Smrtící hrátky

Smrtící hrátky https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/190574/bmid_smrtici-hratky-Q5s-190574.jpg 4 148 28

Eva Dallasová série

< 26. díl >

Eva Dallasová, vyšetřovatelka z blízké budoucnosti, má opět zapeklitý případ V přepychové rezidenci leží na posteli boháč Thomas Anders. To by nebylo nic divného, kdyby nebyl přivázaný a mrtvý. Navíc to vypadá, že se někomu jen vymkly z rukou jisté erotické aktivity. Ale pak se z toho vyklube vražda. Poručík Eva Dallasová podezřívá čerstvou vdovu, jenže její alibi je neprůstřelné. Také Evin kolega má případ se sexuální motivací. Jeho oběti ale nepřebývá smyčka na krku jako Andersovi, nýbrž mu naopak něco chybí. Jeho mužná chlouba je uříznutá. Také tady je nejpodezřelejší osobou manželka, zvlášť když vyplují na povrch nevěry jejího muže. I ona má ovšem alibi. Kdo tedy vraždil? Eva má řádně zamotanou hlavu, ale pomalu začíná záhadu rozkrývat. Milovníci série Smrtící... si tak opět přijdou na své. Napínavé vyšetřování, neobvyklé rozuzlení. A mezitím i trocha vášně z Evina soukromého života s úžasným miliardářským manželem a setkání se známými postavami. Vítejte v New Yorku druhé poloviny 21. století!... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Strangers in Death , 2008


více info...

Přidat komentář

Ulala
14.03.2023 4 z 5

Opět to byla "jízda". Napínavé, rychlé. Knihy o Evě Dalasové již zvládám za 24 hodin, protože se mi nechce od nich odtrhnout. Jsou prostě návykové.

Marcik7
14.09.2022 5 z 5

Nevím, jak to dělá, ale i když je to už x-tá kniha Smrtící něco, stále mě to baví a překvapuje. Takže opět za pět.


Janadvorackova
02.02.2022 1 z 5

To se mi v KTN pomstili, když mi tohle poslali, uf. Oproti „Smrtícímu zrození“ ji už četl alespoň příjemnější hlas paní Rychetníkové, která svým stylem do příběhu vnesla mnohem víc, než autorka, když jej psala. Svět vyšetřovatelky Evy Dallasové je takřka dokonalý. Ona je skvělá policajtka, má za muže nechutně bohatého, pohledného, všímavého a geniálního všeuměla, který ji při vyšetřování i zdatně sekunduje. Eva je rázná ženská, která na druhou stranu svou ženskost nepopírá. S manželem jim to jde po všech stránkách, protože on je samozřejmě i dokonalý milovník. Dobře. Kniha nese i pár sci-fi prvků, což jsem zmínila u „zrození.“ Vraždy se ale dokonalé době nevyhnou, takže v tomhle příběhu jich Eva řeší hned několik. Jenomže způsob a kroky, jak se dostane k vyřešení té první, vlastně dvou, mi u tohoto příběhu přišly spíš jako postup McGyvera, jak zalátat jaderný reaktor izolepou. Prostě na vraha přišla úplně blbě, ani to vlastně nevymyslela ona… a já z toho byla docela zpruzelá. Dokonalost se rozplynula a zbyl mi jenom jízlivý komentář. Bohužel už druhá kniha z téhle série mi nefunguje ani jako detektivka, ani jako sci-fi. Možná spíš jako lehká červená knihovna – opravdu lehká.

georginaa
23.10.2021 5 z 5

Osudný den pro hrátky které se vymkly, a nebo to bylo naplánované? Na to musí Eva s celým týmem přijít a neopomene ani svého poradce Roarka, který umí vyřešit jakékoliv elektronické zabezpečení. Napínavé vyšetřování začíná.

