Sedm manželů Evelyn Hugo přehled

Sedm manželů Evelyn Hugo https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532623/bmid_sedm-manzelu-evelyn-hugo-65d5e454e1526.png 4 1767 1767

ZNAL JI CELÝ SVĚT, ALE SVÉ TAJEMSTVÍ SI MÁLEM ODNESLA DO HROBU. Mladou začínající novinářku Monique Grantovou zaskočí nabídka stárnoucí hollywoodské hvězdy, stranící se už celé roky veřejnosti a médií, aby napsala její knižní biografii. V životní cestě Evelyn Hugo, která byla plná skandálů i úspěchů a jejímiž milníky se stalo vedle několika oscarových nominací především sedmero hereččiných manželství, se odráží nejen proměna americké továrny na sny, ale do jisté míry též dějiny ženské emancipace ve Spojených státech. Což je trochu paradox, protože ona sama je nejlepším příkladem toho, že některé věci se zkrátka nemění – ženy stále těží ze své krásy, šoubyznys je pořád plný falše a obyčejné lidi nepřestává fascinovat svět bohatých a mocných. Není divu, že barvitý příběh filmové divy vzbuzuje v Monique plno otázek. Jedna ji ovšem trápí víc než ostatní: Proč právě ona?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

The Seven Husbands of Evelyn Hugo , 2017


Interpreti: Valerie Zawadská , Tereza Dočkalová , Jakub Koudela
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sedm manželů Evelyn Hugo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (413)

Ctenar1202
předevčírem 5 z 5

Příběh byl sepsaný naprosto dokonale. Čtivý od prvního písmenka. Autorka má úžasný dar vylíčit postavy i prostředí tak, že máte pocit, jako kdybyste s postavami seděli v jedné místnosti a byli tichými pozorovateli. Evelyn budete milovat, obdivovat, zatracovat, nenávidět a nakonec vlastně možná i litovat. Emoce mnou při čtení opravdu cloumaly. Miluju, když si mě příběh natolik získá, že na něj myslím, i když zrovna nečtu. Ač je Evelyn smyšlená postava, tak jsem v ní prostě viděla Marilyn Monroe. Blonďatá kráska, která uhranula svět.

sweeney
21.05.2024 2 z 5

Životní příběh fiktivní hollywoodské star. Musím přiznat, že podle nadšených ohlasů jsem čekala o něco víc. Myšlenka není špatná, stárnoucí bývalá hvězda se rozhodne po sobě zanechat memoáry, knihu, která by převyprávěla její život bez příkras, tak, jak ho ve skutečnosti prožila. A k tomuto účelu si přizve novinářku Monique (důvod, proč zrovna ji, se čtenář dozví na konci).
Nicméně chybělo mi nějaké napětí, zvraty, zkrátka něco, co by mě donutilo knížku neodložit ani na chvíli.
Uvidíme, možná mě další autorčina kniha přesvědčí víc :)


lapagerie
13.05.2024 3 z 5

Není mi moc jasné, proč má tato kniha tolik pětihvězdičkových hodnocení. Nic zásadního ve mně nezanechala a číst ji určitě podruhé nebudu. Je to takové příjemné počtení na dovolenou nebo víkend. A pak vrátit do knihovny.
Evelyn je velmi cílevědomá, jde si tvrdě za svým. Obětuje leccos, kvůli svému chování ztratí i největší lásku. Nebylo mi jí líto. Současná linka vypravěčky Monique mě nebavila. Nemám ráda náznaky typu "to ještě nevěděla, že za chvíli ji bude nenávidět" a zde jich bylo dost. A nakonec to zas až takové drama nebylo.

všechny komentáře

Související novinky (30)

Poslední žebříček, kterým uzavřeme rok 2023, je tady!

07.02.2024


Žebříček nejprodávanějších knih (3. týden)

24.01.2024


Čtenářská výzva 2023 v číslech

02.01.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (35)

Všechno, co máš, sis pro sebe vydobyla sama.


Prokažte si laskavost a naučte se, jak ten život chytit za pačesy, moje milá.


Nikdy jsem nepochyboval o tom, že dokážeš absolutně cokoliv, pro co se rozhodneš.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Ocenění knihy (1)

2017 - Goodreads Choice Awards (Historical fiction)


Kniha Sedm manželů Evelyn Hugo v seznamech

v Právě čtených68x
v Přečtených2 217x
ve Čtenářské výzvě730x
v Doporučených161x
v Knihotéce599x
v Chystám se číst1 033x
v Chci si koupit278x
v dalších seznamech32x