Sedm manželů Evelyn Hugo

Sedm manželů Evelyn Hugo https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532623/bmid_sedm-manzelu-evelyn-hugo-65d5e454e1526.png 4 1757 1757

ZNAL JI CELÝ SVĚT, ALE SVÉ TAJEMSTVÍ SI MÁLEM ODNESLA DO HROBU. Mladou začínající novinářku Monique Grantovou zaskočí nabídka stárnoucí hollywoodské hvězdy, stranící se už celé roky veřejnosti a médií, aby napsala její knižní biografii. V životní cestě Evelyn Hugo, která byla plná skandálů i úspěchů a jejímiž milníky se stalo vedle několika oscarových nominací především sedmero hereččiných manželství, se odráží nejen proměna americké továrny na sny, ale do jisté míry též dějiny ženské emancipace ve Spojených státech. Což je trochu paradox, protože ona sama je nejlepším příkladem toho, že některé věci se zkrátka nemění – ženy stále těží ze své krásy, šoubyznys je pořád plný falše a obyčejné lidi nepřestává fascinovat svět bohatých a mocných. Není divu, že barvitý příběh filmové divy vzbuzuje v Monique plno otázek. Jedna ji ovšem trápí víc než ostatní: Proč právě ona?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

The Seven Husbands of Evelyn Hugo , 2017


Interpreti: Valerie Zawadská , Tereza Dočkalová , Jakub Koudela
více info...

Přidat komentář

lapagerie
13.05.2024 3 z 5

Není mi moc jasné, proč má tato kniha tolik pětihvězdičkových hodnocení. Nic zásadního ve mně nezanechala a číst ji určitě podruhé nebudu. Je to takové příjemné počtení na dovolenou nebo víkend. A pak vrátit do knihovny.
Evelyn je velmi cílevědomá, jde si tvrdě za svým. Obětuje leccos, kvůli svému chování ztratí i největší lásku. Nebylo mi jí líto. Současná linka vypravěčky Monique mě nebavila. Nemám ráda náznaky typu "to ještě nevěděla, že za chvíli ji bude nenávidět" a zde jich bylo dost. A nakonec to zas až takové drama nebylo.

AlenaInfy
10.05.2024 4 z 5

Tak tahle kniha je jako ten nejlepší film, který jsi kdy viděl, ale ve formě, kterou si můžeš vzít do postele. Autorčin talent vytvářet autentické a emotivní prostředí je obdivuhodný, čtenář se snadno ponoří do světa, který před ním ožívá. Občas jsem nevěřila, že Evelyn není skutečná. , Knihu lze chápat jako reflektivní zamyšlení nad podstatou života a hodnotami, které ho formují. Navíc ukazuje, jak jsme se jako společnost za tu dobu posunuli, třeba v otázkách homosexuálních párů.

Některé pasáže byly trošku zdlouhavé, proto hvězdička dolů, ale tato autorka rozhodně umí zaujmout


teepe
07.05.2024 5 z 5

Konečně, kniha, kolem které byl zasloužený hype. Dlouho jsem čtení odkládala, protože většinou se nechám nachytat na nějakou blbost a pak trpím. Tady se to nestalo, kdyby to šlo, dám hvězdiček i více. Ač je to mimo můj obvyklý žánr, tak mi to opravdu sedlo. Doporučuji všem kdo váhají.

gabriela-r
04.05.2024 5 z 5

Vážně nádhera. :-) Mela jsem trochu obavu, ze to bude bulvar a nuda, ale bylo to fakt super. Melo to hloubku, hlavu a patu, spád... Doporucuji.

eDex
02.05.2024 5 z 5

Je to mimo můj žánr, ale nechala jsem se nalákat, a nelituji.
Čtivé, výborně napsané brilantním stylem, ani se nenadějete, a jste na konci.
A tam čeká zvrat, který vás odrovná.
Bravo. Takhle má vypadat pětihvězdičkové čtení.

Dixinka
30.04.2024 5 z 5

Přečteno jedním dechem.

ivca79
30.04.2024 5 z 5

Tohle mě po dlouhé době vážně bavilo. Takový bulvár z druhé strany. Nic nemusí být takové, jak vypadá. Určitě si od autorky přečtu ještě něco.

Pert
29.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Kniha se četla rychle, ale trochu mi přišlo, že ten vztah s Celií nebyl úplně nejlepší, pořád se hádaly. Současná linka byla o hodně slabší než ta Evelynina. A v anotaci se píše, že životy obou žen jsou osudným způsobem propojeny, ale mně to moc osudné nepřišlo, čekala bych nějaké větší drama. Ale celkově to nebyl špatný nápad a četlo se to dobře.

ANDY28
25.04.2024 5 z 5

Tohle je vážně pecka!