Arkagas
12.03.2020 4 z 5

SPOILER - komentář obsahuje informace, které prozrazují část děje

Smrtící hrátky - detektivní knížka o vyšetřovatelce Evě Dallasové v jejím dalším a tentokrát lehce lechtivém případu.
Na posteli ve svém domě je nalezen mrtvý, velmi bohatý muž, což by nebylo tak divné, kdyby vše nenasvědčovalo tomu, že buď zemřel, nebo byl zabit během velmi zajímavých sexuálních hrátek.
Době smrti neodpovídá ani jeho stálá erekce, avšak na vraždu ukazují v prvním momentě semišové provazy kolem krku.
Dům byl samozřejmě zabezpečen, násilné vniknutí je vyloučeno a manželka pobývá na ostrově tisíce kilometrů daleko. Kdo tedy vraždil?
Tuhle knížku jsem vzala do ruky jako odpočinkovou, že to bude takové lehké, rychlé čtení. A taky že jo :) Ale nenechte se zmást, aneb další příklad nesuď knihu podle obalu. Kniha odsýpá, čte se sama, zápletka je dobře propracovaná, a i když se jedná o klasický detektivní příběh, docela jsem se i nasmála :) Co mě mile překvapilo je to, že se kniha odehrává v blízké budoucnosti, kde už funguje spoustu věcí pouze na hlasový příkaz, domy hlídají zvláštní bezpečnostní systémy atd.

Přiznávám, že tahle kniha je moje první setkání s autorkou a velmi mile mě překvapila. Jak jsem během čtení zjistila, tak je to spisovatelka velmi oblíbená a sie případů Evy Dallasové má 26 knih! :) Takže celkový dojem za mě velmi příjemný a hodnotím 7/10 :)

moudivlacek
21.10.2019 5 z 5

Vrah mi byl docela jasný, tušila jsem ho. Ale bylo zajímavé sledovat vyšetřování Evy, jak spojuje postupně nitky příběhu. A rozhodně souhlasím s Evou, že člověk, i když slabý tělesně či duševně, může říct ne a nepodlehnout zlu výměnou za úplatu.
Ještě víc mě ale bavil vztah Evy a Roarka, jak hlavně Eva zjišťuje, čím vším je jí Roarke a co pro ni znamená manželství s ním.
Těším se na další díl.

helenkan
05.08.2019 5 z 5

To bylo zase super čtení. Nemá jedinou chybičku.

Jessybelle
01.06.2019 5 z 5

Tentokráte to nebyl takový krvák, ale nemělo to chybu... Fakt jsem ráda, že to čtu postupně, a tak trochu za odměnu...páč ji fakt miluji tuto sérii...a moc mě potěšila moje kamarádka, se kterou sdílím vášeň jménem Dallasová, a věnovala mi knihy, které má doma, já na oplátku pořizuji ty novější... Ty, které to čtete, jistě víte, jak těžké je sehnat tyto knihy...

lifeoptimist
24.10.2018 5 z 5

ÁÁÁÁ další svělá Dallasovka, musela jsem začít prokládat i jinými knihami, jinak bych celou serii zhltala snad do konce roku :-) :-) prostě moje srdcovka

munka
04.07.2018 5 z 5

Ďalšia skvelá Dallasová. Potešili má okrajové príbehy už známych postáv, Louise a Charles, ako aj nové postavy aj keď malé,Tiko. Teším sa na ďalší príbeh.

JustWomen
08.03.2018 5 z 5

Moje první kniha od této spisovatelky a jsem opravdu spokojená. Eva Dallas je top, chyběly mi tam sice nějaké souvislosti z minulosti (no jo 26. díl), ale bylo to čtivé, příjemně zamotané, vtipné, líbily se mi postavy, vztahy i závěr, kdy se do sebe zapadly dvě odlišné vraždy. Tak asi budu muset dočíst těch předcházejících 25 dílů ...

