Smrtící kalich

Smrtící kalich https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/254895/mid_smrtici-kalich-lXo-254895.jpg 5 127 20

Eva Dallasová série

< 27. díl >

Je vražda kněze větším hříchem? Poručík Eva Dallasová řeší záhadný případ vražd církevních činitelů… V Harlemu, kde je mnoho španělských usedlíků, rozkvétá katolická komunita. Shlukuje se kolem Kostela sv. Kryštofa, kde působí otec Miguel Flores. Všichni ho milují, on se o všechny oddaně stará, hlavně o děti. Tak proč během pohřebního obřadu náhle padne mrtev k zemi? Jiná církev, Věčného světla, má také vřelého kazatele, velkého šoumena, který dokáže přilákat davy lidí a vydělat mraky peněz. A přesto i on během svého obřadu zemře. Zaměřil se pachatel na církve? Byl jen jeden? Nebo jde o zcela něco jiného? To musí rozluštit Eva Dallasová a spolu s ní všichni naši známí z policejního sboru města New York i z řad civilistů.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Salvation in Death , 2008


více info...

Přidat komentář

Marcik7
09.02.2023 4 z 5

Malinko slabší kousek než jsem byla zvyklá u této autorky, ale pořád super Dallasová a spol.

monte
18.02.2022 5 z 5

co dodat, opět super čtení


moudivlacek
03.02.2020 4 z 5

Problematika gangů a zločinů s nimi spojených je i nyní věčně neutichající téma. Mladí lidé, kteří nenajdou pravé zázemí, nebo se nudí a myslí si, že jsou nepochopeni - ti to občas nacházejí právě v gangu. A z gangu se neodchází.
Zde tématika gang a peníze a moc, vše vzájemně propojené. Zneužití slabých a bezmocných žene Evu až k dopadení té nejhorší lidské potvory v tomhle případu. A ona ví, jak ji donutit zaplatit. Ke všemu ji pomáhá její skvělý tým a manžel Roarke.

ve.rena
06.11.2019 5 z 5

Další díl Dallasové mě velice bavil. Vždy se těším na ten její břitký humor, i když v tomto díle toho moc nebylo.

georginaa
06.11.2019 5 z 5

Jak se v každém příběhu zaplete církev, nějaká komunita nebo do konce sekta, vždy to smrdí průšvihem. Je těžké do toho proniknout, myšlení lidí v tomto kroku je velice odlišné. Mají svojí víru a přes to nejede vlak. Nic nezmění jejich přesvědčení a i když se něco stane, tak se snaží to tutlat. No jenže na Dallasovou si nepřijdou.

Jessybelle
10.08.2019 5 z 5

Příběh z jiného soudku a opět skvělý. Eva se stává čím dál víc "člověkem", díky Rourkovi i své povaze.
Je vážně super sledovat jak se případ od případu postupně vyvíjejí osudy lidí kolem Dallasove...
Kdo váháte, neváhejte a čtěte, a možná, no docela určitě, nás pochopíte, proč je to pro nás ????.

helenkan
09.08.2019 5 z 5

Zase super díl.

cherubinka
18.03.2019 5 z 5

Kam ta ženská na ta témata chodí... Další skvělý díl. Jen zjišťuji, že k některým dříve zhltnutým se budu muset vrátit, ne úplně vše si pamatuji :-(

lifeoptimist
10.11.2018 5 z 5

Další skvělý díl, zase "z jiného soudku" :-) :-) a opět bych ho zařadila k těm poklidnějším. Také doufám, jak už tu někde bylo v kometářích zmíněno, že v dalším díle Roarkova asistentka bude zase Caro, pokud si dobře pamatuju, tak je to její křestní jméno, tak nějak nepobírám, že z ní najednou udělal překladatel Carovou ....

munka
24.07.2018 5 z 5

Zaujímavá zápletka , nové postavy a hlavné nezvyčajne prostredie. Roberts nesklamala a teším sa na ďalšie diely.

