Krvavý oltář

Krvavý oltář https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346186/bmid_krvavy-oltar-mT8-346186.jpg 4 29 4

Římané série

< 9. díl >

Návrat do Teutoburského lesa. Deváté pokračování románové řady Anthony Richese přivádí centuriona Marka Valeria Aquilu a jeho Tungry na bojiště, které bylo kdysi svědkem jedné z nejděsivějších porážek, kterou Řím ve svých dějinách utrpěl. Tungrové se vrátili z bojů v Parthii a další rozkaz je posílá za Rýn, na území barbarské Germánie, kde mají zajmout nebezpečnou kněžku jednoho z místních kmenů. Prastarý nepřítel se nemíní jen tak vzdát a nezastaví se před ničím, aby Tungry zastavil ještě dřív, než se dostanou na východní břeh řeky. Římané navíc mají v rukou nejcennější poklad kmene Brukterů. Jestliže je barbaři a jejich pomstychtivý náčelník dostihnou, skončí jako jejich předkové – obětování na krvavém oltáři.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Altar of Blood , 2016


více info...

Přidat komentář

lampernaqui
03.08.2020 2 z 5

Poslední dvě knihy jsem si hodně užíval, jenže s Krvavým oltářem přišel celkem slušný sešup kvality. Příběh (který ani v jiných dílech nebývá nijak originální,ale bavil) zde by stačil na jednu kratší povídku. Autor ho však neskutečným způsobem natahuje, stále opakuje to samé, co již sdělila jiná postava před pár stránkami... a znovu ...a znovu... Tentokrát mě to opravdu nebavilo a bylo dobře, že si autor dal od této série pauzu.

Harold
11.02.2019 odpad!

Nejvíce mne fascinuje sdělení autora hned v úvodu, že děkuje za rady kolegovi Harrymu Sidebottomovi. Nevím jak se Sidebottom podílel na této knize, ale to co vzniklo je brak. Sidebottom ve svých knihách dle mého názoru snaží podat reálný obraz světa danné doby. Hrdinové i hlavní postavy jsou uvěřitelné, často i reálné (viz série trůn caesarů). Domnívám se tedy, že aby se tyto knihy daly vůbec číst, musel by se autor zamyslet na celou koncepcí, nad nesmyslnými dialogy nad nekonečným vysvětlováním všeho, co se v knize děje a zároveň nad "supermanovstvím" hlavních postav. Celá série se dle mého názoru hodí spíše do světa příběhů o Barbaru Conanovi.


hanzmb
12.12.2018 2 z 5

Tato série se už dle mého ocitla za zenitem. Měla skončit o 2 díly dříve po vykonání pomsty. Tady už se jen hledá něco, jak to uměle natahovat. Jedno a to samé se nechává vyprávět 3x, chybí jakýkoliv podnět na oživení. V tom duchu je i závěr nezávěr. Zlo je potrestáno, dobro odměněno a jede se do Říma na další díl. Myslel jsem, že se autor bude už věnovat další sérii, ale asi pořád to má odbyt. U mne už ne.

jindrich7442
22.08.2018 2 z 5

Únavné dialogy a nekonečně dlouhá souvětí. Nepamatuju se, jestli první knihy byly také psány tímto stylem, nebo mi to jen začalo vadit až teď. Ale je to nudné a nezáživné. Hodně zvažuju, že do dalšího dílu už nepůjdu. Myslím, že zde je na místě rčení, že se v nejlepším má přestat...

Autorovy další knížky

Anthony Riches
britská, 1961
2013  78%Rány na cti
2011  80%Šípy zběsilosti
2018  66%Zrada
2012  82%Pevnost barbarů
2017  79%Krvavý oltář

Kniha Krvavý oltář je v

Přečtených46x
Doporučených3x
Knihotéce63x
Chystám se číst19x
Chci si koupit3x