kniha konečně prolomí.