Laf
25.05.2018 5 z 5

Další povedený díl z této série. Zajímavý děj a zase jsem se dozvěděla něco nového o hlavních postavách. Těším se na pokračování :)

TaLu
07.03.2018 5 z 5

Souhlasím, že již ve druhé knize jde o klidnější případy, kdy je kladen důraz na vyšetřování a práci týmu s tím spojenou. Po opětovném přečtení jsem zvedla hodnocení, protože když knihy čtu tak, jak jdou za sebou, mám prostor více si všímat postav, jež autorka postupně přidává do děje. Třebas jen zmínka, nebo nějaká scéna, zastavení v baru, a my se díky tomu dozvídáme další podrobnosti o postavě, se kterou jsme se dříve seznámili.
Tentokráte se vyšetřováním uzavře i odložený případ bombových útoků. Věřím, že i ve skutečném světě odložené případy "nedají vyšetřovatelům spát" a čas od času je vytahují z pomyslných šuplíků, aby se na ně podívali z jiného úhlu a odstupu.
Není případ jako případ a klidnější tempo ani trochu nevadí, vždyť i Eva a její blízcí si někdy potřebují odpočinout.

bekule
27.10.2017 4 z 5

Druhý díl po sobě jdoucí kdy vyšetřování je nezvykle klidné. Zápletka mi přišla až moc překombinovaná, a trochu ubylo vtipných momentů. Ale vždy mě potěší drobná vzpomínka na předchozí díly - šedý knoflík, petúnie, Ariel a Erik s dortem, první setkání se Sinead. Doufám že i nová postava z tohoto dílu, která evidentně Evě přirostla k srdci a dobře si porozuměla i s Roarkem s ještě někdy objeví.

Litocha
25.01.2017 4 z 5

Bavilo mě to. Plus za některé sympatické epizodní postavy a za to, že po hodně dlouhé době nezabíjí vrah jako maniak hlava nehlava napravo nalevo. (Jinak by člověk získal pocit, že Evu potkávají jen samí masoví vrahové.) Scéna s poskytnutím imunity je sice už trochu ohraná, ale budiž.

jluky
14.04.2016 5 z 5

Ani tento diel Smrtíci série ma nesklamal....Skvelé dialógy medzi Evou a Roarkom /ktorá žena by ho nemilovala, veď má všetkých 5 P!/, trošičku"žhavého" rýchleho sexu na okorenenie deja, dobrá detektívna zápletka a trochu tej budúcnosti k tomu....Sú to skrátka výborné chuťovky od J.D.ROBB.

TaLu
26.01.2016 5 z 5

Přečteno s chutí, jak to u série "smrtící" se mnou bývá. Tentokráte mi zápletka přišla chvílemi až překombinovaná a měla jsem dojem, že tak mistrně přetvařovat by se (doufám) nikdo tak dlouho nedokázal, a že by vyplavalo napovrch podvodné jednání té záporné postavy. Ale když jde o peníze, dokáže člověk zřejmě mnohé - takže proč ne ...
Líbila se mi propracovanost nezvyklého prostředí. Dění v církvi mnoho autorů zpracovává značně naivně a nedokonale. J. D. Robb to dokázala nenásilně a místy s velmi příjemným humorem.
A vztahy postav románu vždy beru jako bonus.
Stávají se uvěřitelnými a lidskými.
Jediná vada těchto románů spočívá v tom, že mám vždy při čtení větší chuť na kávu, než je zdrávo :o)

čef
15.01.2016 2 z 5

Dal jsem této superplodné autorce ještě jednu šanci, aby mne pobavila svojí Smrtící sérií. No, nepovedlo se, další si už nechám ujít. Ne, že by zde nebyl čtivý příběh, docela dobře vyprávěný místy dokonce se suchým humorem, doplněný byť nepříliš objevnými sexuálními scénami, ale celkově je to plytké, hladké o ničem a hlavně nevěrohodné přesunem do budoucnosti. Nevím co s tímto posunem chtěla autorka dosáhnout, jestli chtěla ukázat nedostatek představivosti a znalosti i současných možností techniky v identifikaci osob nebo sledování nebo.. atd. a vůbec dalšího vývoje, tak se jí to naplno povedlo.

aralka
07.01.2016 4 z 5

Standardní "Dallasovka", super oddychová četba, při které rychle ubíhá cesta MHD :-)

mariva
06.09.2015 5 z 5

Opět zajímavý detektivní příběh a navíc jsem ráda, že konečně vyšel jeden z dílů původní série Smrtící, takže se trochu vyplnila mezera mezi dalšími díly, které už vyšly.

Nelly
25.07.2015 4 z 5

Jedna z lepších "dallasovek" - více pátrání po pachateli, kterého neznáte do posledních kapitol (což u některých knih z této série neplatí). Jen trošku zmatky v dějové linii vztahů udělali vydavatelé, protože každý vydává jiné díly, takže v důsledku je nečteme tak, jak jdou za sebou, ale já už si zvykla...