TaLu
28.02.2018 5 z 5

Opětovná přečtení jsou jako .....jako když mohu vystoupit z vlaku a skutečně vnímat krajinu, která se mi dříve mihla za oknem. Alespoň u této série to tak mám. Zaměřuji se na vedlejší linky, na vztahy. S radostí jsem si znovu přečetla epizodu ze života malého pouličního prodavače, pevně doufám, že se v některé z dalších knih k němu i jeho babičce spisovatelka vrátí. A přeji Evě její přátele, i když to znamená, že bude muset organizovat svatbu ( nebo před organizací vynalézavě unikat). Louise a Charlese mám ráda od jejich prvního objevení na scéně a vyloženě mě potěšilo, jak mezi sebou vše vyřešili.
To, že tentokráte Eva nemusela hrábnout až na dno svých sil při řešení případu, se mi také líbilo, protože pokud by nebyly i takovéto "odpočinkové " případy, přestalo by být reálné, že je možné takovou zátěž den po dni zvládat i za pomoci přístrojů a prostředků z budoucnosti.
Mé doporučení musíte brát s rezervou, protože tato série se stává mou srdcovou záležitostí. Přesto si myslím, že by si zasloužila větší pozornost od čtenářů.
78 hodnocení ?
Co to jako je ?

konicekbily
02.12.2017 3 z 5

Druhá kniha od této autorky. Styl psaní je podobný mé první zkušenosti, více se věnuje "týmové práci" vyšetřovatelů než hlavní zápletce. Vzhledem k délce celé série to plně chápu, potřebovala si vytvořit stabilních okruh čtenářek - sledující celou sérii. Já do "sledovatelů" osudů hrdinů série patřit nebudu.

Modrásek16
12.11.2017

Hezká jako zatím každá přečtená kniha od této autorky.

bekule
06.10.2017 5 z 5

Potěšil mě vedlejší příběh Tika a jeho babičky, vždy mám radost když autorka vrátí do děje i malinkou postavičku mihnoucí se dříve v některých dílech. Vyšetřování tentokrát nebylo pro Evu tak sebezničující, příběh plynul poklidně ale zakončení si všichni zúčastnění jak ve výslechové místnosti tak i v pozorovatelně náležitě vychutnali. Velmi mile překvapil Charles Monroe.

medlovice
05.07.2017 2 z 5

Tak jsem ji zkusila , protože patří do čtenářské výzvy, ale moc nadšená nejsem ale ani zklamaná.

TaLu
27.04.2017 5 z 5

Jak napsat komentář ke knize, která je už 26. v pořadí ?!
Komentář je složen z několika vět a přitom přemýšlím, jak se neopakovat. Autorka píše knihu za knihou ( a to ještě odběhne do nějaké jiné kategorie, například romantiky) a při čtení mám stále svěží a neopakovatelný pocit. To je dar výjimečné spisovatelky.
A já opět (opakovaně :o) děkuji, jak skvěle jsem se bavila u dalšího příběhu Evy a všech kolem.
Zápletka tentokráte vystavěna poněkud jinak, snad nebudu moc prozrazovat, když napíši, že totožnost vraha je známá brzy a díky tomu má kniha tak trochu jinou atmosféru, sledujeme mravenčí práci sbírání důkazů i chování podezřelých. Nedá mi to, abych se nepochlubila, že i další souvislosti mi došly hned, jak byly naznačeny, což se mi rozhodně nestává vždy. A už nic prozrazovat nebudu. Doporučuji k přečtení.

Litocha
16.11.2016 3 z 5

Docela dobrý díl, jen mi poslední dobou připadá, že je Eva nějaká neomylná - všechno vždycky ví hrozně brzy, ne-li hned, zatímco chudák Peabodyová tápe, doktorku Mirovou vlastně ani nepotřebuje, protože osobnost vraha popíše vždycky dřív (a přesně!) než ona... Jinak je to samozřejmě pořád čtivé, stálé postavy vzbuzují sympatie, takže proč nečíst dál...

PetiJelinkova
15.09.2016 3 z 5

Celkem dobře se četla, ale za mě průměrná kniha. Bohužel předvídatelné, jak to celé dopadne :)

Nujeglo
16.02.2016 4 z 5

Líbíla se mi, jen bylo trochu předvídatelné jak to bude...ale dobře se četla :-)