Císařovi zabijáci

Císařovi zabijáci https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248874/bmid_cisarovi-zabijaci-uwl-248874.jpg 4 34 6

Římané série

< 7. díl >

V sedmém díle románové série Římané se Marcus Aquila vrací do Říma, aby tam pronásledoval muže, který měl na svědomí vyvraždění jeho výchozí rodiny. Avšak pomsta, po níž prahne, může znamenat smrtelné nebezpečí jak pro něho, tak i pro všechny, kteří jsou mu blízcí. Mladý centurio prosazuje nelítostnou spravedlnost, která dopadá na příslušníky tajného spolku zabijáků, kteří zavraždili jeho otce i sourozence, ale riskuje přitom, že se sám stane jejich obětí. Vlivný senátor, vůdce zločineckého gangu, důstojník pretoriánské gardy i slavný gladiátor přezdívaný Smrtonoš – ti všichni usilují Markovi o život.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Emperor's Knives , 2014


více info...

Přidat komentář

lampernaqui
08.06.2020 4 z 5

Autor se konečně v tomto románu snaží uzavřít dlouhý příběh o pomstě. Aquila se asi poprvé za celou dobu objevuje s muži v Římě a pouští se do intrikaření a postupného zabíjení. Na jednu stranu může být vyústění příběhu trochu naivní, na druhou já mám rád římské reálie více než ty, ve kterých se dosud legie vyskytovala. Proto jsem si tento díl užíval asi nejvíce. Škoda jen toho, že autor vše nezakončil a série jede dál.

cca
27.03.2019 5 z 5

Pro mě zatím nejlepší díl série. Byla jsem nadšená ze změny prostředí a tím vlastně celého charakteru (nebyl to již boj legií proti barbarským kmenům ale šlo o vnitřní záležitosti v Římě). Vím že je to tady kritizované, ale myslím si že to alespoň celý příběh okořenilo. Samozřejmě jsem hltala i boje v Británii, ale těch již bylo hodně a tohle byla příjemná změna. Přesto doufám že se ke konci zase vrátíme na hranice říše.


LittleZedd
04.02.2017 3 z 5

Tuto sedmou knihu jsem začal číst asi po dvou letech pauzy. Chvíli mi trvalo než jsem opět chytil rytmus autorova psaní a opět se seznámil s hlavními hrdiny celé série.
Odskočení do Říma a kompozice celého příběhu, jako dovršení pomsty za vyvraždění rodiny hlavního hrdiny, se jevila v počátku, jako zajímavá myšlenka. Ovšem trochu nešťastně podaná. Autor chtěl i přiblížit život a místo, kde žili, cvičili a umírali gladiátoři. To se i v celku povedlo, ale v rámci celého příběhu, jako historického románu, to bylo už až moc idelaistické a takové hodně neřímské. Myslím si, že kdyby tato kniha v sérii vůbec nebyla nic moc by se nestalo, avšak i tak jsem byl opět velmi rád společně s Markem, Dubnem, Scaurem a dalšími na chvíli členem římských legií.

woodward
09.06.2016 3 z 5

Přečetl jsem celou sérii. Asi nejlepší jsou díly věnované bojům v Británii, zbytek jsou jen "vycpávky" a Císařovi zabijáci jako "vyvrcholení" série jsou asi nejslabší. Je to lehoučký čtení, krvák bez velkých literárních ambicí, ale některé detaily ohledně života římských jednotek v provinciích jsou docela zajímavé.

jindrich7442
30.03.2016 4 z 5

Pravdou je, že jsem si sérii ŘÍMANÉ zamiloval díky syrovosti, humoru, napětí a z historického hlediska velice konstruktivnímu přiblížení historických faktů a skutečností tehdejší římské armády... bohužel poslední dva díly, jejichž děj se odehrává v Římě, poněkud nekorespondují s tím na co jsem byl zvyklý... v závěru Císařových zabijáků je však naznačeno, že se Tungrové vydají opět "do terénu" tak doufejme, že se vrátíme do starých kolejí... proto také o jednu hvězdu méně.

Saman82
16.01.2016 4 z 5

Již sedmé pokračování příběhu Marca Valeria Aquily a tungrských pomocných kohort. Sice stále napínavé, ale oproti předchozím dílům postrádá scény velké bitvy a tím výrazně tratí. Můžu jen doufat, že další díly se již budou odehrávat mimo Řím a vrátí se ono válečnícké napětí z dřívějších osudů našich hrdinů.

Štítky knihy

Řím starověký Řím gladiátoři

Autorovy další knížky

Anthony Riches
britská, 1961
2013  78%Rány na cti
2011  80%Šípy zběsilosti
2018  66%Zrada
2012  82%Pevnost barbarů
2017  79%Krvavý oltář

Kniha Císařovi zabijáci je v

Přečtených62x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce74x
Chystám se číst13x
Chci si koupit3x