Prokleté kosti

Prokleté kosti https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508131/bmid_proklete-kosti-Fsg-508131.png 4 17 4

Haworthská fara, únor 1846: Sestry Brontëovy – Anne, Emily a Charlotte – mají plné ruce práce se svou literární kariérou. Zatímco hledají nakladatele pro svou sbírku básní, už se každé z nich rodí v hlavě myšlenka na vlastní román. Zároveň však lační po nějakém tom dobrodružství a dalším „detekovacím“ případu. A co čert nechtěl: jednoho mrazivého únorového večera je jejich hospodyně, Tabby, zpraví o strašlivém nálezu na Top Withens, místním sídle rodiny Bradshawových, kde byly v průčelí komína nalezeny lidské kosti. A co hůř – zdá se, že kosti patřily nějakému dítěti! Pro Tabby je to jednoznačně špatné znamení. Zalknutá strachy tak trojici sester varuje a nezapomene přidat ani strašlivé zvěsti, jež rodinu Bradshawových opřádají. Ve vesnici se povídá, že Clifton Bradshaw na pokraji bankrotu zaprodal za příslib bohatství svou duši ďáblu. Nesouvisí to snad nějak s těmi nalezenými kostmi? Sestry celá událost hluboce zasáhne, a tak se rozhodnou jednat. Jenže zanedlouho zjistí, že zlo rozhodilo své spletité sítě a ony se do nich nechaly bláhově vlákat…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Diabolical Bones , 2020


více info...

Přidat komentář

bozena3656
10.11.2023 3 z 5

Poutavý příběh, těžší na čtení, zajímavá zápletka

Len2očka
28.08.2023 4 z 5

Atmosféra knížky mě dokázala vtáhnout do tajemného připadu nalezených kostí roku 1845,bavilo mě to celé a obálka taky krásná,ta mě vlastně k této knížce dovedla.


zuzana2599
17.05.2023 4 z 5

Dočetla jsem druhý případ sester Brönteových, které tentokrát "detekují" hrůzný nález dětských kostí v komíně sídla na Top Withens. Případ má tentokrát i duchařskou zápletku a byl moc čtivý a napínavý. Opět jsem s radostí zavítala na haworthskou faru a spolu s Charlotte, Emily a Anne prožívala jejich dobrodružství. Opravdu se moc těším na jejich další případ. Dobrá dobová detektivka !

Veju007
18.04.2023 4 z 5

Prokleté kosti jsou druhým případem sester Brontëových. Ano, těch sester Brontëových a je to skvělé!

Tentokrát se sestry detektorky (ano, mám to správně, protože detekují!) vrhají na tajemný případ nalezených dětských kostí v útrobách komína v místnosti, která byla 13 let zamčená! Podezřelým se okamžitě stává ďábelský majitel celého sídla Top Whitens, Clifton Bradshaw, který se ale s ženami nehodlá o ničem bavit.
Společným důvtipem pak sestry musí překonávat nejen všelijaké nástrahy, ale také silně zakořeněné předsudky o tom, co žena může a nemůže.

Tento příběh jsem si užila mnohem více, než Ztracenou nevěstu, možná i proto, že Prokleté kosti mají téměř duchařskou zápletku.
Sestry jsou skvělé každá svým vlastním způsobem, spojuje je pak samozřejmě nejen láska k literatuře, ale i snaha dokázat světu, že ženy jsou schopné naprosto stejných věcí, jako muži.

Hodnotím lépe, než první díl, tentokrát jsem navíc nenápadným pomrkáváním o díle sester velmi nalákaná opět sáhnout po Větrné hůrce a znovu si jí přečíst.

Za recenzní knížku posílám své díky @knihydobrovsky a @sberatelka.knih.