Johanka1956
24.04.2024 5 z 5

Pro mne velmi rozpačitý začátek. pokračovat ve čtení, odložit? Ale protože to nemám ve zvyku, odkládat vybranou knihu....a dobře jsem udělala. Postupně s přibývajícími stránkami jsem se do příběhu zamilovala. Pak byla sice část, která pro mne byla dost zdlouhavá, ale konec příběhu opět nezklamal.

Zizala123
19.04.2024 5 z 5

Od této knihy jsem po shlédnutí některých recenzí čekala jasných 5 hvězdiček. Koncem druhé třetiny knihy jsem byla rozhodnutá, že dám jen 4, protože příběh skvěle napsaný a vymyšlený, máte pocit, jakoby Evelyn byla skutečná osoba, ale když jsem knihu odložila, nic moc mě k ní netáhlo zpátky. Ostatně těžko byste hledali knihu se spoilerem přímo v názvu :-) lákadlem pro další čtení má být vysvětlení, proč si Evelyn vybrala jako spisovatelku své autobiografie právě Monique, ale pro mě to nebylo to, co mě na knize zajímalo. Základní představu o tom, jak to s Evelyn ve skutečnosti je, jsem získala už v první polovině knihy. Takže proto druhá půlka pro mě už zas tak strhující nebyla a už jsem jen počítala kolik manželů ještě zbývá... Jenže pak posledních cca 100 stran, můj názor zase změnilo a příběhy toho jak Evelyn s postupujícím stářím ztrácela své blízké mě chytily za srdce a byl to pro mě vrchol knihy. Takže dávám plných 5 hvězdiček. Ten závěr ohledně Evelyn a Monique už snad ani nebyl nutný, ale vyloženě mě neurazil.
Knihu jsem četla v angličtině a určitě ji mohu doporučit tomu, kdo chce se čtením v originále začít, protože angličtina je relativně lehká.

marketa.ul
19.04.2024 4 z 5

Asi jsem přes veškerý ten “hype čekala více a hlavně jiný příběh. Když si přečte čtenář anotaci, netuší, kam ho vlastně příběh zavede. Nic to nemění na tom, že kniha se čte dobře a ať už je Evelyn jakákoliv, prostě ji začnete fandit.

Ellkao
13.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Pláču! Nádherný příběh.
Ale teď trochu nepopulární názor, nelezla vám občas Celia trošku na nervy?

hko
12.04.2024 3 z 5

Jako upřímně, je to brak. Ale čtivý, to se nedá popřít.

Lavina
12.04.2024 5 z 5

Tak tohle bylo velmi zajímavé.... přečtení knihy jsme dlouho odkládala,ale nakonec to stálo za to.Rozjezd byl pomalejší, ale závěr strhující.
Autorka umí opravdu bravurně psát,vše bylo úžasně reálné a uvěřitelné.

kikies
11.04.2024 5 z 5

Nikdy by mě nenapadlo, že mě bude bavit takový jakýsi fiktivní životopis. Začínala jsem číst s jistou skepsí a moc se mi do toho nechtělo, ale zvědavost zvítězila... a k mému překvapení mě to neskutečně chytilo a bavilo. Nejsem schopná říct proč, ale bylo to tak. Přelouskala jsem tu bachratou bichli raz dva, ani jsem nemrkla.

katallinka
05.04.2024 5 z 5

Zase jsem si jednou pobrečela. Perfektní příběh, který zachycuje nesmírně zajímavý život herečky. Pořád nemůžu uvěřit, že nikdy nežila, protože vše bylo tak reálné a život se s ní určitě nemazlil. Autorka umí napsat neskutečně poutavé knihy!

ddkk
02.04.2024 3 z 5

E-book jsem získala zdarma, jinak bych se ke knize o sedmi manželích Evelyn Hugo asi vůbec nedostala. Zajímalo mě, proč je příběh tak vysoce hodnocen (většinou) a jestli je to opravdu taková bomba...

Přiznávám, že jsem knížku přečetla docela rychle, ovšem občas jsem leccos přeskočila. Nebylo to vždycky úplně zajímavé a myslím, že některé pasáže ani neměly valný význam pro příběh. Až do konce jsem čekala, co to vlastně Evelyn skrývá a proč si za svou životopiskyni (ech!) vybrala právě Monique, a jaké že příšerné tajemství to vypluje na povrch...no, bylo to docela překvapivé, ale tím, jak se v tom autorka do konce patlala, ten pravý efekt nečekaného se poněkud rozpliznul...

Když to shrnu, není to špatné čtení, ale moc bych od toho nečekala. U mne za tři.

LenkaKa
02.04.2024 5 z 5

V knihovně pouze na záznam, ale čekání stálo za to. Krásný příběh. Nic není černobílé a když nevíme o člověku všechno neměli bychom ho soudit. Světská sláva polní tráva.....

karin4338
24.03.2024 5 z 5

Brilantne napisany pribeh, ktory naozaj chyti za srdce. Autorku este vyhladam s jej ostatymi knizkami.