Průvodce Biblí

Průvodce Biblí https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143877/pruvodce-bibli-143877.jpg 4 2 1

Revidované a rozšířené vydání třímilionového bestselleru. Již tři desítky let mají čtenáři Bible k dispozici tuto obsáhlou příručku. O její trvalé oblibě svědčí bezpochyby skutečnost, že byla vydána ve třiceti jazycích v celkovém nákladu tří miliónů výtisků. Opakovaná a revidovaná vydání ji řadí ke světovým bestsellerům a mnozí považují Průvodce za jednu z nejlepších a léty prověřených příruček pro studium Bible. Poslední upravované vydání z roku 1999 se nyní dostává do rukou i českým čtenářům. O kvalitě knihy svědčí nejen bohatý obrazový doprovod, mnoho mapek a grafů, ale především vysoká úroveň textového materiálu, na jehož přípravě se podílel široký tým předních světových odborníků. Není jistě třeba připomínat, že veškeré faktografické údaje se opírají o nejnovější vědecké poznatky. Kniha vychází vstříc široké skupině čtenářů – nabízí pojednání o významných biblických osobnostech, ukazuje jak přistupovat k četbě různých žánrů Starého a Nového zákona, jak porozumět biblickým příběhům, poetickým a mudroslovným spisům, proroctvím i apokalyptickým textům. Průvodce Biblí obsahuje : - 680 stran textu, který čtenáře provází celou Biblí knihu po knize, kapitolu po kapitole, někdy i verš po verši a objasňuje mu klíčové pojmy: poukazuje na význam biblického sdělení a na možnosti jeho interpretace. - 126 odborných článků, které se zabývají jak širšími reáliemi a okolnostmi života ve starověku, tak i některými specifickými tématy. Více než 700 barevných fotografií a ilustrací, jež se snaží přiblížit svět biblických postav a událostí. - 68 map, které udávají polohu a popřípadě i další důležité informace. - 20 tabulek a diagramů, které se významně podílejí na vizuálním zachycení tehdejšího světa -rejstřík pomáhá při rychlém vyhledávání nejdůležitějších jmen, míst, událostí i různých biblických pojmů, přispívá rovněž ke snadnější orientaci v Průvodci Celá kniha má 816 stran nabízejících důležité informace a vhled do podstaty problémů. Je pestrá, zajímavá, podnětná a inspirující. Jejími autory jsou ti, kdo objevili bohatství Bible a chtějí se o něj podělit s ostatními.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Česká biblická společnost
Originální název:

The New Lion Handbook to the Bible


více info...

Přidat komentář

M.H.
05.10.2016 3 z 5

Kniha celkom osciluje medzi úvodom do jednotlivých kníh (tie sú skôr stručné, v rozsahu do 3-4 strán) a poznámkami ku kapitolám, či často aj jednotlivým veršom biblického textu.

Okrem toho obsahuje množstvo článkov, ktoré vysvetľujú archeologické či historické okolnosti a často aj súvislosti z bežného života zo súdobého prostredia Izraelcov a okolitých národov či štátov.

Na odbornú knihu obsahuje azda priliš mnoho fotografií, ktoré sú skôr ilustračné, než priamo súvisiace s textom knihy. To, spolu s niekedy dosť populárne písaným štýlom, knihu robí trochu menej hodnotnou.